Töölön pallokenttien opasteet uudistuvat — kerro mielipiteesi ja vaikuta

Töölön pallokentät on historiallinen ympärivuotinen monitoimikenttäalue, jossa on pelattu jalkapalloa vuodesta 1915 lähtien. Jotta alue olisi jatkossa entistäkin elämyksellisempi paikka harrastaa, haluaa Helsingin kaupunki uudistaa pallokenttien opasteet kävijäystävällisemmäksi ja tämän päivän tarpeita vastaaviksi.
Töölön pallokenttien uusilla opasteilla halutaan varmistaa selkeä ja miellyttävä kävijäkokemus erilaisille käyttäjäryhmille. Kuva: Palvelumuotoilutoimisto Kuudes
Töölön pallokenttien uusilla opasteilla halutaan varmistaa selkeä ja miellyttävä kävijäkokemus erilaisille käyttäjäryhmille. Kuva: Palvelumuotoilutoimisto Kuudes

Töölön pallokenttiin kuuluu kuusi kenttää sekä kenttien yhteiset pukuhuoneet. Alueen opasteiden avulla kävijä saa selville, mitä pallokenttien alue pitää sisällään, mistä alueen eri palvelut löytyvät sekä mitkä ovat alueen yleiset säännöt ja ohjeet.

Töölön pallokenttien uusilla opasteilla halutaan varmistaa selkeä ja miellyttävä kävijäkokemus erilaisille käyttäjäryhmille: kenttiä viikoittain käyttäville pelaajille ja harrastajille, alueella vieraileville turisteille sekä muualta tuleville uusille vierailijoille. Alueelta löytyvät myös Töölön jalkapallostadion ja Olympiastadion, mutta näiden rakennusten opasteet eivät kuulu tämän uudistuksen piiriin.

Nyt pallokenttien uuden opastekokonaisuuden suunnittelu on siinä vaiheessa, että kaupunkilaisilla on mahdollisuus antaa siitä palautetta. Pallokenttien opastekokonaisuudesta on suunniteltu kaksi erilaista visuaalista vaihtoehtoa, joista toinen toteutetaan. Kyselyssä kartoitetaan yleisesti opasteiden ymmärrettävyyttä ja selkeyttä, sekä niiden sopivuutta Töölön pallokenttien miljööseen.

Opastesuunnittelusta ja uudesta opasteilmeestä vastaa Palvelumuotoilutoimisto Kuudes.

Kysely on avoinna 2.–16.11. Kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kolme kappaletta 10 sarjalippua, jotka käyvät Helsingin kaupungin uima- ja liikuntahalleihin sekä maauimaloihin.