Tilaa hakuvahti helpottamaan työnhakua

Helsingin kaupungin Avoimet työpaikat -sivustolla on nyt mahdollista asettaa työpaikkojen hakuvahti. Uuden työkalun avulla työnhakija saa ilmoituksen, kun hänen haluamansa työpaikka on avoinna. Näin unelmatyöpaikan hakuaika ei jää huomaamatta.
Missä haluaisit työskennellä? Hakuvahti ilmoittaa, kun unelmapaikan haku avautuu.
Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin kaupungilla on tarjolla paljon monipuolisia ja kiinnostavia työtehtäviä. Hakuaika avoimiin paikkoihin kestää yleensä vain muutaman viikon ajan. Asettamalla hakuvahdin helsinkirekry.fi -sivustolla  työnhakija voi saada ilmoituksen juuri hänelle sopivista työpaikoista sähköpostitse.  

Hakuvahdin voi asettaa seuraamaan esimerkiksi tehtävänimikettä, toimipistettä tai yksikköä, jossa hakija haluaa työskennellä tai vaikka tiettyä työsuhteen laatua, kuten osa-aikaisia tehtäviä . Ilmoitus sopivasta avoimesta tehtävästä saapuu sähköpostiin seuraavana päivänä, kun haku avoimeen paikkaan on alkanut. Näin hakuvahti huolehtii työnhakijan puolesta siitä, ettei unelmatyöpaikka pääse menemään ohi.

Näin teet hakuvahdin

  1. Tee ensin haluamasi suodatukset hakukoneeseen ja klikkaa ”Etsi”. Huomaa, että voit jättää hakuvahdin myös, vaikka hakutuloksia ei juuri nyt olisikaan.
  2. Klikkaa sen jälkeen ”Avaa hakuvahti” ja jätä seuraavaksi sähköpostisi hakuvahtia varten. Ruksita vielä henkilötietojen käsittelyn hyväksyvä laatikko ja klikkaa ”Tilaa hakuvahti”.
  3. Saat sähköpostiisi linkin, jolla vielä vahvistat hakuvahdin. Varmista, etteivät viestit päädy roskapostiin!
     

Voit tehdä useamman erilaisen hakuvahdin vaihtamalla suodatuksia, painamalla ”Etsi” ja jättämällä sähköpostisi uudelleen.

Vinkit tehtävien suodattamiseen

Ammattialojen, työsuhteen tyypin, ilmoituksen kielen ja työpaikan sijainnin lisäksi voit tehdä hakuja myös hakusanojen avulla. Jos esimerkiksi haluat asettaa hakuvahdin tietyn yksikön tai toimipaikan tehtäviin, voit käyttää hakusanana yksikön nimeä. Huomaa kuitenkin tällöin, että et käytä haussa yleissanoja, kuten ”päiväkoti”, ”koulu”, ”sairaala” tai vastaavia. Jos etsit tehtäviä päiväkoti Kesäheinästä, laita hakusanaksi vain ”Kesäheinä” ilman päiväkoti-sanaa.

Eri toimialojemme ja liikelaitostemme haut löydät puolestaan näillä lyhenteillä:

  • Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala – KASKO
  • Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala – SOTEPE 
  • Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala – KUVA
  • Kaupunkiympäristön toimiala – KYMP
    Kaupunginkanslia – KANSLIA
  • Palvelukeskus Helsinki – PALKE
  • Taloushallintopalvelut – TALPA
  • Stara, Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos – STARA

Viime vuonna Helsingin kaupungilla oli avoinna miltei 14 600 työpaikkaa. Eniten avoimina oli varhaiskasvatuksen opettajien ja sosionomien tehtäviä, lähihoitajien, sairaanhoitajien ja terveydenhoitajien tehtäviä. Johtavan viranhaltijan paikkoja oli viime vuonna auki vain 15 kappaletta, ympäristö- ja luonnonsuojelualan tehtäviä 16 ja liikenne-, logistiikka- ja kiinteistöalan tehtäviä 29 kappaletta. Hakuvahdin avulla varmistat, että saat tiedon juuri sinulle sopivista hauista ensimmäisten joukossa.