Yhdeksän lupaavaa terveysalan startupia valittu Health Incubator Helsinki -yrityshautomoon

Health Incubator Helsinki on pitkäkestoinen yrityshautomo-ohjelma, joka tukee terveysinnovaatioiden kehittämistä kansainväliseksi liiketoiminnaksi.
Health Incubator Helsinki -kuvituskuva. (Keksi Agency)

Health Incubator Helsinki on pitkäkestoinen yrityshautomo-ohjelma, joka tukee terveysinnovaatioiden, tutkimushankkeiden ja -osaamisen kehittämistä kansainväliseksi liiketoiminnaksi. Health Incubator Helsinki on Pohjoismaiden ainoa terveyteen keskittyvä pitkäkestoinen hautomo-ohjelma, joka houkuttelee samalla myös osaajia ja yrityksiä Helsinkiin. Yrityshautomoon on nyt valittu mukaan yhdeksän terveysalan startup-yritystä, joilla on erinomaiset kasvumahdollisuudet.

Hautomoon on valittu haastattelujen jälkeen seuraavat yhdeksän startup-yritystä: Corle

Oy(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
, Fepod Oy(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), Karsa

Oy(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
, Lapsi Health B.V(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), Moncyte(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), NADMED Oy(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), Olo (Nature Solutions Oy)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), Probiont
Oy ja Sonai
Health Oy.

”Valinnassa painotimme yritysten kasvumahdollisuuksia, tiimin sitoutuneisuutta ja liiketoiminnan mahdollisuuksia skaalautua kansainvälisille markkinoille”, sanoo Health Incubator Helsingin johtaja Christian Lardot.

“Odotamme innolla, että pääsemme tukemaan tiimejä niiden kasvusuunnitelmissa”, Lardot lisää.

Yritykset saavat yksilöllistä valmennusta jopa kolme vuotta

Valitut yhdeksän tiimiä ovat aloittaneet Health Incubator Helsingin hautomo-ohjelman huhtikuussa 2022. Ohjelma alkaa kahden kuukauden tiiviillä jaksolla, jonka tavoitteena on antaa tiimeille perustiedot ja hyvät lähtökohdat liiketoiminnan laajentamiseen. Jakson valmennukset käsittelevät muun muassa rahoituksen hankkimista, tiimin rakentamista, myyntiä, liiketoimintasuunnittelua, sijoittajaesityksen luomista, laadunhallinta- ja regulaatioasioita sekä immateriaalioikeuksia.

Health Incubator Helsinki tarjoaa startupien yksilöllisiin tarpeisiin räätälöityä valmennusta ja mentorointia jopa kolmen vuoden ajan. Aiemmin hautomo-ohjelmaan valittujen startupien mukaan arvokkainta ohjelmassa on ollut tuki rahoituksen keräämisessä, muiden yritysten vertaistuki sekä kontaktit sijoittajiin ja Helsingin seudun terveysalan ekosysteemin toimijoihin.

Ohjelmaan valittujen yritysten on mahdollista hyödyntää myös moderneja toimisto- ja ryhmätyötiloja Terkko Health

Hubissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
 Meilahden sairaala- ja kampusalueella Helsingissä. Ohjelma on tiimeille ilmainen lukuun ottamatta pientä toimistotilamaksua. Hautomo ei ota omistusosuutta osallistuvista yrityksistä.

Terveysalan startupit, olkaa yhteydessä!

“Haluamme kannustaa kiinnostuneita startupeja ja tutkijoita olemaan yhteydessä meihin myös hakujen väliaikoina. Etsimme jatkuvasti uusia kasvuyrityksiä ohjelmaamme”, Christian Lardot sanoo.

Health Incubator Helsingin ensimmäinen hautomo-ohjelma käynnistyi 2020. Hautomo on tarvittava osa jatkumoa, jossa kaupunki tukee startupeja sekä yliopistojen ja SPARK

Finlandin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
tutkimustiimejä kehittämään terveysalan innovaatioita ja rakentamaan menestyviä kasvuyrityksiä. Hautomon ovat perustaneet Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto, ja sen ohjelma toteutetaan yhteistyössä Health Capital Helsingin kanssa.

Hautomon kolmanteen ohjelmaan haki yhteensä 19 korkeatasoista startupia ja tutkimustiimiä. Hakemuksissa nähtiin laaja skaala erilaisia terveyteen liittyviä ratkaisuja. Suurin osa hakemuksista tuli Suomesta.

Lue
lisää valituista startupeista englanniksi tästä linkistä.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Mikä on Health Incubator Helsinki?
Health Incubator Helsinki on kattava yrityshautomo-ohjelma terveysalan
tiedepohjaisille, alkuvaiheen startupeille ja tiimeille. Hautomon ovat
perustaneet Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto, ja se toimii tiiviissä
yhteistyössä Health Capital Helsingin kanssa. Ensimmäinen ohjelma käynnistyi
2020. Tällä hetkellä hautomon ohjelmissa on mukana yhteensä 32 terveysalan
startupia. Lue lisää: https://healthincubatorhelsinki.com/(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Mikä on Health Capital Helsinki?

Health Capital Helsinki rakentaa
maailman parasta terveyspääkaupunkia kehittämällä pääkaupunkiseudun
terveysekosysteemin toimijoiden yhteistyötä, tukemalla innovatiivisia
kasvuyrityksiä ja auttamalla ulkomaisia sijoittajia ja yrityksiä löytämään
liiketoimintamahdollisuuksia ja yhteistyökumppaneita Suomesta. Lue lisää: https://healthcapitalhelsinki.fi/(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Uutisen kuva: Keksi Agency

(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)