Skyltarna på Tölö bollplan ska förnyas – bidra med din åsikt och påverka!

Tölö bollplan är en historisk allaktivitetsplan som används året runt och där man har spelat fotboll sedan 1915. För att göra området ännu mer upplevelserikt för hobbyaktiviteter, vill Helsingfors stad förnya bollplanens skyltar för att göra dem mer användarvänliga och anpassade till dagens behov.
Tölö bollplan är en historisk allaktivitetsplan som används året runt och där man har spelat fotboll sedan 1915. Bild: Palvelumuotoilutoimisto Kuudes
Tölö bollplan är en historisk allaktivitetsplan som används året runt och där man har spelat fotboll sedan 1915. Bild: Palvelumuotoilutoimisto Kuudes

Tölö bollplan omfattar sex bollplaner och de gemensamma omklädningsrummen för bollplanerna. Genom skyltarna på området kan besökaren ta reda på vad bollplansområdet omfattar, var områdets olika tjänster finns samt vilka de allmänna reglerna och anvisningarna för området är.

Med de nya skyltarna för Tölö bollplan vill staden skapa en tydlig och behaglig användarupplevelse för olika användargrupper: spelare och hobbyidrottare som använder planerna varje vecka, turister som besöker området samt nya besökare som kommer från andra orter. I området finns även Tölö fotbollsstadion och Olympiastadion, men skyltarna för dessa byggnader ingår inte i den här förnyelsen.

Nu har planeringen av de nya skyltarna för bollplanerna nått en fas där stadsborna har möjlighet att ge respons på skyltarna. Två olika visuella alternativ har planerats för helheten av skyltar på bollplanen. Ett av dem kommer att förverkligas. Genom enkäten kartläggs skyltarnas begriplighet och tydlighet i allmänhet samt deras lämplighet.

Designbyrån Kuudes har planerat och designat de nya skyltarna.

Enkäten är öppen 2–16.11.2023. Bland dem som besvarat enkäten och lämnat sina kontaktuppgifter lottar vi ut tre st. 10 gångers seriebiljetter som ger inträde till Helsingfors stads sim- och idrottshallar samt friluftsbad.