Tuska-festivaali järjestetään Suvilahdessa myös kesällä 2024

Pohjoismaiden suurin metallimusiikin festivaali Tuska järjestetään Helsingin Suvilahdessa myös kesällä 2024. Ensi vuoden Tuska järjestetään tuttuun tapaan kolmipäiväisenä perjantaista sunnuntaihin 28.–30. kesäkuuta.
Metallimusiikkia rakastavaa Tuska-yleisöä Suvilahdessa. Kuva: Tuska / Jesse Kämäräinen
Metallimusiikkia rakastavaa Tuska-yleisöä Suvilahdessa. Kuva: Tuska / Jesse Kämäräinen

Tuska-festivaalin tulevaisuus on puhututtanut Suvilahden tapahtuma-alueen lähivuosien muutostöiden vuoksi. Tapahtuma on kuitenkin mahdollista järjestää alueella myös ensi vuonna.

– Muutos on pysyvää, mutta Tuska pysyy Suvilahdessa. Tämä on hyvä ratkaisu, kertoo Tuskan festivaalijohtaja Eeka Mäkynen

– Olemme innoissamme, että Tuska on mahdollista järjestää Suvilahdessa myös kesällä 2024. Suvilahden alueen kehitys tekee Helsingistä entistäkin eläväisemmän tapahtumakaupungin, vaikka se vaatiikin tulevina vuosina luovimista rakennustyömaiden keskellä, kuvailee Helsingin brändi- ja tapahtumat -yksikön päällikkö Sanna Forsström

Suvilahden tapahtuma-aluetta uusitaan ja parannetaan vuosina 2023–2025

Helsingin kaupunkistrategiassa 2021–2025 on linjattu tahtotilaksi luoda Suvilahdesta elämyskeskus, jossa kulttuuri ja vapaa-aika ovat vahvasti läsnä. Tämän vuoksi Suvilahden tapahtuma-aluetta uusitaan ja parannellaan vuosina 2023–2025. Alueella rakennetaan muun muassa Kaasutehtaankatua, tapahtumakenttänä toimivaa Kaasutehtaankenttää sekä Suvilahti Event Hubia, joka on uusi Suvilahteen rakennettava tapahtuma- ja viihdekeskus.

Kaasutehtaankadun ja Kaasutehtaankentän rakentaminen on tarkoitus aloittaa syksyllä 2023 ja Event Hubin rakentaminen vuoden 2023 lopulla. Koko alue on suunnitelmien mukaan valmis ja käytössä viimeistään kesällä 2026. Rakentamisen jälkeen entistäkin ehompi Suvilahti tulee tarjoamaan yhden Suomen parhaimmista paikoista niin sisä- kuin ulkotapahtumille ympäri vuoden.

Lippuja vuoden Tuskaan 2023 on vielä saatavilla – ensi vuoden lipunmyynti käynnistyy myöhemmin

Tämän vuoden Tuska järjestetään Suvilahdessa ensi viikolla perjantaista sunnuntaihin 30.6.–2.7. Festivaalin lipunmyynti on parhaillaan käynnissä, joskin osa lipputyypeistä on tosin jo myyty loppuun. Vuoden 2024 tapahtuman lipunmyynti käynnistyy myöhemmin. Tuskan ikäraja on 18 vuotta.

 

Uutiseen on lisätty 19.6. linkki tämänvuotisen Tuska-festivaalin aiheuttamista liikennemuutoksista.