Viittomakielen ajankohtaiskatsaus heinäkuussa kertoo saariretkikohteista

Helsingin ainutlaatuiseen saaristoon pääsee kätevästi suoraan Helsingin keskustasta. Heinäkuun viittomakielen ajankohtaiskatsauksessa kerrotaan muun muassa lähisaariston retkikohteista.
Lähisaariin pääset retkeilemään kätevästi keskustasta.  Kuva: Kuvakaappaus Helsinki-kanavalta.
Lähisaariin pääset retkeilemään kätevästi keskustasta. Kuva: Kuvakaappaus Helsinki-kanavalta.

Suomenlinna on todellinen kesäklassikko, jossa aikaa voi viettää kierrellen, piknikillä tai ravintolatarjonnasta nauttien. Lisäksi historiallisesta miljööstä löytyy esimerkiksi museoita ja uimaranta.

Jos haluaa viettää elämyksellisen eläinpäivän tutustuen noin 150 eläinlajiin, joiden alkuperä on tundralta trooppisiin sademetsiin ja aavikoihin, voi Korkeasaareen matkata vesiteitse. Saarelta pääsee sillan yli myös viereiselle Mustikkamaalle, jossa on muun muassa uimaranta ja seikkailupuisto.

Kaivopuiston edustalla sijaitseva Uunisaari on vain muutaman minuutin lauttamatkan päässä rannasta. Uunisaaresta pääsee siltaa pitkin myös viereiseen Liuskasaareen sekä edelleen liuskaluotoon.

Noin 10 minuutin lauttamatkan päässä oleva Pihlajasaari on vanha huvilasaari ja yksi helsinkiläisten suosituimmista kesäsaarista. Saarella on merkitty luontopolku ja valvomaton uimaranta sekä naturistiranta.

Vesibussimatka Vallisaareen kestää noin 20 minuuttia. Luonnon ja sotahistoriallisten nähtävyyksien lisäksi Vallisaareen kannattaa tänä kesänä suunnata katsomaan Helsinki Biennaalin taidetta.

Pieni Lonnan saari sijaitsee 10 minuutin merimatkan päässä. Lonnassa on mahdollista sekä saunoa että nauttia ravintolatarjonnasta, ja saarella järjestetään kesällä myös useita tapahtumia.

Matka Isosaareen kestää noin 40 minuuttia. Isosaaren erityispiirteitä ovat koskematon luonto ja harvinaiset linnut.

Urbaanimpaa päiväretkeä kaipaavat voivat suunnata uunituoreella lauttayhteydellä tutustumaan parhaillaan rakentuvaan Kruunuvuorenrannan asuinalueeseen.

Uunisaaren ja Pihlajasaaren lautat lähtevät Kaivopuiston Merisatamasta. Muihin kohteisiin pääsee lautalla Kauppatorilta tai sen lähistöltä.

Ajankohtaiskatsauksen muita aiheita ovat heinäkuussa Senaatintorin laitaan avautuva Torikortteleiden kesäterassi, Staran valtaisat kesäkukkaistutukset ja kaupungin tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden juhlinta Pride-viikolla sekä Kalasataman alueen uudistuminen.