Työväenopisto osallistuu Nenäpäivä-keräykseen

Helsingin Työväenopisto on mukana YLE:n järjestämässä Nenäpäivän hyväntekeväisyystapahtumassa. Olemme iloisia, että saamme olla osana tätä tärkeää yhteistä kampanjaa.
Kuvituskuva
Kuva: Nenäpäivä-säätiö

Nenäpäivä on kansainvälinen hyväntekeväisyystapahtuma, jonka tavoitteena on tukea maailman heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja tarjota heille mahdollisuus hyvään ja turvattuun elämään mm. koulutuksen ja terveyden avulla.

"Harrastamalla Hyvää"

Työväenopisto valitsi tämän vuoden omaksi teemakseen "Harrastamalla hyvää". Tässä yhdistyvät hauskuus, yhdessä tekeminen ja jaettu ilo, jotka ovat olennainen osa Nenäpäivää ja työvistä. Hyväntekeväisyys voi olla hauskaa, ja tekemällä hyvää voimme auttaa maailman lapsia. Tärkeää on myös jakaa sanomaa ja ajatusta monissa eri yhteyksissä, jotta Nenäpäivän viesti tavoittaa mahdollisimman monet.

Työväenopisto on mukana kolmella tavalla

1. Työväenopiston oma keräystili

Haastamme kaikki lahjoittamaan rahaa Nenäpäivän hyväksi. Lahjoituksen voi tehdä kätevästi työväenopiston oman nettilipas-kampanjan (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)kautta.

2. Nenäpäivä teemana kursseilla

Viikoilla 43–45 nostamme esiin Nenäpäivän teemoja ja toteutamme erilaisia Nenäpäivä-sisältöjä kursseillamme. Tämä on hieno tilaisuus oppia ja osallistua samalla hyväntekeväisyyteen.

3. Nenäpäivä-kahvila Opistotalon Oppiskahviossa

Tervetuloa Nenäpäivä-kahvilaan Opistotalon Oppiskahviossa perjantaina 10.11. klo 14–16. Kahvio tarjoaa erityisen Nenäpäiväleivoksen, ja osa myynnistä lahjoitetaan Nenäpäivän keräykseen. Tapahtumassa voit myös nauttia opiskelijoiden Nenäpäiväesityksistä sekä klovneria-kurssin hulvattomista hahmoista.

Voit myös seurata Nenäpäivän tapahtumia sosiaalisessa mediassa käyttäen hashtageja #nenäpäivä ja #työvisnenäpäivä.

Mihin kerätyt varat menevät?

Nenäpäivässä on mukana yhdeksän luotettavaa järjestöä kuten Unisef, Punainen Risti, Plan International, Pelastakaa Lapset, Kirkon Ulkomaanapu, Frida, Suomen Lähetysseura, Sask ja Solidaarisuus. Keräystuotolla tuetaan pitkäaikaista kehitysyhteistyötä Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Järjestöt edistävät lasten koulutusta, turvallisuutta, terveyttä ja ravinnonsaantia kerätyillä varoilla.