Helsingfors är det inhemska resmålet för 2022

Helsingfors valdes till det inhemska resmålet för 2022 på Finnish Travel Gala. I vinnarmotiveringen konstateras att Helsingfors erbjuder en fin internationell stadsupplevelse med sitt mångsidiga utbud på natur, kultur, idrott, arkitektur, restauranger, kaféer och evenemang. Finnish Travel Gala ordnades i Helsingfors den 4 november 2022.
På Helsingforsdagen fylls staden med evenemang.  Bild: Lauri Rotko
På Helsingforsdagen fylls staden med evenemang. Bild: Lauri Rotko

Det är ingen slump att Helsingfors valdes till årets inhemska resmål, utan resultatet för ett långsiktigt och målmedvetet arbete av yrkesverksamma inom turistbranschen. Helsingfors stad vill möjliggöra turismens hållbara tillväxt och förnyelse samt utveckla Helsingfors till hela världens smartaste och mest hållbara resmål.

Helsingfors vill vara en levande turist- och evenemangsstad med internationell dragningskraft

I Helsingfors stads turismarbete ekar kärleken till staden. Stadens mål är att företag inom branschen med hjälp av staden kan växa och därmed öka ytterligare stadens dragningskraft. Helsingfors vill vara en levande turist- och evenemangsstad med internationell dragningskraft, och dess styrka är mångsidighet: varje besökare kan hitta sitt eget sätt att semestra i staden. Helsingfors utvecklar i anslutning till stadsprogrammen också möjligheter i den närliggande naturen. Detta ökar intresset för staden bland internationella turister och producerar ett betydande mervärde också för producenter av turismservice.

– Företagen, sevärdheterna och enskilda medarbetare inom branschen är de som gör Helsingfors lockande, intressant och minnesvärt. Äran för detta pris hör till alla er! påminde Helsingfors turismchef Nina Vesterinen i sitt tacktal.

Finnish Travel Gala är ett årligt evenemang som ordnas i samarbete mellan servicebolaget Smalser av Resebranschens förbund i Finland och betydande företag inom turistbranschen. Där samlas yrkesverksamma inom turistbranschen tillsammans med sina gäster för att belöna årets turismgärningar och -fenomen. Syftet med galan är att lyfta fram turistbranschens betydelse i det finländska samhället. Branschen såväl sysselsätter som höjer ekonomin, producerar upplevelser och underlättar vardagen för personer som reser i sitt arbete.

På Finnish Travel Gala belönades vinnarna i sammanlagt nio olika priskategorier. Andra vinnare var bland annat Serlachiusmuseernas Konstbastu som valdes till Årets turisminnovation och Viking Line Abp som valdes till Årets ansvarsfulla aktör och som också vann serien Årets transportföretag.

Läs mer (på finska): Finnish Travel Galassa palkittiin koronasta selvinneen matkailualan toimijoita ja kohteita(Länk leder till extern tjänst)