Beställ sökvakten för att underlätta jobbsökningen

Nu är det möjligt att beställa en sökvakt för jobb på Helsingfors stads webbsida Lediga jobb. Med hjälp av det nya verktyget får arbetssökanden ett meddelande när ett jobb hen vill få blir ledigt. Tack vare detta missar man inte ansökningstiden för sitt drömjobb.
Missä haluaisit työskennellä? Hakuvahti ilmoittaa, kun unelmapaikan haku avautuu.
Bild: Jussi Hellsten

Helsingfors stad har ett stort antal mångsidiga och intressanta arbetsuppgifter. Ansökningstiden för lediga jobb är vanligtvis bara några veckor. Genom att beställa sökvakten på webbplatsen helsinkirekry.fi får arbetssökanden e-postmeddelanden om jobb som lämpar sig för just hen.

Sökvakten kan beställas till exempel för en befattning, ett verksamhetsställe eller en enhet där sökanden vill arbeta, eller exempelvis en viss typ av anställningsförhållande, såsom praktik. Meddelandet om ett lämpligt ledigt jobb skickas via e-post dagen efter att ansökan till jobbet har börjat. Genom detta säkerställer sökvakten för arbetssökanden att hen inte missar sitt drömjobb.

Så här beställer du sökvakten

  1. Börja med att ange de filter du vill ha i sökningen och klicka på ”Sök”. Observera att du också kan beställa sökvakten även om det inte finns några sökresultat just nu.
  2. Klicka sedan på ”Öppna sökvakten” och ange din e-postadress för sökvakten. Kryssa ännu för rutan i slutet för att godkänna behandlingen av personuppgifter och klicka på ”Beställ sökvakten”.
  3. Du får en länk till din e-post via vilken du ännu ska bekräfta sökvakten. Kontrollera att meddelandena inte hamnar i skräpposten!
     

Du kan beställa flera olika sökvakter genom att ändra på filtren, klicka på ”Sök” och ange din e-postadress på nytt.

Tips för filtrering av jobb

Utöver att söka jobb enligt yrke, typ av anställningsförhållande, språket i anmälan och arbetsplatsens läge kan du även söka med sökord. Om du exempelvis vill beställa sökvakten för uppgifter på en viss enhet eller ett visst verksamhetsställe, kan du använda enhetens namn som sökord. Observera dock att du i detta fall inte ska använda allmänna ord i sökningen, till exempel ”daghem”, ”skola”, ”sjukhus” eller motsvarande. Om du söker jobb på daghemmet Kesäheinä, sök endast med ”Kesäheinä” utan ordet daghem.

Du hittar jobb inom våra olika sektorer och affärsverk med följande förkortningar:

  • Sektorn för fostran och utbildning – KASKO
  • Social-, hälsovårds- och räddningssektorn – SOTEPE 
  • Kultur- och fritidssektorn – KUVA
  • Stadsmiljösektorn – KYMP
  • Stadskansliet – KANSLIA
  • Palvelukeskus Helsinki – PALKE
  • Ekonomiförvaltningstjänsten – TALPA
  • Stara, Helsingfors stads affärsverk för byggtjänster – STARA

I fjol hade Helsingfors stad nästan 14 600 lediga jobb. Största delen av de lediga uppgifterna var jobb som socionomer och lärare inom småbarnspedagogiken samt närvårdare, sjukskötare och hälsovårdare. I fjol fanns det endast 15 lediga tjänster som ledande tjänsteinnehavare, 16 uppgifter inom miljö- och naturskyddsbranschen och 29 uppgifter inom trafik-, logistik- och fastighetsbranschen. Med sökvakten säkerställer du att du är bland de första att få information om jobb som lämpar sig just för dig.