Renoveringen av tilläggslokaler för Haagan peruskoulu vidare till fas 2

Helsingfors stadsstyrelse godkände vid sitt sammanträde 24 maj den uppdaterade projektplanen för fas 2 av arbetet på renovering av tilläggslokaler för Haagan per

Helsingfors stadsstyrelse godkände vid sitt sammanträde 24 maj den uppdaterade projektplanen för fas 2 av arbetet på renovering av tilläggslokaler för Haagan peruskoulu. Stadsstyrelsen beslutade dessutom återremittera för ny beredning riktlinjerna om närvaro- och yttranderätt för ungdomsrådets företrädare vid fullmäktiges sammanträden.

Haagan peruskoulu behöver tilläggslokaler innan höstterminen 2021 börjar. Det befintliga skolhuset vid Stormyrvägen 16 är för trångt för det nuvarande elevantalet. Det har också beräknats att antalet elever ökar i framtiden.

Tilläggslokalerna för Haagan peruskoulu förläggs till en skolfastighet i stadens ägo vid Gamla chaussén 23, som yrkeshögskolan Metropolia har avstått från. Första renoveringsfasen gällde en fullständig ombyggnad av bland annat skolhusets kök och matsal och bygge av nya klassrum.

Under andra renoveringsfasen byggs de klassrum för ämnesundervisning som ännu saknas och elevtoaletter för verksamheten i skolan.

Att renoveringsfas 2 genomförs innebär att årskurserna 5–6 helt och hållet flyttar till skolhuset vid Gamla chaussén från början av höstterminen 2021. Årskurserna 1–4 stannar i skolhuset vid Stormyrvägen 16.

Totalkostnaderna för faserna 1 och 2 av renoveringsprojektet uppgår till 7 150 000 euro.

Stadsstyrelsen återremitterade för ny beredning riktlinjerna om närvaro- och yttranderätt i fullmäktige för ungdomsrådets företrädare

Stadsstyrelsen beslutade återremittera riktlinjerna om närvaro- och yttranderätt för ungdomsrådets företrädare i stadsfullmäktige för ny beredning. Enligt förslaget om återremiss bör det för ungdomsrådets fullmäktigearbete utvecklas en modell där fullmäktiges ordförande ger företrädarna för ungdomsrådet tillfälle att komma med rådets åsikt i beslutsärenden, i de fall att de på förhand har uppgett att de önskar så.

Ändringar i stadsstyrelsens sammanträdestider sommaren 2021

Helsingfors stadsstyrelse beslutade sammanträda i juli och augusti utöver de tidigare bestämda datumen också 26.7, 2.8 och 9.8.

De nya sammanträden som hålls 26.7 och 2.8 gäller den nuvarande stadsstyrelsen, dvs. den som utsågs 2019. Sammanträdet 9.8 är det första för den nya stadsstyrelse som utses vid fullmäktigesammanträdet 2.8.

Stadsstyrelsens alla beslut kan läsas på sidan med beslutsmeddelanden (på finska). Beslutsmeddelandet är tillgängligt tills protokollet publiceras. Stadsstyrelsens protokoll kan läsas här.