Vuosaaren uusin tornitalo valmistuu syksyllä – näin upeat näkymät ylhäältä avautuvat

Vuosaaren Aurinkolahteen on nousemassa uusi maamerkki, Atlas-tornitalo, joka valmistuu lokakuussa.
Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan Atlas-tornitaloon (kuvassa vasemmalla) marraskuun alussa. Kuva: Skanska/Kuvatoimisto Kuvio Oy
Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan Atlas-tornitaloon (kuvassa vasemmalla) marraskuun alussa. Kuva: Skanska/Kuvatoimisto Kuvio Oy

33-kerroksisessa ja 120 metriä korkeassa pilvenpiirtäjässä on yhteensä 288 vuokra-asuntoa, joista monesta avautuu merinäköala. Rakennuksen ylimpään kerrokseen sijoittuu asukkaiden yhteistiloja, kuten sauna ja kattoterassi. Atlaksessa on myös muun muassa kuntosali, kerhohuoneita, etätyöskentelytilat ja lapsille perhehuone.

Talon julkisivu on suunniteltu moderniksi, ja se koostuu metallinhohtoisesta pronssin sävyisestä betonista ja graafisista kuvioista. Atlas edustaa korkealle rakennukselle harvinaista rakennustekniikkaa, sillä se on täysin betonirakenteinen ja sen julkisivuelementit ovat esivalmistettuja, mikä nopeuttaa rakentamista merkittävästi.

Kaksi tornitaloa Vuosaaren metroaseman kupeessa

Skanskan rakentama Atlas tulee olemaan yksi Helsingin korkeimmista asuinrakennuksista. Se sijoittuu osaksi Delfiinikorttelia, joka sijaitsee Vuosaaren metroaseman läheisyydessä. 

Atlas täydentää Vuosaaren nopeasti kehittyvää kaupunkikuvaa, ja sen naapuriksi on jo valmistunut matalampi, 85 metriä korkea Hyperion-tornitalo, kesällä 2023.

Katso alla olevalta videolta, minkälainen maisema Atlas-tornitalon ylemmästä kerroksesta aukeaa.

Tornitalo Atlas Vuosaaressa

Katso, miltä näyttävät näkymät Vuosaaren Atlas-tornitalon 33. kerroksesta.

Sinua voisi kiinnostaa