Stadsfullmäktiges frågestund tolkas till teckenspråk

Helsingfors stadsfullmäktiges frågestund som ordnas den 7 september tolkas till finskt teckenspråk. Traditionellt går Helsingfors stadsfullmäktiges sammanträden
Valtuuston istuntosali.

Helsingfors stadsfullmäktiges frågestund som ordnas den 7 september tolkas till finskt teckenspråk. Traditionellt går Helsingfors stadsfullmäktiges sammanträden på stadens officiella språk, finska och svenska. Med anledning av en fullmäktigemotion har staden beslutat genomföra ett försök med tolkning till teckenspråk under fullmäktiges frågestunder.

Ledamoten Said Ahmed Suldaans (vf) motion (på finska) om tolkning av fullmäktiges sammanträden till teckenspråk, som undertecknades av 28 andra fullmäktigeledamöter, behandlades i stadsfullmäktige på hösten 2019. Det är andra gången staden provar på tolkning av frågestunden till teckenspråk. För första gången testades teckenspråkstolkning vid frågestunden i februari 2020.

På frågestunden behandlas Helsingfors stads samhällsansvar för att tillhandahålla el och värme till rimligt pris, åtgärder för att säkerställa en tillräcklig energitillgång till rimligt pris, de höjda elprisernas effekt på helsingforsarna, effektiviseringen av energisparandet i Helsingfors och Helsingfors åtgärder för att spara energi.

Frågestunden med teckenspråkstolkning kan följas i direktsändning eller som inspelning på Helsingforskanalen(Länk leder till extern tjänst). Fullmäktiges sammanträden kan också följas på plats på publikläktaren (ingång vid Sofiegatan 3). Fullmäktigesammanträdet börjar klockan 18. Föredragningslistan för sammanträdet har publicerats här.

Nyheten
publicerades 6.9 och uppdaterades 7.9.