Stadsfullmäktige godkände projektplanen för nybyggnaden för daghemmet Jäkälä

Helsingfors stadsfullmäktige beslutade vid höstsäsongens första sammanträde 24.8 om projektplanen för nybyggnaden för daghemmet Jäkälä, som ligger i Staffansby i
Valtuustosali.

Helsingfors stadsfullmäktige beslutade vid höstsäsongens första sammanträde 24.8 om projektplanen för nybyggnaden för daghemmet Jäkälä, som ligger i Staffansby i Norra Helsingfors.

Nybyggnaden behövs för att daghemmet Jäkäläs nuvarande lokaler är otillräckliga för det växande antalet barn i området. Antalet barn i Malms distrikt förväntas öka med cirka 230 fram till år 2034. De nuvarande lokalerna uppfyller inte heller till alla delar de funktionella målen i planen för småbarnspedagogik.

Nybyggnaden planeras för cirka 240 barn i åldern 1–6 år. I de nya lokalerna kan även invånare och lokala sammanslutningar ordna verksamhet och evenemang.

Projektet omfattar cirka 2 651 m² bruttoyta och byggkostnaderna för projektet uppgår till högst 11 250 000 euro. Bygget inleds i juni 2024 och lokalerna ska stå klara i juni 2025. Daghemsverksamheten fortsätter i daghemmet Jäkäläs nuvarande lokaler tills nybyggnaden är klar. Daghemmets nuvarande byggnader är i dåligt skick och ska senare rivas som ett separat projekt.

Fatim Diarra fortsätter som ordförande för stadsfullmäktige

Stadsfullmäktige valde en ny ordförande samt en första vice ordförande och en andra vice ordförande för fullmäktigeperioden som slutar i maj 2023. Fatim Diarra (Gröna) fortsätter som fullmäktiges ordförande. Stadsfullmäktige valde Harry Bogomoloff (Saml) till första vice ordförande och Pilvi Torsti (SDP) fortsätter som andra vice ordförande.

Ändringar i indelningen av Helsingfors stad i röstningsområden

Stadsfullmäktige ändrade på flera gränser mellan röstningsområden. Kompletteringsbyggandet i bostadsområden och nya bostadsområden medför ändringar i röstningsområdena. Efter de ändringar som stadsfullmäktige godkände har Helsingfors 167 röstningsområden.

Stadsfullmäktige förde en diskussion om stadens problem med löneutbetalningen som ett ärende utanför föredragningslistan. Diskussionen kan ses i inspelningen av stadsfullmäktiges sammanträde på Helsingforskanalen(Länk leder till extern tjänst).

Stadsstyrelsens alla beslut kan läsas på sidan med beslutsmeddelanden (på finska). Beslutsmeddelandet är tillgängligt tills protokollet publiceras. Stadsstyrelsens protokoll kan läsas här (på finska).