Yhteystiedot
Hallintoassistentti
Gabriella Asatouri
+358 9 310 35721
toimistopalvelut.kannelmaenperuskoulu.luokat6-9@hel.fi
Hallintoassistentti
Henna Lehtonen
+358 9 310 82212
toimistopalvelut.kannelmaenperuskoulu.kannel@hel.fi
Hallintoassistentti
Johanna Kosola
+358 9 310 41625
toimistopalvelut.kannelmaenperuskoulu.kuninkaantammi@hel.fi
Hallintoassistentti
Pia Riima
+358 9 310 41625
toimistopalvelut.kannelmaenperuskoulu.kuninkaantammi@hel.fi
Hallintoassistentti
Sari Orasmaa
+358 9 310 82469
toimistopalvelut.kannelmaenperuskoulu.kannel@hel.fi
Rehtori
Kirsi Juuti
+358 9 310 72028
kirsi.juuti@hel.fi
Virka-apulaisrehtori
Katariina Hämäläinen
+358 9 310 25544
katariina.k.hamalainen@hel.fi
Virka-apulaisrehtori
Pia Siljala-Kaskelin
+358 9 310 25890
pia.siljala-kaskelin@hel.fi
Virka-apulaisrehtori
Tiina Sumelles
+358 9 310 35441
tiina.sumelles@hel.fi
Lukuvuosi 2025-2026
Kielten opetus
Kaksikielinen opetus
Painotettu opetus
Tarjolla sali
Lukuvuoden työ- ja loma-ajat:
TYÖ- ja LOMA-AJAT kaupungin suomenkielisissä peruskouluissa ovat seuraavat:
Syyslukukausi 8.8.2024 (to) - 20.12.2024 (pe)
Syysloma 14.10.2024 (ma) - 18.10.2024 (pe)
Joululoma 21.12.2024 (la) - 6.1.2025 (ma)
Kevätlukukausi 7.1.2025 (ti) - 31.5.2025 (la)
Talviloma 17.2.2025 (ma) - 21.2.2025 (pe)
Koulussamme pidetään lauantaityöpäivä lauantaina 8.2.2025, joka korvaa kiirastorstain 17.4.2025.
VALINTAKOKEEMME ILMAISUN PAINOTETTUUN OPETUKSEEN
6. LUOKKALAISILLE (7. VUOSILUOKALLE HAKEUTUMINEN)
torstaina 30.1.2025 klo 13.00 Kanneltien toimipisteessä, Kanneltie 1.
Uusinta torstaina 13.2.2025 klo 9.00.
ja
2. LUOKKALAISILLE (3. VUOSILUOKALLE HAKEUTUMINEN)
keskiviikkona 5.2.2025 klo 13.00 Kanneltien toimipisteessä, Kanneltie 1. Uusinta tiistaina 25.2.2025 klo 13.00.
Soveltuvuuskokeisiin ei tule erillistä kutsua, vaan hakijan ja hänen huoltajansa on seurattava sen koulun kotisivuja, johon oppilas hakee. Uusintakokeeseen osallistuminen edellyttää lääkärintodistusta siitä, että on ollut estynyt varsinaisena koepäivänä.
Ilmaisun painotettuun opetukseemme voit tutustua alla ko. vuosiluokkien tiedotustilaisuuksien yhteydessä olevien linkkien kautta.
Tiedotustilaisuutemme:
keskiviikkona 13.11.2024 klo 17.30, Pelimannintie 16, tiedotustilaisuus 6. luokkalaisten huoltajille yläkouluun siirtymisestä. Illassa esitellään myös ilmaisun painotettua opetustamme vuosiluokilla 7–9.
Lue lisää tilaisuudesta täältä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
keskiviikkona 27.11.2024 klo 17.30, Kanneltie 1 tiedotustilaisuus toisluokkalaisten huoltajille 3. vuosiluokalle siirtymisestä. Illassa esitellään elokuussa 2025 kolmannella vuosiluokalla alkavaa ilmaisun painotettua opetustamme ja A2-kielen valintaa.
Lue lisää tilaisuudesta täältä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lue lisää tilaisuudesta täältä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
keskiviikkona 4.12.2024 klo 17.30, Kanneltie 1, tiedotustilaisuus koulutulokkaiden huoltajille
Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää tilaisuudesta täältä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Meidän koulumme
Kannelmäen peruskoulu on laajan Kaarelan alueen kaikkien lasten ja nuorten yhteinen lähikoulu, jossa on vuosiluokat 1–9. Koulussamme opiskelee yli 1200 oppilasta neljässä eri toimipisteessä:
- Kanneltie 1 (Kanteleen toimipiste, vuosiluokat 1–4)
- Pelimannintie 16 (Pelimannin toimipiste, vuosiluokat 6–9)
- Kaarelan raitti 1 (Raitin toimipiste, vuosiluokat 1–2) ja Kaarelan raitti 3 (Raitin toimipiste, vuosiluokka 5)
-
Kuninkaantammenkierto 22 (Tammen toimipiste, vuosiluokat 1–4).
Meille valmistuu uusi, pysyvä vuosiluokkien 5-9 koulutalo osoitteeseen Runonlaulajantie 40 vuonna 2027. Uusi rakennus on 750 oppilaalle.
Koulumme oppilaat aloittavat opinpolkunsa kotia lähinnä olevassa toimipisteessä. Pyrimme takaamaan myös jatkumon esiopetuksesta kouluun samassa, tutussa rakennuksessa. Teemme tiivistä yhteistyötä varhaiskasvatuksen kanssa.
Koulussamme on laaja valinnaisainetarjonta ja kieliohjelma. Koulussamme voi opiskella englantia, espanjaa, ranskaa, ruotsia, saksaa ja venäjää. Lukuvuonna 2019–2020 koulussamme alkoi kielirikasteinen suomi-englanti-opetus vuosiluokalta 1 alkaen. Kielirikasteisessa opetuksessa voi opiskella koulussamme peruskoulun loppuun asti.
Koulumme tarjoaa ilmaisun soveltuvuuskoepainotettua opetusta vuosiluokilla 7-9 ja lukuvuodesta 2025 - 2026 lähtien myös 3. vuosiluokalta alkaen. Koulussamme voi opiskella myös TEPPO- työelämäpainotteisessa opetuksessa vuosiluokilla 8-9.
Teemme tiivistä yhteistyötä alueemme lasten ja nuorten parissa työskentelevien verkostojen kanssa. Oppilaidemme kasvun tukena työskentelee kaksi kouluvalmentajaa.
Koulumme arvoja ovat oppilaslähtöisyys ja yhteisöllisyys.
Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.
Katso Pelimannintien toimipisteen lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Katso Kanneltien toimipisteen lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Katso Kaarelanraitin toimipisteen lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Katso Kuninkaantammen toimipisteen lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (lisää linkki). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.
Ensimmäisellä ja toisella luokalla oppiaineita ei yleensä opiskella erillisinä, vaan niiden sisältöä käsitellään aihekokonaisuuksina. Opetus pyritään tuomaan mahdollisimman lähelle koululaisten arkea. Jokaisella luokalla on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä erityisopettaja, suomi toisena kielenä opettaja tai koulunkäyntiavustaja.
Useissa peruskouluissa 7.–9. luokilla opiskellaan jaksoissa ja osa opiskeltavista oppiaineista vaihtuu lukukauden aikana. Oppitunteja on keskimäärin 30 viikossa. Kaikille yhteisiä oppiaineita on vähintään 78 viikkotuntia ja valinnaisaineita vähintään 12 viikkotuntia vuodessa.
Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.
Sähköisiä oppimateriaaleja käytetään muun oppimateriaalin ohella.
Kieliohjelma
- 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti, ranska, ruotsi tai saksa
- 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): englanti, ranska saksa tai venäjä
- 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi tai englanti
- 8. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (B2): espanja, ranska, saksa tai venäjä
Painotettu opetus
Koulussamme on 7. luokalta alkaen ilmaisu-painotus, johon haetaan erillisellä valintakokeella.
Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta.
Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.
Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua toisiinsa koulun järjestämissä tilaisuuksissa tai vanhempien perustaman luokkatoimikunnan tapahtumissa. Kannelmäen peruskoulussa toimii vanhempainyhdistys, joka tukee koko koulun toimintaa.
Wilma
Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut. Tunnukset annetaan sille huoltajalle jonka luona oppilas asuu. Tämä huoltaja voi antaa tunnukset edelleen etähuoltajalle. Jos tunnukset ovat kateissa, ne voi pyytää koulusihteeriltä
Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Kannelmäen peruskoulun järjestyssäännöt
(johtokunta 3.10.2022/ 33 §)
Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.
Järjestyssäännöt ovat voimassa kouluaikana, johon kuuluvat oppitunnit, välitunnit, koulun järjestämät tilaisuudet ja koulun retket. Niissä asioissa, joita ei erikseen mainita, noudatetaan yleistä lainsäädäntöä ja hyviä tapoja.
Jokaisella oppilaalla on oikeus saada maksutonta opetussuunnitelman mukaista opetusta turvallisessa ja tasa-arvoisessa ympäristössä. Jokaisella oppilaalla on velvollisuus osallistua opetukseen, jollei hänelle ole siitä väliaikaisesti myönnetty vapautusta.
1. Kunnioitan ja huomioin muita ihmisiä
Käyttäydyn ja puhun asiallisesti, enkä millään tavoin kiusaa tai syrji muita. En koske ilman lupaa toisten omaisuuteen. En aiheuta omalla toiminnallani vaaraa itselleni tai muille. En häiritse muiden oppimista tai työskentelyä.
2. Otan vastuun opiskelustani
Saavun ajoissa tarvittavat opiskeluvälineet mukanani ja teen minulle annetut tehtävät huolellisesti ohjeiden mukaan. Pidän hyvää huolta minulle annetuista välineistä. Käytän tietoteknisiä laitteita ohjeiden mukaan.
3. Pidän huolta yhteisestä ympäristöstä
En sotke, roskaa tai riko yhteisiä tiloja tai omaisuutta. Olen korvausvelvollinen aiheuttamastani vahingosta.
Lisäksi
Edellisten sääntöjen lisäksi rehtori, opettaja tai muu henkilökuntaan kuuluva henkilö voi antaa minulle muitakin ohjeita, joita minun tulee noudattaa. Koulumme eri toimipisteissä on lukuvuosikohtaisesti tarkennettuja arjen käytänteitä, joita minun tulee noudattaa.
Jos rikon järjestyssääntöjä, minua voidaan ojentaa laissa annetuilla kurinpitotoimilla. Näitä ovat siivousvelvoite, kasvatuskeskustelu, jälki-istunto, kirjallinen varoitus ja määräaikainen koulusta erottaminen.
Varsinaisten kurinpitotoimien lisäksi (perusopetuslaki §36):
- Opettaja voi määrätä oppilaan jäämään tekemään koulutehtäviä päivän jälkeen enintään yhden tunnin ajaksi.
- Opettaja tai muu kouluhenkilökunnan jäsen voi oppilaan ojentamiseksi keskustella ja huomauttaa asioista.
- Opettaja voi määrätä oppilaan poistumaan oppitunnilta tai muusta tilaisuudesta oppitunnin jäljellä olevaksi ajaksi.
- Rehtori tai hänen valtuuttamansa henkilö voi määrätä oppilaan poistumaan koulusta lopputyöpäivän ajaksi ja tarvittaessa seuraavan työpäivän ajaksi.
Henkilökuntamme yhteystiedot
Pelimannin toimipiste PELIMANNI
Pelimannintie 16, 00420 Helsinki
PL 42302, 00099 Helsinki
puh. 0931035721(Linkki aloittaa puhelun) (kanslia) ma-pe
Kanneltien toimipiste KANNEL
Kanneltie 1, 00420 Helsinki
PL 42303, 00099 Helsinki
puh. 0931082212(Linkki aloittaa puhelun) (kanslia) ma-ke
puh. 0931082469(Linkki aloittaa puhelun)(kanslia) to-pe
Kaarelan raitin toimipiste RAITTI
Kaarelan raitti 1, 00430 Helsinki ja
Kaarelan raitti 3, 00430 Helsinki
PL 43304, 00099 Helsinki
puh.0931082212(Linkki aloittaa puhelun) (kanslia) to
Kuninkaantammen toimipiste TAMMI
Kuninkaantammenkierto 22, 00430 Helsinki
PL 43305, 00099 Helsinki
puh. 0931041625(Linkki aloittaa puhelun)(kanslia) ke
Kohdevastaavat SOL
Pekka Turakainen (Pelimannin ja Kaarelan raitin toimipisteet)
puh. 0504335741(Linkki aloittaa puhelun), kv.kannelmaki@sol.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Fanny Väisänen (Kanneltien toimipiste)
puh. 040 563 5479(Linkki aloittaa puhelun), kv.kannelmaki-kannel@sol.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Janne Laitinen (Kuninkaantammen toimipiste) puh. 050 436 3166(Linkki aloittaa puhelun) kv.pihkapuisto@sol.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Ruokapalvelut
Palmia Foods
Kanneltien, Kaarelan raitin ja Pelimannin toimipisteet
Palveluesihenkilö Laura Kalenov, puh. 0401873 770(Linkki aloittaa puhelun), laura.kalenov@palmia.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Palvelukeskus Helsinki
Kuninkaantammen toimipiste
Ruokapalveluvastaava
Heikki Hietanen puh. 040610 2996(Linkki aloittaa puhelun)
kouluravintola.kuninkaantammi_toimipiste@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Palveluesihenkilö
Tuija Lundell puh. 0407640641(Linkki aloittaa puhelun) tuija.lundell@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Kansliat
Kansliat ovat avoinna pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 8:30 - 15:00.
Hallintoassistentit
Gabriella Asatouri (Pelimanni maanantaista perjantaihin)
puh. 0931035721(Linkki aloittaa puhelun)
toimistopalvelut.kannelmaenperuskoulu.luokat6-9@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Johanna Kosola (Tammi keskiviikkoisin)
puh. 0931041625(Linkki aloittaa puhelun) toimistopalvelut.kannelmaenperuskoulu.kuninkaantammi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Henna Lehtonen (Kannel ja Raitti maanantaista torstaihin)
puh. 0931082212(Linkki aloittaa puhelun) toimistopalvelut.kannelmaenperuskoulu.kannel@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Sari Orasmaa (Kannel torstaista perjantaihin)
puh. 0931082469(Linkki aloittaa puhelun) toimistopalvelut.kannelmaenperuskoulu.kannel@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Pia Riima (Tammi perjantaisin)
puh. 0931041625(Linkki aloittaa puhelun)
toimistopalvelut.kannelmaenperuskoulu.kuninkaantammi@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Rehtori
Kirsi Juuti
puh. 0931072028(Linkki aloittaa puhelun), 0505353276(Linkki aloittaa puhelun)
kirsi.juuti@hel.fi (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Virka-apulaisrehtorit
Katariina Hämäläinen (Raitin ja Tammen toimipisteet)
puh. 0931025544(Linkki aloittaa puhelun), 0408675490(Linkki aloittaa puhelun)
katariina.k.hamalainen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Harjoittelujen yhteyshenkilö / contact person in internship
Pia Siljala-Kaskelin (Kanneltien toimipiste)
puh. 0931025890(Linkki aloittaa puhelun), 0406624660(Linkki aloittaa puhelun)
pia.siljala-kaskelin@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Tiina Sumelles (Pelimannin toimipiste)
puh. 0931035441(Linkki aloittaa puhelun) , 0404894557(Linkki aloittaa puhelun)
tiina.sumelles@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Johtavat opettajat
Toimipisteet
Kanneltien toimipiste
Hilkka Laeslehto
puh. 0931088757(Linkki aloittaa puhelun)
hilkka.laeslehto@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Jere Ruohoranta
puh. 0931026676(Linkki aloittaa puhelun)
jere.ruohoranta@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Pelimannin toimipiste
Ama Eerola
ama.eerola@edu.hel.fiama.eerola@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
puh. 0407231247(Linkki aloittaa puhelun)
Nora Seppälä
nora.seppala@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
puh. 0408308699(Linkki aloittaa puhelun)
Tammen toimipiste
Minna Hovi-Gomez
minna.hovi-gomez@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
puh. 0408253181(Linkki aloittaa puhelun)
Luokanopettajat ja -ohjaajat 2024 — 2025
sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
RAITTI Kaarelan raitin toimipiste
Kaarelan raitti 1
1C Anitta Leipälä ja Riikka Andersson
2C Ella Suomela ja Marjaana Arovaara-Heikkinen
1-2R Aija Roos ja kko Jemina Laamanen
Erityisopetus Tiina Kantonen, Anitta Leipälä ja Ella Suomela
Koulunkäynninohjaaja Kati Nilsen
Kaarelan raitti 3
5A Jesse Grönlund ja Akseli Ranta
5B Miika Kabata ja Mirjam Kekäläinen
5C Petri Ihalempiä ja Niina Rahunen
4-6R Julia Joki ja kko Tea Tarvainen
5-6R Janne Pirinen ja kko Jimi Joutsio
3-5 valmistava opetus Essi Lankinen
Erityisopetus Tiina Kantonen
TAMMI Kuninkaantammen toimipiste
1T Maryan Ali Mohamed, Henrika Taskinen ja Anu Tiilikainen
2T Virva Räisänen ja Tiina Salmi
2K Elina Partanen ja kko Eshete Firew
3T Maiju Finér ja Leena Virtanen
4T Anniina Kaappola ja Jaakko Toppinen
Erityisopetus Kati Valkonen ja Anna Pettinen
KANNEL Kanneltien toimipiste
1A Noora Korhonen ja Kaisa Vartiainen
1B Arja Ropponen-Hälvä ja Marianne Ojala
1-6 TUETTU Heidi Hokkanen, Niina Tuomi ja kko Mohamed Omar
2A Anniina Paasio ja Leena Piispa
2B Kreeta Laurivuori ja Jere Ruohoranta
1-4 erityisopetus Karoliina Tuomi
3A Petri Hynynen ja Lotta Vuorenmaa
3B Anniina Kurki ja Jani Pulliainen
3C Anna Tirronen ja Paavo-Matti Toivanen
3J Jarmo Aarnio ja kko Jami Ahlsten
4A Hilkka Laeslehto, Pinja Puittinen ja Anni Pöyhönen
4B Venla Haikonen ja Taika Vuorenmaa
Erityisopetus Mira Lattu, Lotta Siekkinen, Anniina Sihvonen ja Jonna Virta
PELIMANNI Pelimannin toimipiste
6A Kaisa Törrönen
6B Anne Manninen, Hanna Sirkiä ja Leena Sundström
6C Saska Karpansalo
6D Lari Kangas
6E Miia Holmila ja Marika Ojala
6P Mervi Arima ja kko Kauri Uljas
Erityisopetus Lauri Keskinen
Valmistava opetus: Valo 1 (6-7 lk.) Nilufer Käzim, Valo 2 (7-9 lk.) Jussi Richard Lampi sekä kko Zena Al-Shammari
7A Kirsi Niinimäki
7B Eemeli Rautiainen, Anton Tanskanen ja kko Venla Karuvaara
7C Laura Yrttimaa
7D Tiina Suni
7E Leo Pääkkönen
7F Mikael Karppinen
8A Pia Kuparinen
8B Anne H. Mäkelä ja Mari Sundholm
8C Sara Kärkkäinen
8D Anne Väre
8E Jussi Koivu
9A Niina Wiemers
9B Tommi Jalonen
9C Vesa Hänninen
9D Raisa Kinnunen
9O Meri Ongondo ja kko Berkant Turkieli
erityisopetus 7-9 Sofia Silvo ja Tiina Suomela
Opinto-ohjaajamme
Saana Lakkahalme, saana.lakkahalme@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. 09310 82252 (Linkki aloittaa puhelun)
Laura Flemming, laura.flemming@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. 0931021400(Linkki aloittaa puhelun)
TEPPO työelämäohjaaja
Karoliina Hirvi, karoliina.hirvi@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. 0405265301(Linkki aloittaa puhelun)
Kouluvalmentaja
Jouni Aalto, jouni.t.aalto@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. 0405846175(Linkki aloittaa puhelun)
Monikielinen ohjaaja
Kamal Khafif, kamal.khafif@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman), puh. 0401840960(Linkki aloittaa puhelun). Arabia, englanti ja ranska.
Kouluvalmentajat
Joonas Soininen puh. 0408092510(Linkki aloittaa puhelun)
joonas.soininen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Jouni Aalto 0405846175 (Linkki aloittaa puhelun)jouni.t.aalto@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulunkäynninohjaajat
Ahlsten Jami 3J
Al Shammari Zena 6-9 VALM
Firew Eshete 2K
Joutsio Jimi 5-6R
Karuvaara Venla 7B
Kuuluvainen Maarit Kannel
Laamanen Jemina 1-2R
Nilsen Kati Raitti 1-2
Omar Mohamed Tuettu 1-6
Rista Minna 8B
Sievänen Viivi Kannel
Tarvainen Tea 4-6R
Uljas Kauri 6P
Yarkina Elena Kannel
Terveydenhoitajat
Mari Alkila (Kanteleen ja Tammen toimipisteet)
puh. 0407571428 (Linkki aloittaa puhelun)
Johanna Seppänen (Kaarelan raitti 1)
puh. 050310 5618(Linkki aloittaa puhelun)
Eeva Heikkilä (Kaarelan raitti 3)
puh. 0403545430(Linkki aloittaa puhelun)
Julia Vaaramo (Pelimannin toimipiste)
puh. 040518 8373(Linkki aloittaa puhelun)
Koulupsykologit
Petra Laivonen (Pelimannin toimipiste)
puh. 0931034723(Linkki aloittaa puhelun)
petra.laivonen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Koulukuraattorit
Laura Juvonen (Pelimanni ja Raitti 3)
puh. 0931071899(Linkki aloittaa puhelun), 0504013363(Linkki aloittaa puhelun)
laura.juvonen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Turo Karhu (Kannel, Tammi ja Raitti 1)
puh. 0931073569(Linkki aloittaa puhelun) , 0407258834(Linkki aloittaa puhelun)
turo.karhu@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Tutustu, miten kouluissamme opitaan ja toimitaan
Sinua saattaisi kiinnostaa
Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset
Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.
Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.
Järjestämme aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä 8.15–9.50. Toimintaa järjestetään sään salliessa ulkona. Voit kysyä lisätietoa koulun aamupäivätoiminnasta rehtorilta.
Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.
Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.
Katso kouluamme lähimpänä olevat iltapäivätoimintapaikat:
- Pelimannintie 15 toimipistettä lähimpänä olevat toimintapaikat
- Kaarelan raitti 1 toimipistettä lähimpänä olevat toimintapaikat
- Kuninkaantammenkierto 22 toimipistettä lähimpänä olevat toimintapaikat
Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat palvelukartalta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Voit palvelukartalla syöttää kotiosoitteesi sille varattuun kenttään.
Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta.
Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.
Harrastamisen Suomen mallin harrastukset lukuvuonna 2024 - 2025
Harrastamisen Suomen mallin maksuttomia harrastuksia on tarjolla 3.–9.luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa.
Uusi harrastuskausi alkaa 2.9.2024.
Harrastukset on tarkoitettu ensisijaisesti oman koulun oppilaille. Voit valita myös jollakin toisella koululla järjestettävän harrastuksen. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.
Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Olet tervetullut tutustumaan harrastukseen ilman ilmoittautumista, jos ryhmässä on tilaa. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.
Maanantai
Teatteri (3.-6.lk)
Aika: Maanantaisin klo 15.00–16.30 (2.9. alkaen)
Paikka: Kannelmäen nuorisotalon sali
Teatterin maailma on täynnä tarinoita ja yllätyksiä! Harrastuksessa tutustutaan
draamatarinoiden ja leikkien kautta teatterin tekemisen tapoihin. Erilaisten pelien ja
esityskokeilujen kautta harjoitellaan roolityöskentelyä, jännitteen ja kontaktin ylläpitämistä
sekä erilaisia energiatasoja. Lukuvuoden aikana valmistetaan yhteinen esitys.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu teatteriin tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteyshenkilö: elisa.gylling@taidekoulut.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Pukinmäen taidetalo / Harrastamisen Suomen malli
Ruokaharrastus (3.-6.lk)
Aika: Maanantaisin klo 15 – 16.30 (2.9. alkaen)
Paikka: Kannelmäen nuorisotalon keittiö
Ruokaryhmissä suunnitellaan yhdessä ohjaajan kanssa lukukauden ruuat ja niiden valmistaminen. Tutustutaan eri ruokakulttuureihin ja ruokailutapoihin, opitaan käyttämään perusraaka-aineita ruoanlaitossa ja leipomisessa sekä tutustutaan ruuan alkuperään ja elintarvikkeisiin liittyviin merkintöihin.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu ruokaryhmään tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja:laura.ollila@hnnky.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: HNNKY/Harrastamisen Suomen malli Helsingissä
Salibandy (3 - 6.lk)
Aika: Maanantaisin klo 14 – 15 (2.9. alkaen)
Paikka: Kuninkaantammen toimipisteen liikuntasali
EräViikingit on salibandy erikoisseura, jonka ohjaajat ja valmentajat osaavat pitää ammattitaitoisella otteella innostavat salibandyharjoitukset, joihin kuuluu erilaisia lajiharjoitteita ja lajin pelaamista.
Ilmoittaudu: Ilmoittaudu salibandyyn tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: toimisto@eraviikingit.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: EräViikingit / Harrastamisen Suomen malli
Palloilu (3.-6.lk)
Aika: Maanantaisin klo 15 – 16 (2.9. alkaen)
Paikka: Kuninkaantammen liikuntasali
Palloiluryhmissä pääsee harrastamaan vuorollaan kaikkia sisätiloissa harrastettavia pallopelejä: salibandy, jalkapallo, koripallo, käsipallo ja muut palloiluun liittyvät oheisharrasteet.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu palloiluun tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: toimisto@eraviikingit.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: EräViikingit / Harrastamisen Suomen malli
Tiistai
Kiipeily (3.-6.lk)
Aika: Tiistaisin klo 14.50 – 15.50 (alkaen 3.9.)
Paikka: Ajomiehentie 1 (Ristikko)
Kiipeily on monipuolinen laji, jossa koko keho saa tehdä töitä. Ohjaustunneilla aloitetaan kiipeilyn perusteista ja osallistujien kehittyessä opetetaan myös edistyneempiä tekniikoita. Kiipeily tuottaa hyvin helposti onnistumisen tunteita, sillä kehittyminen on varsinkin alkuvaiheessa hyvin nopeaa. Sisäkiipeily edistää fyysistä kuntoa, voimaa ja joustavuutta sekä parantaa ongelmanratkaisu- ja keskittymiskykyjä.
Ilmoittaudu: ilmoittaudu kiipeilyyn tästä linkistä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: katja.kettunen@kiipeilyareena.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Kiipeilyvisio / Harrastamisen Suomen malli
Lentopallo (6.-9.lk)
Aika: Tiistaisin klo 17 – 18.30 (alkaen 3.9.)
Paikka: Malminkartanon harrastushalli (os. Ruosilantie 18)
Tervetuloa pelaamaan lentopalloa! Ryhmässä opetellaan lentopallon perustaitoja, tutustutaan eri osa-alueiden, kuten syötön, passaamisen ja iskulyönnin saloihin - sekä tietenkin pelataan. Tule mukaan harrastamaan!
Ilmoittautuminen:Ilmoittaudu lentopalloon tästä linkistä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: Marja Leppänen, marja.h.leppanen@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) puh. 040 5898242
Järjestäjä: Puma-Volley / Harrastamisen Suomen malli
Keskiviikko
Kiipeily (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo 14.50 – 15.50 (alkaen 4.9.)
Paikka: Ajomiehentie 1 (Ristikko)
Kiipeily on monipuolinen laji, jossa koko keho saa tehdä töitä. Ohjaustunneilla aloitetaan kiipeilyn perusteista ja osallistujien kehittyessä opetetaan myös edistyneempiä tekniikoita. Kiipeily tuottaa hyvin helposti onnistumisen tunteita, sillä kehittyminen on varsinkin alkuvaiheessa hyvin nopeaa. Sisäkiipeily edistää fyysistä kuntoa, voimaa ja joustavuutta sekä parantaa ongelmanratkaisu- ja keskittymiskykyjä.
Ilmoittaudu: Ilmoittaudu kiipeilyyn tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: katja.kettunen@kiipeilyareena.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Kiipeilyvisio / Harrastamisen Suomen malli
Uinti, (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo 14.30 - 15.15
Paikka: Pirkkolan uimahalli, rata 3
Uimataitoisille suunnattu uintiryhmä. Vaatimuksena on vähintään 25m uintitaito syvässä vedessä sekä kyky sukeltaa veden alle. Ryhmässä vahvistetaan vesitaitoja ja ryhmä onkin uinnin monipuolisuuskurssi, jossa harjoitellaan uintia, kohotetaan kuntoa ja pidetään hauskaa. Harjoittelu tapahtuu syvässä altaassa.
Ilmoittaudu: Ilmoittautudu uintiin tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: riikka.nordstrom@helsinginuimarit.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Helsingin uimarit / Harrastamisen Suomen malli
Taitouinti (3.-6.lk)
Aika: Keskiviikkoisin klo 15.15 - 16.00
Paikka: Pirkkolan uimahalli, rata 3
Tutustu taitouintiin! Uimataitoisille (vaatimuksena vähintään 25 metrin uintitaito ja kyky sukeltaa veden alle) suunnattu taitouinnin alkeisryhmä. Ryhmässä tutustutaan taitouintiin harjoittelemalla taitouinnin perusliikkeitä ja vahvistamalla lajin perustaitoja sekä uimataitoa yleisemminkin. Ryhmässä saatetaan harjoitella myös yhteinen taitouintiohjelma. Harjoittelu tapahtuu syvässä altaassa.
Ilmoittaudu: Ilmoittaudu taitouintiin tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: riikka.nordstrom@helsinginuimarit.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Järjestäjä: Helsingin uimarit / Harrastamisen Suomen malli
Tyttöjen palloiluryhmä 3.-6.lk
Aika: keskiviikkoisin kello 14.15-15.15
Paikka: Kannelmäen peruskoulu, Kanneltie 1 (liikuntasali)
Tyttöjen palloilukerhossa pääset kokeilemaan ja pelailemaan erilaisia pallopelejä rennossa ilmapiirissä.
Ilmoittaudu: Ilmoittaudu tyttöjen palloilukerhoon tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: Liikuntakoordinaattori Miia Salomaa puh. 0401779866
Järjestäjä: Liikuntapalvelut/ Harrastamisen Suomen malli
Torstai
Pelisuunnittelu ja koodaus (3.–6.lk)
Aika: Torstaisin klo 14.15 – 15.30 (alkaen 5.9.)
Paikka: Kanneltien toimipisteen peilisali
Koodarit alkeisryhmässä opetellaan ohjelmoinnin peruslogiikkaa koodiblokkeja hyödyntämällä. Taitojen kehittyessä ja ryhmän edetessä koodaamme omia pelejä ja yksinkertaisia ohjelmia.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu koodaukseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: harrastuskoordinaattori@xroc.gg (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Järjestäjä: xRoc / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä
Minecraft Seikkailijat (3.-6.lk)
Aika: Torstaisin klo 15.30 – 16.45 (alkaen 5.9.)
Paikka: Kanneltien toimipisteen peilisali
Minecraft Peliharrastusryhmissä hyppäämme Minecraftin villiin ja arvaamattomaan erämaailmaan tukenamme vain ja ainoastaan toisemme sekä otamme vastaan kaikki pelin tuovat haasteet yhdessä! Jokainen osallistuja pääsee osallistumaan ryhmän sisällön tuottamiseen omilla ideoilla ja tavoitteena olisikin, että jokaisen toive päästäisiin toteuttamaan!
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu Minecraftiin tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja:harrastuskoordinaattori@xroc.gg (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: xRoc / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä
Eläinryhmä (3.-6.lk)
Aika: Torstaisin klo 16 – 17. Bussikuljetus Kannelmäen liikuntapuistolta (Urkupillintie 5) klo 15.30 ja Kuninkaantammen toimipisteestä (Kuninkaantammenkierto 22) klo 15.35 (alkaen 5.9.)
Paikka: Rosbackan eläintila
Eläinharrastuksessa tutustumme eri eläimiin, niiden käsittelyyn, ruokintaan ja hoitoon. Tilalla on kanoja, ankkoja, lampaita, vuohia, kaneja, kissoja ja koiria, joita hoidamme yhdessä. Lisäksi retkeilemme lähiluonnossa eläinten kanssa, tutustumme maatilan arkeen ja metsätalouteen.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu eläinharrastukseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Lisätietoja: Pauliina Okkonen, elaintoiminta@rosbacka.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Kehittämisosuuskunta liito / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä
Tyttöjen liikuntaryhmä 3.-6.lk
Aika: torstaisin kello 16.00-17.00 (alkaen 5.9.)
Paikka: Malminkartanon nuorisotalo, Piianpolku 3-5C
Tunnin tarkoituksena on tarjota kokemuksia ja liikunnan riemua eri lajien parissa. Tunnit suunnitellaan osallistujien toiveiden pohjalta.
Ilmoittaudu: Tyttöjen liikuntaryhmä Malminkartano 2 (hel.fi)(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: Liikuntakoordinaattori Miia Salomaa puh. 0401779866
Järjestäjä: Liikuntapalvelut/ Harrastamisen Suomen malli
Paini ja itsepuolustus (6.-9.lk)
Aika: Torstaisin klo 15.30 - 17 (alkaen 5.9.)
Paikka: Malminkartanon harrastushalli, Ruosilantie 18
Haluatko lisätä itsevarmuutta ja turvallisuuden tunnetta? Haluatko oppia itsepuolustusta? Tule oppimaan itsepuolustustaitoja! Harrastusryhmä on räätälöity nuorille sopivaksi ottaen huomioon kehon rakenteet ja voimavarat. Ryhmä sopii kaikille sukupuolesta riippumatta. Kaikki mukaan treenaamaan!
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu itsepuolustukseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: info@unifight.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Järjestäjä: Suomen Unifightliitto / Harrastamisen Suomen malli
Perjantai
Lentopallo (6.-9.lk)
Aika: Perjantaisin klo 16 – 17.30 (alkaen 6.9.)
Paikka: Malminkartanon harrastushalli (os. Ruosilantie 18)
Tervetuloa pelaamaan lentopalloa! Ryhmässä opetellaan lentopallon perustaitoja, tutustutaan eri osa-alueiden, kuten syötön, passaamisen ja iskulyönnin saloihin - sekä tietenkin pelataan. Tule mukaan harrastamaan!
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu lentopalloon tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteystiedot: Marja Leppänen, marja.h.leppanen@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) puh. 040 5898242
Järjestäjä: Puma-Volley / Harrastamisen Suomen malli
Kuvataideryhmä (3.-6.lk)
Aika: Perjantaisin klo 12 – 13.30 (6.9. alkaen)
Paikka: Koululla, tekstiilityön luokka 1.13
Tervetuloa oppimaan kuvan tekoa! Harrastuksessa piirretään, maalataan ja tutustutaan erilaisiin kuvataiteen tekniikoihin. Joka kerralle on ohjattu harjoitus, joka kehittää kuvan tekemisen taitoja ja silmän ja käden yhteistyötä, vapaata ilmaisua ja taiteellista intoa unohtamatta. Materiaaleista saa aina toteuttaa myös omia ideoita!
Lisätietoja: info@lasifaasi.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu kuvataiteeseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Koulumme johtokunta
Peruskoulun johtokunta koostuu vanhempien ja henkilöstön edustajista. Kannelmäen peruskoulun johtokunnassa on 5 huoltajajäsentä, 3 opettajajäsentä ja yksi jäsen, joka edustaa muuta henkilöstöä. Oppilaat valitsevat lukuvuosittain keskuudestaan kaksi edustajaa. Johtokunta myöntää oppilaiden edustajille läsnäolo- ja puheoikeuden johtokunnan kokouksissa.
Johtokuntien tehtävät määritellään Helsingin kaupungin hallintosäännössä. Helsingin kaupungin hallintosäännön 2 luvun 24 §:n mukaan koulujen ja lukioiden johtokunnat toimivat kasvatus- ja koulutuslautakunnan oman kieliryhmänsä jaoston alaisina ja huolehtivat opetuksen ja kasvatuksen kehittämisestä ja tukemisesta sekä koulun tai lukion ja kodin yhteistyön edistämisestä.
Johtokunta hyväksyy vuosittain koulun opetussuunnitelmaan perustuvan toimintasuunnitelman, lukuun ottamatta vuotuisia työaikoja. Johtokunta hyväksyy myös koulun järjestyssäännöt tai antaa muut koulussa tai lukiossa sovellettavat järjestysmääräykset. Lisäksi johtokunta voi erottaa peruskoulun oppilaan enintään kuukaudeksi ja päättää, että erottaminen voidaan panna täytäntöön ennen kuin päätös on lainvoimainen.
Johtokunnan pöytäkirja tuodaan tälle sivulle kunkin kokouksen jälkeen heti, kun pöytäkirja on tarkastettu
Johtokuntakausi 1.10.2021 – 30.9.2025
Johtokuntakausi 1.10.2021 – 30.9.2025
johtokunnan esittelijä
rehtori Kirsi Juuti
johtokunnan sihteeri
virka-apulaisrehtori Pia Siljala-Kaskelin
jäsen Nina Stranden pj. nina.stranden(at)gmail.com .
henkilökohtainen varajäsen Jenni Taikamäki
jäsen Susanna Ingström vpj.
henkilökohtainen varajäsen Karolina Lamroth
jäsen Heli Framelius
henkilökohtainen varajäsen April Fajardo
jäsen Karri Lehtiö
henkilökohtainen varajäsen Tino Lintunen
jäsen Sudhir Karki
henkilökohtainen varajäsen Oskari Vuori
opettajajäsen Kreeta Laurivuori
henkilökohtainen varajäsen Jere Ruohoranta
opettajajäsen Taina Nyman
henkilökohtainen varajäsen Antti Kalo
opettajajäsen Hanna Sirkiä
henkilökohtainen varajäsen Tiina Kantonen
henkilökuntajäsen Minna Rista
henkilökohtainen varajäsen
Aika: tiistaina 19.11.2024 klo 17.00
Paikka: Kannelmäen peruskoulu, toimipiste Kannel, Kanneltie 1, peilisali 1. krs
Läsnäolijat:
Juuti Kirsi Esittelijä
Siljala-Kaskelin Pia Sihteeri
Ingström Susanna Puheenjohtaja
Framelius Heli Huoltajajäsen
Laurivuori Kreeta Opettajajäsen
Sirkiä Hanna Opettajajäsen
Rista Minna Henkilökunnan edustaja
Oras Vilppu Oppilasjäsen
Oppilasjäsen
27§ Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.04.
28§ Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Esitys: Todetaan kokous laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.
Päätös: Esityksen mukaan.
29§ Esityslistan hyväksyminen
Esitys: Esityslista hyväksyttäneen kokouksen työjärjestykseksi.
Päätös: Esityksen mukaan.
30§ Pöytäkirjantarkastajien valinta
Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa.
Esitys: Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan Kreeta Laurivuori ja Hanna Sirkiä.
Päätös: Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Kreeta Laurivuori ja Minna Rista.
31§ Ilmaisun soveltuvuuskoepainotetun opetuksen opetussuunnitelman hyväksyminen vuosiluokille 3–9 (liitteet)
Ilmaisun soveltuvuuskoepainotettu opetus laajenee Kannelmäen peruskoulussa alkamaan 3. vuosiluokalta 1.8.2025 alkaen Kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnan suomenkielisen jaoston 28.5.2024 päätöksen mukaisesti. Johtokunta esittää perusopetusjohtajalle päätettäväksi vuosiluokkien 3–6 opetussuunnitelman ja tarkennukset vuosiluokkien 7–9 opetussuunnitelmaan.
Esitys: Johtokunta esittää perusopetusjohtajalle päätettäväksi vuosiluokkien 3–6 opetussuunnitelman ja tarkennukset vuosiluokkien 7–9 opetussuunnitelmaan.
Päätös: Esityksen mukaan.
32§ Seuraava kokous
Seuraava kokous ajoittuu helmi-maaliskuulle 2025/ talouden käyttösuunnitelman hyväksyminen. Ajankohta sovitaan myöhemmin.
33§ Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 17:36.
Susanna Ingström, puheenjohtaja
Pia Siljala-Kaskelin, sihteeri
Kreeta Laurivuori, pöytäkirjantarkastaja
Minna Rista, pöytäkirjantarkastaja
Aika: tiistaina 8.10.2024 klo 17.30
Paikka: Kannelmäen peruskoulu, toimipiste Pelimanni, Pelimannintie 16, E-rakennus
Läsnäolijat:
Juuti Kirsi, esittelijä
Siljala-Kaskelin Pia, sihteeri
Strandén Nina, puheenjohtaja
Framelius Heli, huoltajajäsen
Ingström Susanna, huoltajajäsen
Lehtiö Karri, huoltajajäsen
Sudhir Karki, huoltajajäsen
Laurivuori Kreeta, opettajajäsen
Sirkiä Hanna, opettajajäsen
Antti Kalo, opettajajäsen
Minna Rista, henkilökunnan edustaja
Oras Vilppu, oppilasjäsen
Hirvlaan Johanna, oppilasjäsen
27§ Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.35.
28§ Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Esitys: Todetaan kokous laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.
Päätös: Esityksen mukaan.
29§ Esityslistan hyväksyminen
Esitys: Esityslista hyväksyttäneen kokouksen työjärjestykseksi.
Päätös: Esityksen mukaan.
30§ Pöytäkirjantarkastajien valinta
Esitys: Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa.
Päätös: Pöytäkirjan tarkistajiksi valittiin Kreeta Laurivuori ja Hanna Sirkiä.
31§ Johtokunnan oppilasjäsenten läsnäolo- ja puheoikeuden antaminen
Esitys: Johtokunta myöntänee johtokunnan lukuvuosittain valittaville oppilasjäsenille Vilppu Oras ja Samir Salhi sekä heidän varajäsenilleen Matin Mohseni ja Johanna Hirvlaan läsnäolo- ja puheoikeuden lukuvuoden 2024–2025 kokouksiin.
Päätös: Esityksen mukaan.
32§ Lukuvuoden 2024 – 2025 toimintasuunnitelman hyväksyminen
Johtokunnan tehtävänä on hyväksyä koulun toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelma on luettavissa Wilma – järjestelmässä.
Esitys: Johtokunta hyväksynee lukuvuoden 2024–2025 toimintasuunnitelman.
Päätös: Esityksen mukaan.
33§ Lausuntopyyntö Helsingin kaupungin suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajoista lukuvuonna 2025–2026 (liite)
Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaos on pyytänyt koulun johtokunnan lausuntoa Helsingin kaupungin suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajoista lukuvuonna 2025–2026.
Oppilaskunta ja koulun henkilöstö antavat asiassa omat lausuntonsa pe 27.9.2024 mennessä.
Oppilaat ovat keskustelleet luokissa lausuntopyynnöstä ja oppilaskunta on lausunut asiasta. Oppilaat kannattavat pääsääntöisesti vaihtoehtoa 1.
Opettajakunta kannattaa vaihtoehtoa 1.
Päätösesitys: Johtokunta päättänee esittää Kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnalle sitä vaihtoehtoa, joka saa suuremman kannatuksen oppilaskunnan ja henkilöstön keskuudessa.
Esitys: Esityksen mukaan johtokunta kannattaa vaihtoehtoa 1.
34§ Seuraava kokous ti 19.11.2024 klo 17.00, toimipiste Kannel, peilisali
35§ Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 18:38
Nina Strandén, sihteeri
Pia Siljala-Kaskelin, puheenjohtaja
Kreeta Laurivuori, pöytäkirjantarkastaja
Hanna Sirkiä, pöytäkirjantarkastaja
Aika: torstaina 30.5.2024 klo 17.00
Paikka: Kannelmäen peruskoulu, toimipiste Kannel, Kanneltie 1, peilisali 1. krs
Läsnäolijat:
Juuti Kirsi, esittelijä
Siljala-Kaskelin Pia, sihteeri
Strandén Nina, puheenjohtaja
Framelius Heli, huoltajajäsen
Ingström Susanna, huoltajajäsen
Laurivuori Kreeta, opettajajäsen
Sirkiä Hanna, opettajajäsen
Minna Rista, henkilökunnan edustaja
oppilasjäsen
oppilasjäsen
10§ Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.04.
11§ Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Esitys: Todetaan kokous laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.
Päätös: Esityksen mukaan.
12§ Esityslistan hyväksyminen
Esitys: Esityslista hyväksyttäneen kokouksen työjärjestykseksi.
Päätös: Esityksen mukaan.
13§ Pöytäkirjantarkastajien valinta
Esitys: Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa.
Päätös: Pöytäkirjan tarkistajiksi valittiin Kreeta Laurivuori ja Hanna Sirkiä.
14§ Toimintakertomus lukuvuodelle 2023–2024.
Esitys: Johtokunta hyväksyy koulun toimintakertomuksen.
Toimintakertomuksen tekstiosuus on ollut luettavissa Wilma – järjestelmässä 22.5.2024 alkaen.
Esitetään että johtokunta hyväksyy Wilma –järjestelmässä luettavissa olevan esityksen koulun toimintakertomukseksi lukuvuodelle 2023–2024.
Päätös: Esityksen mukaan.
15§ Lausuntopyyntö koulujen johtokunnille opetussuunnitelman kohdasta 9.2 toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet (liite 1)
Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kasvatuksen ja koulutuksen toimialalautakunnan jaostojen tehtävänä on päättää perusopetuslain mukaisen opetuksen kunta- ja koulukohtaisesta järjestämisestä ja mitoituksesta.
Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan perusopetusjohtaja pyytää koulun johtokunnalta lausuntoa perusopetuksen kuntakohtaisen opetussuunnitelman muutoksesta kohtaan 9.2. Toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet, jossa määritellään muun muassa alkavan kielten uuden opetusryhmän vähimmäisoppilasmäärä.
Nykyinen Helsingin kaupungin opetussuunnitelmakirjaus
9.2. Toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet
Helsingin peruskouluissa A1-kielen opetus aloitetaan ensimmäiseltä vuosiluokalta. Valinnaisen A2-kielen opetus aloitetaan viimeistään kolmannelta vuosiluokalta.
Koulukohtaisessa opetussuunnitelmassa päätetään aloittavan kielen vähimmäisoppilasmäärästä 12–15 oppilaan väliltä.
Jokainen peruskoulu tarjoaa englantia A1-kielenä, mutta oppilaan opinto-ohjelmaan ei tarvitse kuulua A-englantia. Jokaisella neljällä alueella on 1–3 yhtenäistä peruskoulua, jotka tarjoavat kuudennelta luokalta alkaen B1-englantia. Nämä koulut päätetään kieliohjelmassa.
Esitetty muutos Helsingin kaupungin opetussuunnitelmaan
9.2. Toisen kotimaisen ja vieraiden kielten opiskelun mahdollisuudet
A1-kielen opetus aloitetaan ensimmäiseltä vuosiluokalta ja B1-kielen opetus kuudennelta vuosiluokalta. Valinnaisen A2-kielen opetus aloitetaan viimeistään kolmannelta vuosiluokalta ja B2-kielen opiskelu viimeistään kahdeksannelta vuosiluokalta.
Uuden aloittavan A1- tai A2-oppimäärän opetusryhmän vähimmäisoppilasmäärä on 15 oppilasta. B2-oppimäärän osalta koulut päättävät vähimmäisoppilasmäärästä 12–15 oppilaan väliltä koulukohtaisessa opetussuunnitelmassa.
Jokaisen koulun kielivalikoimaan kuuluu A1-englanti. Valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti sen ei kuitenkaan tarvitse kuulua oppilaan opinto-ohjelmaan. Muilta osin koulukohtainen kielivalikoima määritellään koulun opetussuunnitelmassa.
Perustelut muutokselle
Kaupungin peruskouluissa kielten ryhmien aloituskoko vaihtelee kouluittain. Tavoitteena on yhdenmukaistaa aloituskoko samaksi kaikissa kouluissa. Aloitusryhmän koko tulee olla riittävän suuri, jotta ryhmäkoko ei pienene vuosiluokilla 7-9 liian pieneksi. Tällä hetkellä osassa kieliryhmiä oppilasmäärän koko on alle 6 ja tämä vie koulun resursseja. Päätösesitys ei vaikuta kielipolkuihin eli missä kouluissa valittu A1 tai A2 kieli jatkuu ylemmillä vuosiluokilla.
Esitys: Johtokunta vastaa lausuntopyyntöön.
Päätös: Johtokunta vastasi lausuntopyyntöön.
16§ Seuraava kokous
Sovitaan syyslukukauden alussa.
17§ Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 17.57.
Nina Strandén, puheenjohtaja
Pia Siljala-Kaskelin, sihteeri
Hanna Sirkiä, pöytäkirjantarkastaja
Aika: tiistaina 26.3.2024 klo 17.00
Paikka: Kannelmäen peruskoulu, toimipiste Kannel, Kanneltie 1, peilisali 1. krs
Läsnäolijat:
Juuti Kirsi, esittelijä
Siljala-Kaskelin Pia, sihteeri
Strandén Nina, puheenjohtaja
Framelius Heli, huoltajajäsen
Lamroth Karolina, huoltajajäsen
Laurivuori Kreeta, opettajajäsen
Kalo Antti, opettajajäsen
Sirkiä Hanna, opettajajäsen
Pukkila Anneli, henkilökunnan edustaja
oppilasjäsen
oppilasjäsen
1§ Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17:06.
2§ Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
3§ Esityslistan hyväksyminen
Päätösesitys: Esityslista hyväksyttäneen kokouksen työjärjestykseksi.
Päätös: Esityksen mukaan.
4§ Pöytäkirjantarkastajien valinta
Päätösesitys: Pöytäkirjantarkastajiksi valittaneen Anneli Pukkila ja Kreeta Laurivuori.
Päätös: Esityksen mukaan.
5§ Kannelmäen peruskoulun vuoden 2024 talousarvion käyttösuunnitelman vahvistaminen
Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi 12.12.2023 §275 kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2024 tulosbudjetin ja oikeutti toimialajohtajan päättämään käyttötalouden ja investointien kokonaismäärärahojen puitteissa määrärahojen vastuuhenkilöt ja heidän määrärahansa ja tarkistamaan niitä tarvittaessa. Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 §9 ja muutospäätöksellä 14.2.2024 §12 toimialan palvelukokonaisuuksien käyttömenojen määrärahat sekä niiden vastuuhenkilöt ajalle 1.1.2024 - 31.12.2024.
Kaupunginhallitus on antanut päätöksellään 12.12.2023 talousarvion noudattamisohjeet (Intra). Määrärahojen vastuuhenkilöt ovat vastuussa talousarvion tavoitteiden saavuttamisesta, euromäärien noudattamisesta sekä tuloarvion ja tulojen perinnän toteutumisesta sekä muista tulosbudjetin toteuttamisen edellyttämistä toimenpiteistä ohjeiden mukaisesti. Perusopetusjohtaja on suomenkielisen perusopetuksen määrärahojen vastuuhenkilö. Rehtori on koulun määrärahojen vastuuhenkilö.
Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 ja 14.2.2024 palvelukokonaisuuksien ja hallinnon käyttömenojen sekä investointien määrärahat, joiden pohjalta perusopetusjohtaja päätti 29.2.2024 kehyksen talousarviovuodeksi 2024 tulosbudjetin tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti. Tämän perusteella aluepäälliköt ovat päättäneet yksittäisten koulujen kehyksistä.
Esittelijä toteaa, että koulun talousarvion käyttösuunnitelma on valmisteltu myönnetyn kehyksen puitteissa johtokunnan hyväksyttäväksi.
Kannelmäen peruskoulun osalta budjettikehys on yhteensä 13 573 694,00 euroa. Käyttösuunnitelma perustuu oppilasmäärän keskiarvoon, kevään 2024 osalta on 1221 oppilasta ja syksyn ennusteen 2024 osalta 1262 oppilasta.
Käyttösuunnitelmassa on varattuna määräraha kertaluonteiseen palkitsemiseen, joka on suuruudeltaan 0,955 % henkilöstön säännöllisen työajan palkkasummasta.
Liitteet:
Koulun käyttösuunnitelma
Tulo- ja menoerittely menolajiryhmittäin ja toiminnoittain
Päätösehdotus:
Kannelmäen peruskoulun johtokunta päättää hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.
Lisäksi johtokunta päättää, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii. Rehtori tuo seuraavaan johtokunnan kokoukseen tiedoksi tehdyt muutokset.
Päätös: Esityksen mukaan.
6§ Esitys ilmaisun soveltuvuuskoepainotetun opetuksen laajentamisesta
Asia: Esitys ilmaisun soveltuvuuskoepainotetun opetuksen laajentamisesta Kannelmäen peruskoulussa
Päätösesitys: Kannelmäen peruskoulun johtokunta päättänee esittää kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkieliselle jaostolle ilmaisun soveltuvuuskoepainotetun painotetun opetuksen laajentamista siten, että painotettu opetus alkaa 3. vuosiluokalla. Johtokunta päättänee esittää, että vuosittain koulussa aloittaa yksi tai kaksi ryhmää, joiden vähimmäisoppilasmäärä on 16 ja enimmäisoppilasmäärä 26 kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaoston 26.10.2021 tekemän päätöksen mukaisesti.
Soveltuvuuskoepainotettu opetus ei lisää oppilaan vuosiviikkotuntimäärää eikä siten aiheuta kustannusvaikutusta koulun talouden käyttösuunnitelmaan lukuun ottamatta vuosiluokkaa 3.
Soveltuvuuskoepainotettuun opetukseen johtokunta esittää oppilaalle yhtä ylimääräistä vuosiviikkotuntia 3. vuosiluokalle. Johtokunta esittää, että vuosiluokilla 4–6 ilmaisun painotettua opetusta olisi vuosiluokittain yhden vuosiviikkotunnin verran osana oppilaan valinnaisten opintojen kokonaisuutta.
Ilmaisun soveltuvuuskoepainotetulle opetukselle vuosiluokille 3-6 laaditaan oma opetussuunnitelma.
Taustaa
Kannelmäen peruskoulu on oppilasmäärältään Helsingin kaupungin suurin yhtenäinen peruskoulu. Lukuvuonna 2023–2024 koulussa opiskelee 1230 vuosiluokkien 1–9 oppilasta. Koulu sijaitsee kaupunginstrategian kaupunkiuudistusalueella ja toimii laajalla Kaarelan alueella viidessä eri toimipisteessä. Vuosittain koulupolkunsa aloittaa noin 180 ensimmäisen vuosiluokan oppilasta.
Koulussa on tarjottu ilmaisun soveltuvuuskoepainotettua opetusta vuosiluokilla 7–9 lukuvuodesta 2017–2018 alkaen. Koulussa ei ole muuta painotettua opetusta.
Koululla on runsaasti ilmaisun soveltuvuuskoepainotettua opetusta tukevia kumppanuuksia. Soveltuvuuskoepainotettuun opetukseen osallistuminen on lisännyt koulun perusopetuksen päättävien oppilaiden valmiuksia hakeutua ja päästä jatko-opintoihin toiselle asteelle painotettua opetusta tarjoaviin oppilaitoksiin.
Soveltuvuuskoepainotettu opetus vuosiluokilla 3–6 tukisi omalta osaltaan koulun veto- ja pitovoimaa. Vuosiluokan 2 ja 3 siirtymävaiheessa painotettu opetus sitouttaisi alueen perheet alueen lähikouluun ja tukisi ja vahvistaisi edelleen alueen ja koulun yhteisöllistä toimintakulttuuria. Koulun rooli osana yhteisöä ja alueen verkostoja vahvistuisi edelleen.
Draamakasvatus lisää yksittäisen oppijan itsetuntemusta, vuorovaikutustaitoja ja elämänhallintaa hänen taustastaan riippumatta. Ilmaisun soveltuvuuskoepainotettuun opetukseen hakeutuminen ei edellytä oppilailta aiempaa harrastuneisuutta eikä perheiltä taloudellisia panostuksia. Koulun johto ja henkilöstö ovat tunnistaneet opetuksen järjestämisen tavat, joilla painotetun opetuksen aiheuttamaa mahdollista koulun sisäistä segregaatiota voidaan ehkäistä. Koulun henkilökunta on motivoitunutta soveltuvuuskoepainotetun opetuksen kehittämiseen.
Päätös: Esityksen mukaan.
7§ Lisäys lukuvuoden toimintasuunnitelmaan
Asia: 6AR-luokka esittää johtokunnalle Tampereelle 16.5.2024 suuntautuvan luokkaretken hyväksymistä ja lisäämistä koulun toimintasuunnitelmaan. Matka maksetaan kokonaisuudessaan luokan yhteisen varainhankinnan kautta eikä siitä aiheudu kustannuksia koululle. Luokan huoltajat ovat toimittaneet rehtorille tarkan matkaohjelman.
Päätösesitys: Johtokunta päättänee hyväksyä lisäyksen koulun toimintasuunnitelmaan 6AR-luokan 16.5.2024 Tampereelle suuntautuvan luokkaretken osalta.
Päätös: Esityksen mukaan.
8§ Seuraava kokous
Seuraava kokous keskiviikkona 29.5.2024 klo 17.00, Kaarelan raitti 1.
9§ Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 17:46.
Nina Strandén, puheenjohtaja
Pia Siljala-Kaskelin, sihteeri
Hanna Sirkiä, pöytäkirjantarkastaja
Anneli Pukkila, pöytäkirjantarkastaja
Koulumme sosiaalisessa mediassa
Kerromme Kannelmäen peruskoulun arjesta myös Facebookissa ja Instagramissa, otathan meidät seurantaan.