UEFA Super Cup spelas i Helsingfors i augusti – bli volontär på matchen

Den internationella fotbollspubliken vänder blicken mot Helsingfors när UEFA Super Cup avgörs på Olympiastadion den 10 augusti.

Den internationella fotbollspubliken vänder blicken mot Helsingfors när UEFA Super Cup avgörs på Olympiastadion den 10 augusti. I matchen spelar vinnarna av Champions League och Europa League. För första gången spelas en final i europeisk klubbfotboll i Finland. Evenemanget söker nu volontärer.

Ansök om att bli volontär på UEFA Super Cup

Ansökan om volontärer på UEFA Super Cup inleddes den 21 mars. Nu har du en unik chans att vara med i ett toppfotbollsevenemang som aldrig tidigare har ordnats i Finland. Finlands Bollförbund söker sammanlagt 400 volontärer för att hjälpa med ordnandet av matchen. Inom två veckor före matchen och på matchdagen erbjuds flera möjligheter till volontärarbete som har en viktig roll för att evenemanget ska lyckas. Personer söks bland annat till uppgifter inom kundtjänst, ackreditering, logistik, transport och medier. Volontärerna lär sig nya färdigheter, får värdefull arbetserfarenhet, skapar vänskapsrelationer och får uppleva ett storevenemang ur ett nytt perspektiv.

– De sökande behöver inte alls komma från fotbollsvärlden, utan vem som helst kan lämna in sin ansökan. I idealfallet har vi ett så mångsidigt volontärteam som möjligt, vilket vi beaktar vid uttagningen. Ansökan är öppen för för alla som, beroende på uppgift, är tillgängliga från början av augusti till matchdagen, säger Silja
Ranta, volontärchef för Super Cup vid Finlands Bollförbund.

– Vi följer upp och analyserar ansökningarna i takt med att vi får dem, så det lönar sig att vara modig och ansöka med detsamma! Jag förväntar mig ett stort antal sökande, eftersom det har funnits intresse redan innan ansökningen startade, säger Ranta.

Alla personer som har fyllt 18 år kan ansöka om att bli volontär bara kunskaperna i engelska är tillräckligt bra med tanke på uppgiften. Läs mer om uppgifterna och fyll i ansökan här.(Länk leder till extern tjänst) 

I UEFA Super Cup möter de regerande mästarna i Champions League och Europa League

UEFA Super Cup spelas varje år mellan de regerande mästarna i Champions League och Europa League. De lag som ska spela i matchen är klara den 28 maj. Vinnaren av Europa League 2021–2022 avgörs i Sevilla den 18 maj och Champions League-finalen spelas i Paris den 28 maj.

UEFA Super Cup spelades för första gången 1972. Matchen spelades traditionellt i Monaco under flera årtionden, men sedan 2013 harvärdstaden bytts ut varje år. Den regerande vinnaren av UEFA Super Cup är Chelsea från London. 

Mer information om biljettförsäljningen till matchen kommer senare.