Taloyhtiöille tarjotaan tukea viestiä asukkailleen miten säästää energiaa

HSY:n hanke tarjoaa käytännönläheistä apua kertoa asukkaille ja osakkaille miten jokainen asukas voi säästää energiaa ja miten se vaikuttaa asumiskustannuksiin.
Ihmisiä istumassa kesällä kerrostalon pihalla.

Taloyhtiöissä pidetään energiansäästötoimenpiteitä tärkeinä, mutta niistä ei juuri viestitä tai ei ainakaan asukkaiden mielestä tarpeeksi, kertoo HSY:n hankeselvitys. Neljä pilottitaloyhtiötä saa nyt käytännönläheistä apua kertoa asukkaille miten jokainen asukas voi säästää energiaa ja miten se vaikuttaa asumiskustannuksiin. 

Energiatehokkuudesta on laadittu opas ja tietoiskuja, joita voi jakaa taloyhtiön sosiaalisessa mediassa.

- Etenkin nyt, kun energianhinta on hurjassa nousussa, asukkaita ympäri Suomen kiinnostaa saada tietoa energiansäästökeinoista. Kannattaa käydä hankkeen verkkosivuilla lataamassa opas, josta jokainen saa käytännön vinkit energialaskunsa pienentämiseen, hankkeen projektipäällikkö
Auli Honkanen vinkkaa.

Taloyhtiöille ja asukkaille hanke tarjoaa jatkossa ajankohtaistietoa myös remonteista, joilla voi parantaa energiatehokkuutta. Asukkaita hanke kannustaa osallistumaan taloyhtiönsä päätöksentekoon. Taloyhtiön hallitus saa puolestaan aktiivisista asukkaista yhteistyökumppaneita, joiden tietotaito saadaan käyttöön taloyhtiön yhteiseksi hyväksi. 

Osallisuudella luodaan yhteisöllisyyttä, millä on hyvä vaikutus niin koko taloyhtiön kuin oman asunnon arvonnousuun, ja myös asumisviihtyvyyteen. Energiatehokkuustoimilla pystytään vaikuttamaan myös ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. 

Lisää aiheesta
HSY Ilmastoinfo: Energiatehokkaan asumisen avaimet -osakkaan opas(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

HSY Ilmastoinfo: TAVIS-hankkeessa vauhditetaan taloyhtiöiden energiatehokkuutta asukasviestintää kehittämällä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: HSY