Valtuuston kyselytunnilla keskusteltiin kaupungin edunvalvonnasta ja Sörnäisten vankilan jatkokäytöstä

Kaupunginvaltuuston kokouksessa 10. toukokuuta kyselytunnin aiheita olivat Helsingin edunvalvonta sosiaali- ja terveydenhuollon asioissa, kaupungin tavoitteet hallitusneuvotteluihin sekä Sörnäisten suljettavan vankilan käyttötarkoitus tulevaisuudessa. Valtuusto merkitsi tiedoksi myös Asumisen ja maankäytön ohjelman seurantaraportin.
Valtuustosalin taideseinä. Kuva: Johanna Snellman
Valtuustosalin taideseinä. Kuva: Johanna Snellman

Kaupunginvaltuutettu Minna Lindgren (vihr.) kysyi Helsingin edunvalvonnasta sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksessa sekä Helsingin mahdollisuuksista lisärahoitukseen hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Kysymykseen vastasi sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan apulaispormestari Daniel Sazonov (kok.).

Valtuutettu Silja Borgarsdóttir Sandelin (r.) kysyi, mitkä ovat Helsingin tavoitteet hallitusneuvotteluissa. Kysymykseen vastasi pormestari Juhana Vartiainen (kok.).

Valtuutettu Eveliina Heinäluoman (sd.) kysymys koski Sörnäisten vankilan sulkemista ja rakennuksen käyttötarkoitusta tulevaisuudessa. Kysymykseen vastasi pormestari Juhana Vartiainen (kok.).

Koko valtuustossa käyty keskustelu on katsottavissa Helsinki-kanavalla 11. toukokuuta alkaen.

Valtuusto merkitsi tiedoksi Asumisen ja maankäytön-ohjelman seurantaraportin

Kaupunginvaltuusto merkitsi tiedoksi Asumisen ja maankäytön-ohjelman seurantaraportin vuodelta 2023. Seurantaraportista käy ilmi, että asuntorakentaminen Helsingissä tasaantui edeltävien vuosien huippulukemista. Asuntorakentamisen suurin keskittymä on Pasila, jossa asuntoja rakentuu Ratapihakortteleihin ja Postipuistoon.

Säännelty asuntotuotanto jäi vuonna 2022 tavoitteistaan. ARA-vuokra-asuntoja oli valmistuneista asunnoista noin 14 prosent­tia.

Vuonna 2023 kaupunkiuudistusalueiden yhteiseksi tavoitteeksi otettiin tur­vallisuuden tunteen parantaminen kaupunkiympäristöä ja palveluita kehittä­mällä.