Helsingin ruokavuosi luodaan yhdessä kaupungin, paikallisten yritysten ja helsinkiläisten kanssa. Haemme ruokavuoden sisällöiksi erilaisia maistuvia ja vetovoimaisia tapahtumia. Tapahtumat voivat olla esimerkiksi maistiaisia, ruokateemaisia ohjelmapalveluja, erikoisruokien teemaviikkoja tai ohjelmallisia illallisia. Tapahtumien tulee olla tavallisesta ravintolatoiminnasta erottuvia tilaisuuksia, joihin kuka tahansa voi varata paikan tai osallistua. Tapahtumat voivat olla sekä maksullisia että maksuttomia.
Tapahtumilta toivotaan paikallisen ruokakulttuurin tarinaa, läheltä saatavien raaka-aineiden hyödyntämistä ja tietysti tapahtumien vastuullista toteuttamista. Voit hyödyntää raaka-aineiden inspiraationa esimerkiksi Helsinki-päivän perinteisiin kuuluvaa raparperia, kansalaisten jokaisen oikeuksia edustavaa puolukkaa ja monipuolista meri- ja järvivesien saaliskalaa haukea.