Helsingfors stadsorkester ger konserter på bibliotek i november

Kammarmusik spelas på Helsingfors bibliotek i november när turnén Stadsorkestern i ditt bibliotek, som Helsingfors stadsorkester och bibliotek har ordnat tillsammans, startar den 6 november. Under turnén får man höra konserter på 12 bibliotek i Helsingfors.
 En man spelar fiol mellan bokhyllorna i biblioteket.
Kammarmusik spelas på Helsingfors bibliotek i november Bild: Maarit Kytöharju

Biblioteksturnén startar måndagen den 6.11. i Munksnäs bibliotek och avslutas onsdagen den 29.11. i Richardsgatans bibliotek. Konserterna börjar antingen klockan 12 eller 18. I konserterna framförs kammarmusik från 1900-talet, Astor Piazzollas argentinska tangon, klanger för fagott och elektronik, och en helhet som kombinerar musik och recitation. Bibliotekskonserterna är cirka en halv timme långa och har fritt inträde.

Stadsorkestern i ditt bibliotek-turnén gör det möjligt för alla helsingforsare att höra kvalitativa kammarmusikkonserter i det egna närbiblioteket.  Stadsorkestern i ditt bibliotek-turnén arrangeras för redan fjärde gången.

— Bibliotek och kultur hör ihop. Det gläder mig väldigt mycket att stadsorkesterns musikers kammarmusikkonserter i stadens bibliotek nu arrangeras för redan fjärde året i rad, säger Katri Vänttinen, chef för Helsingfors stads bibliotekstjänster.