Yhteystiedot
Koulusihteeri
Minna Dey
+358 9 310 81450
minna.dey@hel.fi
Koulusihteeri
Mirka Zegina
+358 9 310 80739
mirka.zegina@hel.fi
Rehtori
Johanna Kauppi
+358 9 310 80793
johanna.kauppi@hel.fi
Virka-apulaisrehtori
Markus Väyrynen
+358 9 310 81471
markus.vayrynen@hel.fi
Lukuvuosi 2024-2025
Kielten opetus
Painotettu opetus
Tarjolla sali
Info-tilaisuudet lukuvuonna 2024 - 2025
TIISTAINA 19.11.2024 klo 18 (Vanha Viertotie 23)
- 7.luokalle siirtyminen, liikunnan painotettu opetus ja urheiluyläkoulu
TORSTAINA 9.1.2025 klo 17 (Isonnevantie 16C)
- 3.luokalta alkava liikunnan painotettu opetus
KESKIVIIKKONA 15.1.2025 klo 8.15 (Isonnevantie 16C)
- 1.-luokkalaisten huoltajainfo
Haagan peruskoulu
Haagan peruskoulussa tarjotaan opetusta vuosiluokille 1-9. Oppilaita koulussa on noin 850 ja koulussamme on liikunnan painotettua opetusta vuosiluokilla 3-9.
Toimimme kahdessa eri rakennuksessa. Vuosiluokat 1-5 opiskelevat Isonnevantien koulurakennuksessa ja vuosiluokat 6-9 opiskelevat Vanha viertotien koulurakennuksessa.
Isonnevantien koulurakennuksessa toimii Haagan päiväkodin kaksi esiopetusryhmää. Hoplaxskolanin Haagan yksikkö toimii myös Isonnevantien koulurakennuksessa Lärkanin remonttin ajan lukuvuosina 2022-2025.
Autolla liikkuminen koulun läheisyydessä
Toivomme, että molempien koulurakennusten läheisyydessä kaikki autoilijat huomioivat, että oppilaat tulee jättää Isonnevantielle tai Vanhalle Viertotielle. Tällä pyritään rauhoittamaan koulun piha-aluetta ja lisäämään oppilaiden turvallisuutta. Haagan peruskoulu suosittelee koulumatkojen kulkemista kävellen, polkupyörällä ja julkisilla liikennevälineillä.
Kaikkea hyvää lukuvuoteen 2024-2025 ja menestystä opinpolulle.
Haagan peruskoulun työ- ja loma-ajat
- Syyslukukausi 8.8.2024 (to) - 20.12.2024 (pe)
- Syysloma 14.10.2024 (ma) - 18.10.2024 (pe)
- Joululoma 21.12.2024 (la) - 6.1.2025 (ma)
- Kevätlukukausi 7.1.2025 (ti) - 31.5.2025 (la)
- Talviloma 17.2.2025 (ma) - 21.2.2025 (pe)
- Pääsiäinen 18.4. – 21.4.2025
- Huhtikuussa lauantaityöpäivä 26.4.2025 yhteistyössä Haagan tuen kanssa.
- Korvaava vapaapäivä perjantaina 2.5.2025.
Meidän koulu
Haagan peruskoulu on yhtenäinen peruskoulu, jossa järjestetään opetusta yleisopetuksen vuosiluokille 1-9. Lisäksi koulussamme toimii kaksi erityisopetuksen luokkaa vuosiluokilla 7-9, kaksi joustavan perusopetuksen luokkaa eli jopo-luokkaa ja kaksi valmistavan opetuksen luokkaa.
Koulumme toimii kahdessa rakennuksessa. Vuosiluokat 1-5 opiskelevat osoitteessa Isonnevantie 16 C ja vuosiluokat 6-9 opiskelevat osoitteessa Vanha viertotie 23.
Haagan peruskoulussa on 3. luokalta alkaen liikuntapainotus, johon pyritään soveltuvuuskokeen kautta. Soveltuvuuskoe järjestetään tuleville 3.-luokkalaisille ja täydentävänä ottona 7.-luokkalaisille tammi-helmikuussa.
Oppilas voi valita 3.luokalta alkaen matemaattis-luonnontieteellisen (Malu) painotuksen tai taidekasvatuksen (Taika) painotuksen. Matemaattis-luonnontieteellinen painotus jatkuu 9.luokkaan saakka. Taidekasvatuksen tilalle oppilas valitsee yläkoulussa taito- ja taideaineita, joissa ryhmät perustetaan oppilaiden valintojen mukaan.
Haagan peruskoulussa voi opiskella seuraavia kieliä:
- A1-kieli englanti, ruotsi, saksa ja venäjä (alkaa 1. luokalla)
- Valinnainen A2-kieli englanti, ruotsi, saksa ja espanja (alkaa 3. luokalla)
- B1-kieli ruotsi (alkaa 6. luokalla)
- B2-kieli saksa, venäjä ja espanja
Ryhmien muodostaminen vaatii vähintään 15 oppilasta.
Opetus
Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.
Kaikilla vuosiluokilla opetetaan laaja-alaisten taitotavoitteiden mukaisesti ja opiskellaan kaksi ilmiökokonaisuutta vuosittain. Opetus tuodaan mahdollisimman lähelle koululaisten arkea.
Luokilla 1–6 on luokanopettaja, joka opettaa suurimman osan tunneista. Aineenopettaja opettaa taito- ja taideaineita sekä kieliä.
Lisäksi yhdessä opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja, resurssiopettaja ja/tai koulunkäyntiavustaja.
Luokilla 7–9 opiskellaan neljässä jaksossa. Jokaisella luokalla on oma luokanvalvoja, joka huolehtii luokkansa oppilaiden koulunkäynnistä yleisesti. Oppitunteja on keskimäärin 30 viikossa.
Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.
Vihreä lippu
Vihreä lippu on kansainvälisesti tunnettu ympäristökasvatusohjelma ja kasvatusalan ympäristömerkki. Ohjelman avulla olemme onnistuneet konkretisoimaan kestävän kehityksen periaatteita liittämällä ne jokapäiväiseen toimintaamme. Lapset ja nuoret ovat Vihreä lippu -projektissamme aktiivisia vaikuttajia ja toimijoita aikuisten rinnalla niin suunnittelussa, päätöksenteossa, toteutuksessa kuin tulosten arvioinnissakin. Näin he omaksuvat, että yhdessä tekemällä on mahdollista vaikuttaa yhteisiin asioihin.
Haagan peruskoulu on saanut Vihreän lipun kestävälle tasolle keväällä 2016. Koulullamme on kestävän kehityksen maskotti Keke kilpikonna. Keken ja hänen siskonsa Sisin seikkailuja voi seurailla ympäristöryhmäläisten päivittämällä instagram-tilillä @kekehaaga ja youtube- kanavalla Keke Haaga(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).
Haagan peruskoulussa noudatettavat Vihreä lippu- tavat ovat:
- Lajittelen jätteeni.
- Pyrin välttämään turhaa sähkönkulutusta.
- Sammutan turhat valot ja laitteet.
- Kysyn neuvoa, jos en tiedä, miten toimia.
- Liikun koulupäivän aikana mahdollisimman paljon.
- Otan ruokaa sen verran kuin syön ja maistan kaikkea.
- En kiusaa toisia.
Kieliohjelma
Peruskoulun 1.–5.-luokilla oppilaat opiskelevat yhtä tai kahta kieltä oman äidinkielen lisäksi. A1-kieli on oppilaalle pakollinen kieli ja sen opiskelu aloitetaan 1. luokalta.
Vapaaehtoisen A2-kielen opiskelu aloitetaan 3. luokalta ja siinä saavutetaan 6. luokan loppuun mennessä sama taso kuin pakollisessa A1-kielessä.
Luokilla 6.–9. opiskellaan vähintään kahta kieltä. Jos oppilas ei ole aiemmin aloittanut ruotsin kielen opiskelua, hän aloittaa sen kuudennella luokalla (B1-kieli). Oppilas voi aloittaa valinnaisaineena myös uuden kielen. Tämän B2-kielen opiskelua alkaa kahdeksannelta luokalta.
Haagan peruskoulussa voi opiskella seuraavia kieliä:
- A1-kieli englanti, ruotsi, saksa ja venäjä
- Valinnainen A2-kieli englanti, ruotsi, saksa ja espanja
- B1-kieli ruotsi
- B2-kieli saksa, venäjä ja espanja
Ryhmien muodostaminen vaatii vähintään 15 oppilasta.
Painotettu opetus
Liikuntapainotus
Koulussamme toimii 3.–9. -luokilla liikunnan painotus. Painotettuun opetukseen 3. luokalle otetaan oppilaat soveltuvuuskokeen kautta. Soveltuvuuskoe järjestetään tammi-helmikuussa. Ryhmään valitaan enintään 26 oppilasta. Painotettu opetus jatkuu 9. luokan loppuun. Lisätietoja voitte tiedustella Markus Väyryseltä (virka-apulaisrehtori) ja Minna Tahvanaiselta (Urhea-koordinaattori). Heidän yhteystiedot löydät kohdasta Hallinnon henkilöt.
Liikunnan painotettuun opetukseen otetaan lisää oppilaita 7. luokalle täydentävällä soveltuvuuskokeella tammi-helmikuussa.
Korostamme kaikilla luokilla liikunnan merkitystä fyysisen hyvinvoinnin ja terveellisten elämäntapojen edistämiseksi.
Koulumme tekee yhteistyötä pääkaupunkiseudun urheiluakatemian URHEA:n kanssa. Lue lisää URHEA:sta.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Liikuntapainotuksen esittelyvideo vuosiluokille 3-6(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yläkoulun esittelyvideo(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Matemaattis-luonnontieteellinen painotus
Koulussamme on mahdollista valita matemaattis-luonnontieteellinen painotus (MALU-painotus) 3. vuosiluokalta lähtien jatkuen aina 9. vuosiluokkaan saakka. Painotukseen ei ole erillistä soveltuvuuskoetta, vaan painotusopetukseen voi ilmoittautua halutessaan.
MALU-oppitunteja on 3.-6. vuosiluokilla 1 vuosiviikkotuntia ja 7.-9. vuosiluokilla 2 vuosiviikkotuntia. Tavoitteena on innostaa oppilaita luonnontieteiden pariin sekä syventää ja monipuolistaa matematiikan ja luonnontieteiden opetussuunnitelmissa olevien tietojen ja taitojen osaamista. MALU-opetuksessa integroidaan eri oppiaineita ja tutustutaan ilmiöihin monialaisesti sekä oppilaslähtöisesti. MALU-oppitunneilla opiskelu on toiminnallista. Oppilaat työskentelevät omien tutkimusten, kokeiden ja ryhmätöiden parissa.
MALU-painotus näkyy koulun arjessa monella tavalla. Tammi-helmikuun aikana MALU-viikoilla koko koulun oppilaat pääsevät tutustumaan MALU-teemoihin monipuolisesti vierailuiden ja vierailijoiden myötä.
Info-tilaisuudet lukuvuonna 2024 - 2025
TIISTAINA 19.11.2024 klo 18 (Vanha Viertotie 23)
- 7.luokalle siirtyminen, liikunnan painotettu opetus ja urheiluyläkoulu
TORSTAINA 9.1.2025 klo 17 (Isonnevantie 16C)
- 3.luokalta alkava liikunnan painotettu opetus
KESKIVIIKKONA 15.1.2025 klo 8.15 (Isonnevantie 16C)
- 1.-luokkalaisten huoltajainfo
Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)kautta.
Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys. Vanhempainyhdistyksen Haagan tuki ry:n puheenjohtajana toimii Pauliina Eskola ja hänet tavoittaa sähköpostilla pauliina.eskola@helsinkinet.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) .
Wilma
Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.
Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Työ- ja loma-ajat
Koulujen työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2023-2024
- Syyslukukausi 10.8.2023 (to) - 22.12.2023 (pe)
- Syysloma 16.10.2023 (ma) - 20.10.2023 (pe)
- Joululoma 23.12.2023 (la) - 7.1.2024 (su)
- Kevätlukukausi 8.1.2024 (ma) - 1.6.2024 (la)
- Talviloma 19.2.2024 (ma) - 23.2.2024 (pe)
- Lauantaikoulupäivä huhtikuussa Kevättapahtuman yhteydessä.
- Korvaava vapaapäivä on perjantaina 10.5.2024 (helatorstain yhteydessä).
Haagan peruskoulun jaksot lukuvuonna 2023-2024
1. jakso 10.08.2023 13.10.2023
2. jakso 23.10.2023 22.12.2023
3. jakso 08.01.2024 15.03.2024
4. jakso 18.03.2024 31.05.2024
Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.
Katso alakoulun lounaslista (Isonnevantie)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Katso yläkoulun lounaslista (Vanha viertotie)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Haagan peruskoulun järjestyssäännöt
1. Edistämme myönteisellä ja ystävällisellä käytöksellä kouluviihtyvyyttä. Noudatamme hyviä käytöstapoja.
2. Emme kiusaa, kiroile emmekä puhu epäkunnioittavasti.
3. Annamme työrauhan. Ymmärrämme, että rehtorilla tai opettajalla on oikeus ottaa haltuunsa oppilaalta mikä tahansa opetusta tai oppimista häiritsevä esine.
4. Pidämme puhelimet ja muut mobiililaitteet opetuksen aikana poissa näkyvistä ja häiriöttömässä tilassa. Käytämme puhelinta koulupäivän aikana vain opettajan ohjeen mukaan.
5. Käytämme tietokoneita ja mobiililaitteita vastuullisesti. Emme kuvaa ketään ilman lupaa. Muistamme kunnioittaa toisen yksityisyyssuojaa kaikenlaisessa kuva- ja viestimateriaalin jakamisessa.
6. Huolehdimme turvallisuudesta. Emme tuo vaarallisia esineitä tai terveydelle haitallisia aineita kouluun.
7. Huolehdimme sekä omista että koulun tavaroista ja siisteydestä. Lajittelemme ja kierrätämme.
8. Jos vahingoitamme koulun omaisuutta, olemme korvausvelvollisia.
9. Tulemme oppitunneille ajoissa.
10. Noudatamme ruokailussa hyviä tapoja. Syömme kouluruoan ruokalassa. Reput ja ulkovaatteet jätämme ruokalan ulkopuolelle.
11. Noudatamme välituntien vietosta annettuja ohjeita ja poistumme koulun alueelta vain sovitusti.
12. Säilytämme kulku- ja harrastusvälineet niille osoitetuissa paikoissa.
Henkilökuntamme yhteystiedot
Haagan peruskoulu
Luokat 1-5
Käyntiosoite: Isonnevantie 16 C, 00320 Helsinki
PL 32302, 00099 Helsingin kaupunki
Luokat 6-9
Käyntiosoite: Vanha viertotie 23, 00320 Helsinki
PL 35305, 00099 Helsingin kaupunki
Hallintoassistentit (Koulun kanslia)
Mirka Zegina
puh. 09 310 80739 /040 334 0144, mirka.zegina@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Minna Dey (ke ja to)
puh. 09 310 81450 /040 724 0478, minna.dey@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Paikalla keskiviikkoisin ja torstaisin
Kiireellisissä asioissa voi jättää soittopyynnön opettajalle koulusihteerin kautta.
Rehtori
Johanna Kauppi
puh. 09 310 80793 (Linkki aloittaa puhelun)/040 670 9282
johanna.kauppi@hel.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Virka-apulaisrehtori
Markus Väyrynen
puh. 040 334 1012(Linkki aloittaa puhelun)
markus.vayrynen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
(Yhteyshenkilönä opettajien sijaisuuksien ja koulunkäynninohjaajien osalta.)
Johtavat opettajat
Taina Mastomäki (Isonnevantie 16 C koulurakennus)
puh. 09 301 71878 /050 401 3330, taina.mastomaki@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Minna Tahvanainen (Vanha viertotie 23 koulurakennus)
puh. 040 675 9231, minna.tahvanainen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Johtokunnan puheenjohtaja
Elina Wallin
puh. 041 459 4386, elinawallin@yahoo.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Haagan peruskoulun kohdevastaava
(Isonnevantie 16C ja Vanha Viertotie 23)
Tuomo Kostet
puh. 050 436 3658, kv.haaga-pk@sol.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Palveluvastaavat
Kouluravintola Isonnevantie 16
Katja Kempas
puh. 040 353 4846, katja.kempas@palmia.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kouluravintola Vanha viertotie 23 ruokala
Elina Känkänen
puh. 040 1867844, kouluravintola.vanhaviertotie@palmia.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Opettajat
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) ellei toisin mainita.
Opetushenkilöstön tavoittaa parhaiten Wilman kautta.
Lukuvuosi 2024-2025
- 1A Arja Huttunen
- 1B Minna Leppänen
- 1C Johanna Virkkunen (johanna1.virkkunen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman))
- 2A Karoliina Penttilä
- 2B Eetu Ellonen
- 2C Jari Tarvonen
- 3A Joni Setälä
- 3B Annaleena Rönkä
- 3C Tuuli Kupsala
- 3D Emmi Rissanen
- 4A Elmeri Lämsä
- 4B Tuomas Elovaara
- 4C Nea Puikkonen
- 5A Juha-Pekka Petäinen
- 5B Kiese Gonzalez
- 5C Taina Mastomäki
- 6A Elias Pasi
- 6B Hilpi Hakkarainen
- 6C Anna Koski (sij. Kai Pemari 8.8. - 20.12.2024)
- 7A Tiina Mastomäki, Suomen kieli ja kirjallisuus, S2-opetus
- 7B Sari Vasara, englannin kieli
- 7C Jyrki Katajamäki, matematiikka
- 7D Matti Puhakka, kielten opettaja (saksa, ruotsi, englanti)
- 7E Mari Andersson, suomen kieli ja kirjallisuus & Samuli Taanila, biologia ja maantiede
- 7F Anu Lammi, uskonto, historia, yhteiskuntaoppi & Marja Vuorela, fysiika ja kemia
- 8A Riina Rannisto, kotitalous, terveystieto & Hanna Forsström, ET, suomen kieli ja kirjallisuus, S2
- 8B Marko Kaskelin, tekninen käsityö & Aino Halonen, kuvataide, tekstiilityö
- 8C Kimmo Sivula-Heiskanen, matematiikka
- 8D Katja Niemi, historia, yhteiskuntaoppi & Johanna Hakala, biologia, maantiede, terveystieto (johanna2.hakala@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman))
- 8E Jaakko Vesander, suomen kieli ja kirjallisuus & Juha-Pekka Hänninen, liikunta & terveystieto
- 8F Anu Riipinen, ruotsi, venäjä
- 9A Marianne Riihimäki, kotitalous, matematiikka
- 9B Emma Tillander, liikunta (emma1.tillander@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman))
- 9C Pekka Onnela, liikunta
& Minna Tahvanainen, erityisopetus - 9D Johannes Posti ja Eetu Mälkiä, matematiikka, fysiikka, kemia
- 9E Jenny Poutanen, espanja, ruotsi
& Wera Kunnas, englanti, ruotsi - Kari Ant-Wuorinen, resurssiopettaja, tekninen käsityö ja liikunta
- Kasii Sequeira-Uski, musiikki
- Anneli Murto, englanti, ruotsi
- Dimitrios Rantzos, ortodoksiuskonto
- Mukhtar Hashi, Islamin uskonto
Erityisopettajat
Anna-Reetta Mäkinen, 09 310 41700 anna-reetta.makinen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Minna Tahvanainen
puh. 040-675 9231, minna.tahvanainen@edu.hel.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Venla Mattila
puh. 09 310 88318 /040 512 7202, venla.mattila@edu.hel.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Marja Räisänen
puh. 09 310 26633 /040 653 0750, marja.raisanen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Erityisluokanopettajat
Paula Lehtinen
puh. 040 513 9390, paula.lehtinen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Erika Tammisto
puh. 09 310 81449 /040 334 1011, erika.tammisto@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Elina Kurki
puh. 09 310 89327 /040 334 5985, elina.kurki@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Aino Männistö, aino-maria.mannisto@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
puh. 09 310 41541 / 040 643 3457
JOPO-luokan opettajat
Kari Rajaorko
puh. 09 310 72315 /050 403 2450, kari.rajaorko@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Mika Myntti
puh. 09 310 88245 /040 336 2364, mika.myntti@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Valmistava opetus 7-9
Elina Pitkänen
puh. 040 836 1518, elina.pitkanen@edu.hel.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Saara Lappeteläinen, 040 658 9432, saara.k.lappetelainen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Opinto-ohjaajat
Tarja Kaivosoja, tarja.kaivosoja@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Puh. 040 653 9886
Luokat: 7BDEF, 8ADF ja 9ABC
Ville Peltola, ville.peltola2@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Puh. 040 662 6845
Luokat: 7AC, 8BCE, 9DE
Kouluvalmentaja
Anna Virta, anna.virta@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Puh. 040 673 4530
JOPO-luokan nuoriso-ohjaaja
Hanne Seppä
puh. 09 301 71600 /041 512 1737, hanne.seppa@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulunkäynninohjaajat
Nelma Laine
Niko Kärkkäinen
Tomi Karikoski
Anastasia Savolainen
Vera Vuorio
Viola Salo
Kuraattori
Heli Kukkonen (6.-9.-luokkalaiset)
puh. 09 310 71799/ 050 368 6634, heli.kukkonen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Lotta Ruokokoski (1.-5.-luokkalaiset)
puh. 09 310 21889/ 040 705 5974, lotta.m.ruokokoski@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulupsykologi
Annamaria Känkänen, annamaria.kankanen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Puh. 050 401 3394
Terveydenhoitajat
Jaana Nurmi
puh. 09 310 76107/ 050 310 5619, jaana.nurmi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Luokat: 1-6, 9 ja Jopot
Lilja Laakso (Haagan peruskoululla tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin)
puh. 09 310 52066, lilja.laakso@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Luokat: 7 ja 8 sekä pienryhmät
Tutustu, miten kouluissamme opitaan ja toimitaan
Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset
Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.
Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.
Järjestämme aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä 8.15–9.00. Toimintaa järjestetään sään salliessa ulkona. Voit kysyä lisätietoa koulun aamupäivätoiminnasta rehtorilta.
Helsinki järjestää koululaisten iltapäivätoimintaa koulupäivän jälkeen. Iltapäivätoiminta on mukavaa ja monipuolista tekemistä turvallisessa ympäristössä. Toiminnasta vastaavat koulutetut ohjaajat. Iltapäivätoiminnan aikana lapselle tarjotaan välipala.
Iltapäiväkerhon aluekoordinaattori on Tiina Ytemba Ngatha.
p. 040 5319718
Haagan alueen iltapäiväkerhot:
Haagan peruskoulun tiloissa toimii iltapäiväkerho Liikkis. Vastuu ohjaaja on Tomi Karikoski.
p. 040 7615164
Leikkipuisto Isonneva
p. 09 310 22015
Haagan seurakunta, Tönö
os. Kauppalankuja 7
Katso lisää kouluamme lähellä olevia iltapäivätoimintapaikkoja.
Lue lisää iltapäivätoiminnasta, hakeutumisesta ja maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuilta.
Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta.
Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista
Harrastamisen Suomen malli lukuvuonna 2024-2025
Harrastamisen Suomen mallin maksuttomia harrastuksia on tarjolla 3.–9.luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa.
Uusi harrastuskausi alkaa 2.9.2024.
Harrastukset on tarkoitettu ensisijaisesti oman koulun oppilaille. Voit valita myös jollakin toisella koululla järjestettävän harrastuksen. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Olet tervetullut tutustumaan harrastukseen ilman ilmoittautumista, jos ryhmässä on tilaa. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Tiistai
Luontoharrastus (3.-6.lk)
Aika: Tiistaisin klo 14.30 - 15.30
Paikka: luokka 105
Retkeillään, seikkaillaan ja fiilistellään lähiluonnossa. Pelataan yhdessä, tutkitaan vaikkapa ötököitä, rakennetaan lumesta, tehdään luontokokeita, testataan trangian käyttöä, tehdään luontotaidetta ja paljon muuta! Mitä luontoon liittyvää sinä haluaisit ryhmässä tehdä? Ohjaaja toteuttaa mahdollisuuksien mukaan osallistujien toiveita, joten tämä harrastus on osallistujiensa näköinen.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu luontoharrastukseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: lup-lapset@luontoliitto.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Luontoliiton Uudenmaan piiri / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä
Oksa-taide (3.-6.lk)
Aika: Tiistaisin klo 14.30 – 16 (alkaen 3.9.)
Paikka: Koululla, luokkatila ilmoitetaan myöhemmin
Tutustutaan erilaisiin taiteellisiin tyylisuuntiin ja kokeillaan erilaisia tekniikoita. Harjoitellaan ihmishahmon, ilmeiden ja kasvojen suunnittelemista erilaisten harjoitusten parissa. Pääset osallistumaan myös leikkimielisiin kilpailuihin, käyttämään omaa mielikuvitusta ja kehittämään luovaa itseilmaisua flow-harjoituksen avulla. Tunneilla käytettävät työvälineet: kynät, puuvärit, tussit, liidut, vesivärit ja muovailumassa.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu Oksa-taiteeseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteyshenkilö: milla.manualproductions@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Manual Productions / Harrastamisen Suomen malli
Kiipeily (3.-6.lk)
Aika: Tiistaisin klo 14.50 – 15.50 (alkaen 3.9.)
Paikka: Ajomiehentie 1 (Ristikko)
Kiipeily on monipuolinen laji, jossa koko keho saa tehdä töitä. Ohjaustunneilla aloitetaan kiipeilyn perusteista ja osallistujien kehittyessä opetetaan myös edistyneempiä tekniikoita. Kiipeily tuottaa hyvin helposti onnistumisen tunteita, sillä kehittyminen on varsinkin alkuvaiheessa hyvin nopeaa. Sisäkiipeily edistää fyysistä kuntoa, voimaa ja joustavuutta sekä parantaa ongelmanratkaisu- ja keskittymiskykyjä.
Ilmoittaudu: ilmoittaudu kiipeilyyn tästä linkistä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: katja.kettunen@kiipeilyareena.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Kiipeilyvisio / Harrastamisen Suomen malli
Keskiviikko
Kiipeily (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo 14.50 – 15.50 (alkaen 4.9.)
Paikka: Ajomiehentie 1 (Ristikko)
Kiipeily on monipuolinen laji, jossa koko keho saa tehdä töitä. Ohjaustunneilla aloitetaan kiipeilyn perusteista ja osallistujien kehittyessä opetetaan myös edistyneempiä tekniikoita. Kiipeily tuottaa hyvin helposti onnistumisen tunteita, sillä kehittyminen on varsinkin alkuvaiheessa hyvin nopeaa. Sisäkiipeily edistää fyysistä kuntoa, voimaa ja joustavuutta sekä parantaa ongelmanratkaisu- ja keskittymiskykyjä.
Ilmoittaudu: ilmoittaudu kiipeilyyn tästä linkistä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: katja.kettunen@kiipeilyareena.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Kiipeilyvisio / Harrastamisen Suomen malli
Pingis (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo 15 – 16 (alkaen 4.9.)
Paikka: Ruskeasuon liikuntahalli
Pingistunneilla pääset pelaamaan pöytätennistä rennossa ilmapiirissä. Opit lajin alkeet mukaan lukien ylä- ja alakierteet ja syötöt ammattitasoisen ohjaajan opastuksella. Hän lainaa tarvittaessa mailoja ja pääset kokeilemaan taitojasi nopeatempoisessa ja energisessä lajissa.
Ilmoittautuminen:ilmoittaudu pingikseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: mattivainio@outlook.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Mejlans bollförening / Harrastamisen Suomen malli
Pingis (7.-9.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo 16 – 17 (alkaen 4.9.)
Paikka: Ruskeasuon liikuntahalli
Pingistunneilla pääset pelaamaan pöytätennistä rennossa ilmapiirissä. Opit lajin alkeet mukaan lukien ylä- ja alakierteet ja syötöt ammattitasoisen ohjaajan opastuksella. Hän lainaa tarvittaessa mailoja ja pääset kokeilemaan taitojasi nopeatempoisessa ja energisessä lajissa.
Ilmoittautuminen:ilmoittaudu pingikseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: mattivainio@outlook.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Mejlans bollförening / Harrastamisen Suomen malli
Painonnosto (7.-9.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo 16 – 17 (alkaen 4.9.)
Paikka: Ruskeasuon liikuntahallin voimailusali
Painonnostoseura Helsingin Herakles ry. järjestää nuorille mahdollisuuden painonnoston ja voimaharjoittelun harrastamiseen ammattitaitoisten aikuisten ohjauksessa. Tervetuloa mukaan!
Ilmoittaudu: Ilmoittaudu painonnostoon tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: herakles@herakles.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Herakles ry / Harrastamisen Suomen malli
Eläinharrastus (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo 14.30 – 15.30 HUOM! Bussikuljetus Laajasuon kentältä klo 14 (4.9. alkaen)
Paikka: Rosbackan eläintila
Eläinharrastuksessa tutustumme eri eläimiin, niiden käsittelyyn, ruokintaan ja hoitoon. Tilalla on kanoja, ankkoja, lampaita, vuohia, kaneja, kissoja ja koiria, joita hoidamme yhdessä. Lisäksi retkeilemme lähiluonnossa eläinten kanssa, tutustumme maatilan arkeen ja metsätalouteen.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu eläinharrastukseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: elaintoiminta@rosbacka.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Kehittämisosuuskunta liito / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä
Perjantai
Sporttiklubi (3.-6.lk)
Aika: Perjantaisin klo 14.30 – 15.30 (6.9. alkaen)
Paikka: Liikuntasali
Sporttiklubi tarjoaa lajikokeiluja sekä monipuolista, hauskaa ja innostavaa liikuntaa oman kehon painolla: kehon hallintaa, perusliikkeitä ja yhdessäoloa – hengästytään ja liikutaan pilke silmäkulmassa. Sisältö rakennetaan osallistujien taitojen ja toiveiden mukaan, koskaan ei tiedä, mitä kivaa seuraavassa harjoituksessa tapahtuu!
Ilmoittautuminen:ilmoittaudu sporttiklubiin tästä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: Olli Väätäinen (olli@jalkipoltto.com (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)/ 0440755664) & Anna Mäkelä (0505477224)
Järjestäjä: Jälkipoltto / harrastamisen Suomen malli
Kouluun ilmoittautuminen ja hakeminen
Sinua saattaisi kiinnostaa
Koulumme johtokunta
Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman.
Johtokunnan jäsenet
Kasvatuksen ja koulutuksen suomenkielisen jaoston kokouksessa 28.9.2021 on asetettu Haagan peruskouluun uusi johtokunta nelivuotiskaudelle 30.9.2021-30.9.2025.
Haagan peruskoulun johtokunta:
puheenjohtaja Elina Wallin
henkilökohtainen varajäsen Timo Suomala
varapuheenjohtaja Pauliina Eskola
henkilökohtainen varajäsen Eeva-Marja Juutilainen
jäsen Hanna Mäkelä
henkilökohtainen varajäsen Katri Heikinheimo
jäsen Arto Pirinen
henkilökohtainen varajäsen Heli Vahvelainen
jäsen Saida Maalin
henkilökohtainen varajäsen Lauri Kangasniemi
opettajajäsen Hilpi Hakkarainen
henkilökohtainen varajäsen Kai Pemari
opettajajäsen Sari Vasara
henkilökohtainen varajäsen Anja Markkanen
henkilökuntajäsen Mirka Zegina
henkilökohtainen varajäsen Heli Kukkonen
johtokunnan sihteeri
Johanna Kauppi, puh. 040 670 9282
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Kokousaika
Kokouspaikka
Läsnä
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
4. Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen
5. Käsiteltävät asiat
6. Mahdolliset muut asiat
7. Kokouksen päättäminen
Koulumme sosiaalisessa mediassa
Kerromme koulun arjesta myös Facebookissa ja Instagramissa, otathan meidät seurantaan.
Haagan peruskoulu Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Haagan peruskoulu Instagramissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)