Stadsstyrelses sektion för reform av social- och hälsovården samt räddningsväsendet fick aktuella översikter om vårdreformens avancemang och ekonomi

Sektionen sammanträdde den 1 september och fick en aktuell översikt om hur genomförandet av vårdreformen framskrider. Vid sammanträdet antecknades även läget med

Sektionen sammanträdde den 1 september och fick en aktuell översikt om hur genomförandet av vårdreformen framskrider. Vid sammanträdet antecknades även läget med beredning av budgetförslaget 2023 för den framtida social-, hälsovårds- och räddningssektorn och sektorns servicestrategi.

Staden förde en diskussion om lägesbilden med social- och hälsovårdsministeriet 16.8.2022. Vid diskussionen konstaterades att genomförandet av reformen i Helsingfors framskrider enligt planerna på alla delområden för uppföljning av det nationella genomförandet.

Stadsstyrelsen godkände 27.6.2022 ramen för budgetförslaget för 2023 samt anvisningar för utarbetande av budgetförslaget och förslaget till ekonomiplan 2023–2025. I enlighet med anvisningarna ska sektionen för reform av social- och hälsovården samt räddningsväsendet godkänna budgetförslaget för social-, hälsovårds- och räddningssektorn före 19.9.2022.

Sektorns budgetförslag och servicestrategi behandlas som separata beslutsärenden vid räddningsnämnden, social- och hälsovårdsnämnden samt sektionen för reform av social- och hälsovården samt räddningsväsendet. Stadsstyrelsen fattar beslut om stadens budget och servicestrategi i november.

Alla beslut av stadsstyrelsens sektion för reform av social- och hälsovården samt räddningsväsendet kan läsas på finska på sidan med beslutsmeddelanden. Beslutsmeddelandet kan läsas tills protokollet publiceras. Sektionens protokoll kan läsas här (på finska).

Sektionen för reform av social- och hälsovården
samt räddningsväsendet har som uppgift att styra genomförandet av reformen,
förmedla förtroendevaldas synpunkter till beredningen och lägga fram behövliga
beslutsförslag för stadsstyrelsen. Sektionen har bildats för en viss tid och
den är verksam fram till 31.12.2022.