Stadsfullmäktige inleder höstperioden med en frågestund – fullmäktige behandlar även genomförandeprogrammet för boende och härmed sammanhängande markanvändning samt miljörapporten

Stadsfullmäktige sammanträder den 28 augusti klockan 18 för höstperiodens första sammanträde.
Valtuustosali
Bild: Paavo Jantunen

Sammanträdet börjar med en frågestund, där ledamöternas aktuella frågor behandlas.

Fullmäktige behandlar även genomförandeprogrammet för boende och härmed sammanhängande markanvändning 2024 samt Helsingfors stads miljörapport 2023.

Dessutom behandlas flera detaljplaneändringar och projektplaner, såsom den preciserade projektplanen för förbättring av användbarheten av Söderviks gasklocka i tegel, projektplanen för en nybyggnad för Melkinlaiturin peruskoulu och Melkinlaiturin päiväkoti samt detaljplaneändringen för Hallonnäs centrum på Drumsö.

Stadsfullmäktiges sammanträden kan följas på webben

Stadsfullmäktige sammanträder på Helsingfors stadshus i regel varannan onsdag. Sammanträdestiderna under höstperioden finns i sammanträdeskalendern.

Sammanträdena kan följas i direktsändning på Helsingforskanalen eller på plats på fullmäktigesalens publikläktare. 

Efter sammanträdet publiceras ett beslutsmeddelande (på finska) med alla beslut som fattades under sammanträdet på tjänsten Päätökset. Beslutsmeddelandet består endast av beslut, varför det ska läsas parallellt med föredragningslistan. Protokollet ersätter föredragningslistan och beslutsmeddelandet när det publiceras.

Du kanske är intresserad av