Valtuuston kyselytunti keskittyy segregaatioon Helsingissä

Tämäniltaisessa kaupunginvaltuuston kokouksessa käsitellään muun muassa Pitäjänmäkeä koskevaa asemakaavan muutosta. Kyselytunti keskittyy segregaatioon ja se tulkataan viittomakielelle ja lähetetään Helsinki-kanavalla.
Valtuuston kokousta tulkataan viittomakielellä.  Kuva: Pertti Nisonen
Valtuuston kokousta tulkataan viittomakielellä. Kuva: Pertti Nisonen

Kyselytunnilla esitetään neljä segregaatiota koskevaa kysymystä. Nuutti Hyttisen kysymys koskee koulujen eriarvoistumista, painotettua opetusta ja koulupiirien rajoja. Mirita Saxbergin kysymys käsittelee maahanmuuttajataustaisten lasten suomen kielen opetusta ennen koulun aloitusta ja suomen kielen opetusta ensimmäisestä luokasta lähtien oppimisvalmiuksien varmistamiseksi. Veronika Honkasalon kysymys koskee lähikouluperiaatteen vahvistamista, tarveperustaista tasa-arvorahoituksen kehittämistä ja oppimisen tukea. Shawn Huff kysyy miten segregaatiota on onnistuttu torjumaan valtuustokaudella ja mitä vielä voitaisiin tehdä asuinalueiden ja koulujen eriytymisen ehkäisemiseksi.

Valtuuston esityslistalla ovat myös konserniohjeen päivitys sekä Pitäjänmäkeä koskeva asemakaavan muutos.

Kello 18 alkavaa kokousta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalta. Lähetystä voi katsoa kanavalta myös myöhemmin tallenteena.

Valtuuston päätöksiä voi seurata Helsinki-kanavan lähetysnäkymän alta. Päätöksistä kerrotaan lisäksi kokouksen päätyttyä kaupunginvaltuuston päätöstiedotteessa.