Fullmäktiges frågestund handlar om segregation i Helsingfors

Stadsfullmäktige sammanträder onsdagen den 1 mars kl. 18. Sammanträdet börjar med en frågestund och tolkas till finskt teckenspråk. Vid den här frågestunden ligger fokus på segregation.
Valtuuston kokousta tulkataan viittomakielellä.
Sammanträdet tolkas till finskt teckenspråk. Bild: Pertti Nisonen

På frågestunden behandlas Nuutti Hyttinens fråga om ojämlikhet mellan skolor, intensifierad undervisning och skoldistriktens gränser, Mirita Saxbergs fråga om undervisning i finska för barn med invandrarbakgrund före skolstarten och från och med årskurs 1 för att säkerställa att de har tillräckliga inlärningsförutsättningar, Veronika Honkasalos fråga om att stärka närskoleprincipen och utveckla det behovsbaserade jämlikhetsunderstödet samt om stöd för lärande samt Shawn Huffs fråga om hur staden har lyckats motarbeta segregation under fullmäktigeperioden och vad som ännu kan göras för att förebygga segregation mellan bostadsområden och skolor.

På föredragningslistan finns även en uppdatering av stadens koncerndirektiv och en detaljplaneändring för Sockenbacka.

Sammanträdet börjar kl. 18 och kan följas i direktsändning på Helsingforskanalen. Sändningen kan även ses senare som inspelning på Helsingforskanalen.

Man kan följa fullmäktiges beslut i ett fält under sändningsvyn på Helsingforskanalen. Dessutom kan man läsa om besluten efteråt i stadsfullmäktiges beslutsmeddelande. (på finska).