Tervetuloa World Cleanup Day -siivoustalkoisiin lauantaina

Helsingin kaupunki kutsuu World Cleanup Dayna kaupunkilaiset mukaan talkoisiin lauantaina 16. syyskuuta kello 13–16. Kaupunki tarjoaa lainaksi roskapihdit, jätesäkit ja pientä välipalaa.
Roskien poimijoita Hietarannassa. Kuva: Leena Junnila
Roskien poimijoita Hietarannassa. Kuva: Leena Junnila

Välineiden jakopisteistä on viisi:

  • Hyväntoivonpuisto, Länsisatamankatu 32
  • Karhupuisto, Viides linja
  • Leikkipuisto Intia, Intiankatu 44
  • Mustankivenpuisto, Leikosaarentie 18
  • Soittajanpuisto, Pasuunakuja 2

Paikalla olevat vapaaehtoiset puistokummit jakavat välineet ja opastavat talkoolaisia. Siivoamista ei tarvitse rajoittaa puistoihin, vaan roskia voi kerätä alueella mistä tahansa. Kerätyt roskat voi viedä mahdollisuuksien mukaan alueella oleviin jätteidenkeräysastioihin tai jättää hyvin suljetuissa pusseissa välinepisteelle, josta urakoitsijat hakevat ne pois.

Talkoolaisen kannattaa muistaa säänmukainen varustus ja hyvät kengät. Pieni sade ei talkoita haittaa, mutta myrskyn sattuessa tapahtuma perutaan.

Helsingin kaupunki on kumppanina Save Our Sea -kampanjassa, jonka järjestää vuoden 2023 Euroopan vihreä pääkaupunki Tallinna. Kampanja käynnistyi Itämeripäivänä 31. elokuuta ja päättyy World Cleanup Day -tapahtumaan lauantaina 16. syyskuuta.

World Cleanup Day on maailmanlaajuinen tapahtuma, johon osallistuu miljoonia ihmisiä vuosittain siivoamaan ympäristöä.

Roskienkeruutapahtumaan osallistuvat voivat jakaa kuvia talkoista somessa tunnisteilla #balticseachallenge, #saveoursea ja #balticseacleanup.