Yleisurheilun Suomi-Ruotsi -maaottelu palaa Olympiastadionille

Yleisurheilun superkesä huipentuu Helsingissä 3.-4.9., kun perinteinen Suomi-Ruotsi-maaottelu palaa remontoidulle Olympiastadionille.
Suomen tuoreet EM-mitalistit Wilma Murto, Kristiina Mäkelä, Topi Raitanen ja Lassi Etelätalo. Kuva: SUL kuvapankki

Yleisurheilun peräti kahdet arvokisat sisältänyt superkesä huipentuu Helsingissä syyskuun 3.–4. päivänä, kun perinteinen Suomi-Ruotsi-maaottelu palaa kotiin Helsingin Olympiastadionille. Edellisen kerran maaottelu järjestettiin Helsingissä 2014. Sen jälkeen ottelu on kisattu Suomen isännöintivuoroilla Tampereen Ratinan stadionilla Olympiastadionin remontin takia.

Suomi-Ruotsi-ottelu on kiistatta maailman paras ja perinteikkäin yleisurheilumaaottelu, joka on vuosikymmenten aikana lunastanut tärkeän paikan suomalaisen urheilukansan sydämissä. Ruotsi-ottelu viettää kohta jo satavuotisjuhliaan, sillä se järjestettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1925 Helsingin Eläintarhan kentällä. Tuolloin kilpailivat tosin vain miehet. Naiset osallistuivat maaotteluun ensimmäistä kertaa vuonna 1964.

Ruotsi-ottelu huipentaa suomalaisen yleisurheilukesän, ja paikan päällä voikin nähdä vielä suomalaiset kesän aikana menestyneet yleisurheilutähdet Euroopan mestareiden Topi Raitasen ja Wilma Murron sekä mitalistien Kristiina Mäkelän ja Lassi Etelätalon johdolla. Ruotsin väreissä kilpailevat puolestaan muun muassa kesän menestyjät Daniel Ståhlin kipparoimana.

Osallistu itsekin Ruotsi-ottelun kymmenen kilometrin juoksuun

Tänä vuonna Ruotsi-ottelun tunnelma levittäytyy myös Stadikan ulkopuolelle kaupunkiin. Ottelun lajiohjelmaan kuuluvan 10 000 metrin juoksun maaottelupisteet jaetaan nimittäin osana Ruotsi-ottelu 10 -juoksutapahtumaa. Kilpailun lähtö on maaottelun avauspäivänä 3. syyskuuta kello 10 Olympiastadionin läheisyydessä Hammarskjöldintiellä ja maali Olympiastadionilla. Juoksijoita voi kannustaa myös reitin varrella, joka kiertää ympäri kaupunkia.

Ruotsi-ottelu 10 -juoksu on kaikille avoin juoksutapahtuma. Kuka tahansa voi siis haastaa Suomen ja Ruotsin parhaat mies- ja naisjuoksijat osana kilpailua, jossa taistellaan myös maaottelupisteistä. Molemmilla mailla on Ruotsi-ottelu 10 -juoksukilpailussa mukana kolme mies- ja kolme naisjuoksijaa.

Yleisurheilutunnelmaa myös Olympiastadioninaukion kisatorilla

Toinen mahdollisuus nauttia yleisurheilutunnelmasta on Olympiastadionin kisatorilla, joka sijaitsee Olympiastadioninaukiolla 3.9. klo 13–18 ja 4.9. klo 9–15. Alueelle on vapaa pääsy. Kisatorilla järjestetään muun muassa Suomen suurimmat seurakisat, jonne kaikki lapset ovat tervetulleita kisaamaan itseään vastaan ja kokeilemaan omia taitojaan yleisurheilussa. Kisatori on myös täynnä Ruotsi-ottelun kumppaneiden toiminnallisia pisteitä: siellä voit tavata Suomen ja Ruotsin suurimmat yleisurheilutähdet, tutustua karavaanarien maailmaan tai kokeilla vaikkapa kolmiloikkaa. Tervetuloa nauttimaan Ruotsi-ottelun tunnelmasta!

Lisää tietoa:
Ruotsi-ottelu 10 -juoksu

(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Ruotsi ottelu 10 -juoksun reitti

(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Ruotsi-ottelun liput Lippu.fi-sivulta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Uutinen on julkaistu 23.8. ja sitä on päivitetty 30.8.