Koulu ja järjestöt kutsuivat vanhempia mukaan suunnittelemaan dialogitapahtumia. Juutin mukaan huoltajien näkökulmien kuuleminen kannatti.
– Huoltajien toiveet huomioon ottaen järjestimme dialogitapahtuman aamuyhdeksältä, emmekä koulupäivän päätteeksi. Iloksemme paikalle saapui myös monia isiä, joilla on iltapainotteinen työ.
Ensin rakennetaan luottamusta
Kannelmäen peruskoulu järjesti yhdessä yhteistyötahojen kanssa kaksi dialogitapahtumaa. 1.–3.-luokkalaisten oppilaiden vanhemmille pidettiin dialogitapahtuma huhtikuussa ja 5.–8.-luokkalaisten vanhemmille toukokuussa.
Dialogitapahtumien idea on rakentaa luottamusta ja verkostoja. Suhde ensin, ja asia sitten.
Tilaisuudet alkoivat kahvitarjoilulla. Sen jälkeen osallistujat jaettiin pienryhmiin, joissa käytiin keskusteluja. Jokaisessa ryhmässä oli mukana fasilitoija, joka ohjasi keskustelua ja loi luottamuksellista ja tasavertaista ilmapiiriä. Mukana oli myös kirjuri, joka kirjasi ryhmässä heränneet ajatukset ylös.
– Tuolit oli laitettu piirin muotoon. Esittelimme itsemme toisillemme etunimillä. Kaikella haluttiin korostaa sitä, että kohtaamme tasa-arvoisina. Dialogitapahtumien idea on rakentaa luottamusta ja verkostoja. Suhde ensin, ja asia sitten, Tarer kuvailee.