Den gemensamma kundenkäten för huvudstadsregionens kommuner om småbarnspedagogiken startar igen i oktober 2022

Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda utför en gemensam kundupplevelseenkät vid månadsskiftet oktober-november (26.10 - 9.11.2022).

Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda utför en gemensam kundupplevelseenkät vid månadsskiftet oktober-november (26.10 - 9.11.2022). Resultaten publiceras i januari 2023. Enkäten riktar sig till alla vårdnadshavare med barn inom kommunal eller privat småbarnspedagogik eller förskoleundervisning. Också för barnen finns det egna frågor.

Gemensamma teman för enkäten är bemötandet av och kommunikationen med vårdnadshavaren på de småbarnspedagogiska enheterna, fostran och beaktandet av barnet som individ, vårdnadshavarens delaktighet samt den allmänna tillfredsställelsen med småbarnspedagogiken och förskoleundervisningen. Därtill kan vårdnadshavarna framföra hälsningar och utvecklingsförslag till småbarnspedagogiken och förskoleundervisningen.

Utöver ovan nämnda frågor utreds i Helsingfors vilka erfarenheter vårdnadshavarna har av sökandet till och starten inom småbarnspedagogiken eller förskoleundervisningen, samt av förverkligandet av den tvååriga förskoleundervisningen.

Det är möjligt att svara på den digitala enkäten på svenska, finska, engelska, ryska, estniska, arabiska och somaliska. Vårdnadshavarna får anvisningar om hur de svarar på enkäten från deras verksamhetsställe för småbarnspedagogik eller förskoleundervisning.