Test med temporära servicepunkter för hjälpmedel

Helsingfors sjukhus hjälpmedelstjänst testar tillfällig popupp-service i seniorcentren i Gårdsbacka och Gustafsgård. Vid de temporära servicepunkterna tar person

Helsingfors sjukhus hjälpmedelstjänst testar tillfällig popupp-service i seniorcentren i Gårdsbacka och Gustafsgård. Vid de temporära servicepunkterna tar personalen emot returneringar, gör små reparationer på hjälpmedel samt ger råd.

Dessa servicepunkter finns i Gårdsbacka seniorcenters huvudentré (varje tisd. kl. 9.30-11.30) samt varje tisdag (kl. 13-15) i Gustafsgårds seniorcenter i restaurangens aula. Kunderna betjänas i den ordning de kommer in.

Vi tar emot returneringar av hjälpmedel som lånats av Helsingfors stad såsom rollatorer, kryckor, wc-sitsar och rullstolar.

Vid punkterna utför akut service i liten skala på hjälpmedel som lånats från oss. Man kan byta ut gummit på kryckorna eller få isdubbar till dem samt låta serva bromsarna på rollatorn eller en vanlig rullstol. De anställda erbjuder dessutom experttips både för hjälpmedel som om social- och hälsovårdssektorns tjänster.

”Vi har fått mycket god respons av kunderna. De är tacksamma för att vi kommit närmare” berättar hjälpmedelstekniker Tiia Havulehto, som jobbar i den temporära servicepunkten. Vi samlar in erfarenheter och respons om verksamheten i syfte att vidareutveckla hjälpmedelstjänsten.

Utöver de temporära servicepunkterna finns hjälpmedelstjänsten i Kånala (Rosasvägen 18) dit man även kan lämna tillbaka hjälpmedel som vanligt.

Tidtabell

Gårdsbacka seniorcenter Huvudentrén varje tisd. kl. 9.30- 11.30 t.o.m. 27.12.2022

Gustafsgårds seniorcenter Åldermansvägen 32, K-husets aula varje tisd. Kl. 13-15 t.o.m. 27.12.2022

Obs! Ingen betjäning självständighetsdagen 6.12.2022.

Kontaktuppgifter