Helsingfors stadsfullmäktige ordnade en frågestund och godkände en detaljplaneändring för Storsvängen på Drumsö

Helsingfors stadsfullmäktige godkände även en projektplan för ombyggnad och tillbyggnad av grundskolan Vuoniityn peruskoulus verksamhetsställe på Gjutängsvägen 4 i Nordsjö.
Helsingfors stadsfullmäktige ordnade en frågestund och godkände en detaljplaneändring för Storsvängen på Drumsö. Bild: Sakari Röyskö
Helsingfors stadsfullmäktige ordnade en frågestund och godkände en detaljplaneändring för Storsvängen på Drumsö. Bild: Sakari Röyskö

Vid frågestunden behandlades tre teman. Ledamoten Otto Meri ställde en fråga om problemen med parkeringsövervakningen i Helsingfors. Borgmästaren Juhana Vartiainen och biträdande borgmästaren i stadsmiljösektorn Anni Sinnemäki svarade på frågan. 
Ledamoten Outi Alanko-Kahiluoto frågade hur Helsingfors bereder sig på nedskärningarna i understöden till organisationer inom social- och hälsovården. Frågan besvarades av biträdande borgmästare Daniel Sazonov.  

Ledamoten Veronika Honkasalos fråga gällde konsekvenserna för Helsingfors av nedskärningarna i utbildningen samt stadens åtgärder. Biträdande borgmästare Johanna Laisaari svarade på frågan. 
Dessutom godkände stadsfullmäktige en detaljplaneändring för Storsvängen på Drumsö. Detaljplaneändringen gäller tre tomter bredvid varandra som ligger vid Storsvängen 24, 26 och 28 i Kvarnberget på Drumsö. Detaljplaneändringen gör det möjligt att bygga tre nya flervåningshus på tomterna i stället för de låghus som finns där nu. Antalet invånare ökar med cirka 80.

Stadsfullmäktige godkände även en projektplan för ombyggnad och tillbyggnad av grundskolan Vuoniityn peruskoulus verksamhetsställe på Gjutängsvägen 4 i Nordsjö.  Projektet omfattar cirka 4 138 m² bruttoyta och byggkostnaderna får högst uppgå till 16 320 000 euro exklusive mervärdesskatt.

Stadsfullmäktiges alla beslut och eventuella omröstningar kan läsas i beslutsmeddelandet (på finska). Beslutsmeddelandet publiceras på sidan med stadsfullmäktiges handlingar.