Tarja Aro-Kuuskoski on nimitetty Helsingin kaupungin lukiopäälliköksi

Tarja Aro-Kuuskoskella on pitkä ja monipuolinen kokemus lukiokoulutuksesta. Marraskuusta 2022 alkaen hän on toiminut lukiokoulutuksen päällikön sijaisena ja avoimen viran väliaikaisena hoitajana.
Tarja Aro-Kuuskoskella on pitkä ja monipuolinen kokemus lukiokoulutuksesta. Hän on toiminut lukioissa esimerkiksi  opettajana, apulaisrehtorina ja rehtorina. Kuva: Tuomas Hakkarainen
Tarja Aro-Kuuskoskella on pitkä ja monipuolinen kokemus lukiokoulutuksesta. Hän on toiminut lukioissa esimerkiksi opettajana, apulaisrehtorina ja rehtorina. Kuva: Tuomas Hakkarainen

Tarja Aro-Kuuskoskella on pitkä ja monipuolinen kokemus lukiokoulutuksesta. Hän on toiminut vuodesta 1991 helsinkiläisissä lukioissa opettajana, apulaisrehtorina, opona sekä rehtorina Helsingin kuvataidelukiossa vuodesta 2018.

Marraskuusta 2022 alkaen Tarja Aro-Kuuskoski on toiminut lukiokoulutuksen päällikön sijaisena ja avoimen viran väliaikaisena hoitajana. Tehtävässä keskeisinä aiheina ovat olleet erilaiset toisen asteen opinpolut, niille ohjautuminen ja yhteistyön kehittäminen verkostoissa sekä Helsingin kaupungin lukiokoulutuksen saavutettavuuden ja lukioiden laatujärjestelmän kehittäminen. Lisäksi Aro-Kuuskoski on mukana paikallisissa, alueellisissa ja valtakunnallisissa verkostoissa ja kehittämistyössä.

Lukiokoulutuksen päällikön tehtävässä korostuu vahva ymmärrys lukiokoulutuksesta ja sen kehittämisen tarpeista ja painopisteistä. Vahvan yhteistyön rakentaminen koko opinpolun mitalta edistää lukiokoulutuksen kehittämistä ja erityisesti opiskelijoiden hyvinvointia ja oppimista.

– Opiskelijoiden paras ja heidän tulevaisuutensa polun löytyminen ovat tärkein motivaation lähteeni päällikön tehtävässä. Tulevaisuudessa opiskelussa korostuu yhteistyö oppilaitosten ja toimijoiden kesken, jotta opiskelijoiden yksilölliset polut voidaan mahdollistaa jokaisen oppijan parhaaksi. Tehtävässä pääsen kehittämään toimia opiskelijoiden parhaaksi ja samalla parantamaan myös heidän hyvinvointiaan, Aro-Kuuskoski toteaa.

Tarja Aro-Kuuskoski aloittaa tehtävässä 1.8.2023