Uudistunutta Vaasanpuistikkoa juhlistetaan Taiteiden yönä 

Pitkään remontissa ollut Vaasanpuistikko on valmistunut ja alueen avajaisjuhlallisuuksia vietetään Taiteiden yönä 15. elokuuta. Kaupunkilaiset ovat tervetulleita juhlistamaan uudistunutta aluetta. Samalla julkistetaan myös alueelle valmistunut julkisen taiteen teoskokonaisuus.
Peruskorjauksessa Vaasanpuistikko ja sitä ympäröivät Pengerpolku ja Vaasanpolku ovat saaneet uuden luonnonkivilaatoituksen.  Tasainen kivetysalue mahdollistaa terassit sekä erilaiset liikkuvat myyntipisteet ja toimii estradina kesäisille tapahtumille. Kuva: Veeti Hautanen
Peruskorjauksessa Vaasanpuistikko ja sitä ympäröivät Pengerpolku ja Vaasanpolku ovat saaneet uuden luonnonkivilaatoituksen. Tasainen kivetysalue mahdollistaa terassit sekä erilaiset liikkuvat myyntipisteet ja toimii estradina kesäisille tapahtumille. Kuva: Veeti Hautanen

Kurvin työryhmä järjestää Vaasanpuistikon avajaiset Taiteiden yönä torstaina 15. elokuuta kello 15–18. Apulaispormestari Anni Sinnemäki tuo juhlaan kaupungin tervehdyksen. Komugi Andon ja Teemu Salosen suunniteleman Torille!-taidetoksen julkistaa HAM Helsingin taidemuseon museonjohtaja Arja Miller

Aukio sijaitsee Sörnäisten metroaseman A-sisäänkäynnin vieressä. Ohjelmassa on juhlapuheiden lisäksi musiikkia, kakkukahvit 200 ensimmäiselle, Unelmointi-työpaja, maksutonta hiustenleikkuutta ja monenlaista muuta mukavaa tekemistä.

Illan aikana on mahdollisuus tavata alueen asukkaita sekä Kurvin työryhmää, johon kuuluu esimerkiksi Helsingin kaupungin, poliisin, alueella toimivien järjestöjen ja yritysten edustajia. Työryhmän tavoitteena on Kurvin talkoiden, Kurvin kahvien ja yhteisten kokousten kautta luoda alueelle yhteishenkeä sekä lisätä alueen viihtyisyyttä ja turvallisuutta.  

Vaasanpuistikon remontti valmis

Peruskorjauksessa aukio ja sitä ympäröivät Pengerpolku ja Vaasanpolku ovat saaneet uuden luonnonkivilaatoituksen.  Alueelle voi rakentaa terasseja ja erilaisia liikkuvia myyntipisteitä. Jatkossa alue toimii estradina kesäisille tapahtumille.

Alueelle on asennettu uusia penkkejä, jotka on sijoiteltu ryhmiin aukion eri osiin. Puistikon tammien ympärille on istutettu matalaa kasvillisuutta.  Lisäksi aukio on saanut uudet pyörätelineet sekä aurinkoenergialla toimivat älyroska-astiat. Alueen uusi riippuvalaistus tehdään elokuun lopulla valmiiksi, ja se parantaa alueen näkyvyyttä.

Suunnittelun tavoitteena on ollut parantaa puistikon ja polkujen kaupunkikuvallista ilmettä, viihtyisyyttä ja turvallisuutta.

Vaasanpuistikkoon on valmistunut kuvataiteilija Komugi Andon ja kuvataiteilija-muotoilija Teemu Salosen teoskokonaisuus Torille!   Klassisesta veistospuistosta, unimaailmasta ja markkinahumusta inspiroinut teoskokonaisuus koostuu viidestä pylväiden päälle asettuvasta veistoksesta. Kuva: Veeti Hautanen
Vaasanpuistikkoon on valmistunut kuvataiteilija Komugi Andon ja kuvataiteilija-muotoilija Teemu Salosen teoskokonaisuus Torille!   Klassisesta veistospuistosta, unimaailmasta ja markkinahumusta inspiroinut teoskokonaisuus koostuu viidestä pylväiden päälle asettuvasta veistoksesta. Kuva: Veeti Hautanen

Tavoitteena turvallinen ja viihtyisä kaupunkitila

Sörnäisissä asuva Tuula Jurmu on ollut mukana Kurvin työryhmässä alusta asti. Hän on iloinen nähtyään Vaasanpuistikon muuttuneen entistä viihtyisämmäksi kaupunkitilaksi, jossa kaikki voivat viettää aikaa.

– Syksyllä 2022 aloimme pohdiskella, miten aluetta voitaisiin kehittää asukkaiden ja alueen toimijoiden kanssa yhdessä. Perustimme yhdessä Kurvin työryhmän ja järjestimme yhteisiä siivoustalkoita ja ihmiset tutustuivat toisiinsa paremmin. Kun Vaasanpuistikon uusimista suunniteltiin, meille oli tärkeää saada alueesta turvallinen ja viihtyisä, muistelee Jurmu.

– Nyt uudistunut Vaasanpuistikko on paljon parempi. Minusta on hienoa nähdä, että puiston penkeillä istuu monenlaisia ihmisiä, levähtämässä ja katsomassa kaupungin menoa. Suunnitelmissa on myös järjestää alueella pieniä tapahtumia, hän jatkaa.

Dronekuvaa uudistetusta Vaasanpuistikosta

Katso, miltä uudistettu Vaasanpuistikko näyttää yläilmoista kuvattuna.