Suoraan sisältöön

Urheilulukio

Urheilulukiossa voi sovittaa yhteen tavallista määrätietoisemman valmennuksen ja opiskelun. Mäkelänrinteen urheilulukion valmennuslinjan valmennus tarjoaa kansalliselle ja kansainväliselle huipulle tähtääville urheilijoille hyvät ja joustavat opiskelu- ja valmentautumismahdollisuudet.

Valmennukselle on varattu aikaa pääosin kaksi tuntia kerrallaan kolmesta kahdeksaan kertaa viikossa. Märskyn joustavat opintojärjestelyt mahdollistavat eri lajien harjoitusten sijoittamisen niille sopiviin ajankohtiin. Pääosin Märskyn urheilijat harjoittelevat koulussa aamupäivisin. Tämä mahdollistaa hyvän palautumisen ennen iltapäivän harjoitusta. Osa lajeista harjoittelee iltapäivisin lajin vaatimusten mukaisesti. Lajista ja vuodenajasta riippuen harjoitukset tapahtuvat pääkaupunkiseudun eri harjoituskentillä ja -halleissa.

Mäkelänrinteen Uintikeskus ja koulun omat harjoitustilat tarjoavat monissa lajeissa erinomaiset lajiharjoitusolosuhteet. Kaikkien lajien urheilijoita ne palvelevat yleis- ja kuntoharjoittelussa. Myös eri alojen asiantuntijat ovat läsnä Märskyn arjessa. Koululla on vahva psyykkisen valmennuksen ohjelma ja koulun fysioterapiasta vastaavat maan johtavat asiantuntijat kahdessa koulun omassa fysioterapiatilassa. Myös lääkäripalvelut ja ravitsemusvalmennuksen asiantuntijat ovat helposti koulun opiskelijoiden tavoitettavissa. Märsky ympäristöineen tarjoaakin opiskelevalle urheilijalle hienon kampuksen; harjoittelu, opiskelu ja ruokailu tapahtuvat päivittäin samassa ympäristössä.

Valmennuslajeja ovat kaikki lajit, joissa opiskelija täyttää valmennusurheilijalle asetetut vaatimukset. Valmennuslajit on jaettu kolmeen ryhmään. Osa lajeista on ns. koulun painopistelajeja, joissa toimii yhdessä lajiliiton kanssa nimetty valmentaja (samalla koulun tuntiopettaja). Valmentaja vastaa ja antaa jaksokohtaisen selvityksen koululle valmennusohjelmasta ja sen toteutumisesta. Yli kuusikymmentä osaavaa ja kokenutta valmentajaa muodostaa ainutlaatuisen valmennuksen osaamiskeskittymän Suomessa.  

Koulun omat painopistelajit lukuvuonna 2019 - 2020 ovat jalkapallo, lentopallo, koripallo, käsipallo, jääkiekko, sulkapallo, squash, pöytätennis, suunnistus, yleisurheilu, golf, taitoluistelu, muodostelmaluistelu, pikaluistelu, uinti, uimahypyt, purjehdus, paini, judo, telinevoimistelu, rytminen voimistelu, joukkuevoimistelu, tanssiurheilu ja salibandy. 

Osa lajeista on ns. koulun lajivalikoimalajeja, joissa koulu tarjoaa valmennusajan, yleisvalmennusta ja hyvät harjoitteluolosuhteet. Lajivalikoimalajit ovat usein olympialajeja, joita harrastetaan runsaasti pääkaupunkiseudulla. 

Osa lajeista kuuluu ryhmään ns. muut lajit. Nämä lajit ovat pääkaupunkiseudulla harvemmin harrastettuja lajeja, joilla ei välttämättä ole olympiastatusta.29.11.2019 10:18