Pitäjänmäen peruskoulu

Pitäjänmäessä sijaitseva koulumme on yhtenäinen peruskoulu, jossa on vuosiluokat 1-9.
Pitäjänmäen peruskoulu
Kuva: Karo Pirkkalainen

Yhteystiedot

Viinenkuja 6 A, 00370 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi ruotsi
PL 37302, 00099 Helsingin kaupunki

Apulaisrehtori
Henna Nurmi
+358 9 310 72179
henna.nurmi@edu.hel.fi

Apulaisrehtori
Risto Hänninen
+358 9 310 86543
risto.hanninen@edu.hel.fi

Apulaisrehtori
Sari Tapojärvi
+358 9 310 80947
sari.tapojarvi@edu.hel.fi

Hallintoassistentti
Anne Tapiovaara
+358 9 310 80938
anne.tapiovaara@hel.fi

Rehtori
Outi Hokkanen
+358 9 310 82007
outi.hokkanen@hel.fi

Lukuvuosi 2024-2025

Kielten opetus

englanti
ruotsi, saksa
ruotsi
espanja, saksa

Painotettu opetus

tanssi, liike ja ilmaisu

Tarjolla auditorio ja sali

Pitäjänmäen peruskoululla on pitkät perinteet alueen lähikouluna. Koulussamme voi opiskella seitsemänneltä luokalta alkaen liike, tanssi ja ilmaisu -painotuksessa. Perusopetuksen luokka-asteiden 1-9 lisäksi koulussamme on kuulovammaisten erityisluokkia sekä lähipalvelun erityisluokkia. Oppilaita koulussamme on noin 500.

Meidän koulu - ajassa eläen ja yhdessä ilolla oppien!

Meidän koulu

Valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta on laadittu Helsingin oma kuntakohtainen opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sekä koulukohtaiset opetussuunnitelmat. Opetusta meidän koulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.

Kaikilla vuosiluokilla opetetaan laaja-alaisten taitotavoitteiden mukaisesti sekä opiskellaan ainakin kaksi ilmiökokonaisuutta vuosittain. Opetus halutaan tuoda mahdollisimman lähelle koululaisten arkea. Tieto- ja viestintäteknologiaa käytetään monipuolisesti oppimisen tukena.

Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.

Koulussamme voi opiskella seitsemänneltä luokalta alkaen liike, tanssi ja ilmaisu -painotuksessa. Painotettuun opetukseen haetaan soveltuvuuskokeen kautta.

Koulumme opetuksessa ja oppimisessa painottuvat yhdessä tekeminen ja positiivinen ilmapiiri. Tämä näkyy mm. vahvassa juhlakulttuurissamme.  

Tieto- ja viestintäteknologiaa käytetään monipuolisesti. 7. luokkalaiset opiskelevat tietotekniikan ”ajokortin, jonka jälkeen oppilaalla on henkilökohtainen läppäri käytössä koko yläkoulun ajan. 

Meillä on aktiivinen oppilaskunta ja tukioppilastoiminta on hyvin vilkasta. Oppilaat järjestävät vuosittain yhdessä koulun henkilökunnan kanssa juhlia ja erilaisia tapahtumia.  

Helsinkiläisissä kouluissa on käynnistetty yhtenäinen kiusaamisen vastainen ohjelma. Sille on annettu nimeksi KVO13. Meidän koulussa toteutetaan Hyvää Mieltä Pitskussa -ohjelmaa, joka sisältää tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoittelua sekä toimintamallit kiusaamiseen puuttumiseen. 

Koulu toimii tiiviissä yhteistyössä alueen koulujen, nuorisotyön ja seurakunnan sekä paikallisten järjestöjen kanssa. Koulussa on opetusharjoittelijoita mm. Sibelius-Akatemiasta sekä koulumaailmaan työllistyviä toisen asteen opiskelijoita harjoitusjaksoillaan. 

Koulukiinteistöt palvelevat alueen asukkaita ja toimijoita myös koulun toiminnan ulkopuolella iltaisin. Esimerkiksi musiikkiopisto ja eri seurat tarjoavat harrastusmahdollisuuksia koulun tiloissa. 

Kieliohjelma

  • 1. luokalta alkava vieras kieli (A1): englanti
  • 3. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (A2): ruotsi, saksa
  • 6. luokalta alkava toinen kotimainen kieli (B1): ruotsi
  • 8. luokalta alkava vapaaehtoinen vieras kieli (B2): espanja, saksa

Painotettu opetus

Koulussamme voi opiskella 7. luokalta alkaen liike, tanssi ja ilmaisu -painotuksessa, johon haetaan erillisellä valintakokeella. Painotuksen opetuksessa korostamme toiminnallisuutta, ilmiöpohjaisuutta, vuorovaikutusta sekä käytännön taitojen ja tietojen soveltamista.

Painotuksessa voi siis tanssin lisäksi tai sijaan erikoistua muuhunkin ilmaisuun ja viestintään – oman kiinnostuksen mukaan. Painotuksen valikoimaan kuuluvat esimerkiksi seuraavat kurssit: ympäristö ja tanssi, draama, liikkuva kuva, kuvataide ja lavastus, musiikki sekä esitystekniikka.

Pääajatuksena on tutustua monipuolisesti erilaisiin ilmaisullisiin lyhytkursseihin 7. luokalla. Luokilla 8-9 oppilaalla on mahdollisuus valita painotuksen kursseja, joihin hän syventyy ja erikoistuu. Opetuksessa vahvistetaan ja syvennetään oppilaan ilmaisua sekä tuetaan draamallisia taipumuksia. 

Painotettuun opetukseen oppilaat valitaan soveltuvuuskokeella, joka järjestetään vuosittain tammikuussa. Siinä arvioidaan hakijan liikunnallisia, musiikillisia ja tanssillisia valmiuksia sekä kykyä omaksua sanallisia ja liikkeellisiä ohjeita. Soveltuvuuskokeessa voidaan antaa tehtäviä liittyen myös muihin taideaineisiin. Aikaisempaa kokemusta ilmaisuaineista ei tarvitse välttämättä olla. 

Painotuksen esittely suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi.

Pitäjänmäen peruskoulun liike, tanssi ja ilmaisu -painotuksen

  • valintakoe on tiistaina 30.1.2024 klo 9.00 ja
  • uusintakoe torstaina 8.2.2024 klo 13.00.

Valintakokeeseen ei tule erillistä kutsua.

Jos oppilas on sairaana valintakoepäivänä, hän voi osallistua uusintakokeeseen. Oppilaan/huoltajan tulee ilmoittaa sähköpostilla rehtorille sairaudesta ennen valintakokeen alkua ja toimittaa koululle (rehtori/koulusihteeri) lääkärintodistus.

Lämpimästi tervetuloa valintakokeeseen!

Lämpimästi tervetuloa koko Pitäjänmäen peruskoulun vanhempainiltoihin torstaina 7.11. Vanhempainillat järjestetään seuraavasti:

Klo 17-17.45. Koko koulun vanhempainilta, B-talon auditorio.

  • Vanhempainillassa kerromme koulun kuulumisia tänä lukuvuonna.

Klo 18-19 6.-luokkalaisten huoltajille vanhempainilta liittyen yläkouluun hakeutumiseen. Painotuslinja esittäytyy. Paikalla kuudensien luokkien luokanopettajat. 

Klo 18-19 9.-luokkalalaisten vanhempainilta. Paikalla opinto-ohjaaja Hanna Kronqvist. Aiheena yhteishaku.

  • Paikkana yläkoulun ruokasali. Osoite Turkismiehenkuja 2.
  • Käymme läpi yhteishakua ja nuorten opiskeluvaihtoehtoja 9. luokan jälkeen. Oppivelvollisuuslaki on muuttunut vuonna 2020 ja nykyään kaikki opiskelevat vähintään 18-vuotiaaksi tai 2. asteen opinnot. Eli opiskelu ei lopu vielä peruskouluun.
  • Paikalla ovat opinto-ohjaaja ja mahdollisimman moni 9. luokan luokanvalvoja.
  • Muistathan tilata tarvittaessa tulkin mukaasi esim. Kelan kautta. Vain viittomakielinen tulkkaus tulee koululta. 

Lukuvuosi 2024–2025 alkaa torstaina 8.8.2024 klo 9.00.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA PITÄJÄNMÄEN PERUSKOULUUN SEKÄ UUDET ETTÄ NYKYISET OPPILAAT!

Sitä ennen Pitskun koulun väki toivottaa kaikille oikein mukavaa kesää!

 

 

Kodin ja koulun yhteistyön periaatteet ja toimintatavat on kuvattu jokaisen koulun opetussuunnitelmassa. Siihen kuuluvat mm. vanhempainillat, vanhempainvartit sekä yhteydenpito sähköisen Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta. 

Käytännön yhteistyöstä ja toiminnasta sovitaan yhdessä koulun ja huoltajien kanssa. Kodin ja koulun yhteistyö on vastavuoroista. Kouluissa toimii johtokunta ja myös vanhempainyhdistys.

Wilma

Wilma-järjestelmän(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) kautta huoltajat voivat saada tietoa lastensa opetuksesta, opetusjärjestelyistä ja arvioinnista sekä selvittää poissaoloja. Wilmassa huoltajat saavat koulun lähettämiä tiedotteita ja voivat olla yhteydessä opettajiin ja rehtoriin. Wilmaa käyttävät myös oppilaat ja opiskelijat omien opintojensa seurantaan. Huoltajakohtaiset wilma-tunnukset annetaan syyslukukauden alkaessa siitä koulusta, jossa lapsi on aloittanut.

Opi käyttämään Wilmaa YouTube-videoidemme avulla.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Koulussamme on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat. Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite.

Katso A-talon lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Katso B-talon lounaslista(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

 

Pitäjänmäen peruskoulun järjestyssäännöt 

(vahvistettu johtokunnan kokouksessa 29.9.2022)

1.      Järjestyssääntöjen tarkoitus 

Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä koulun sisäistä järjestystä. 

2.      Soveltaminen 

Järjestyssäännöt koskevat kaikkia perusopetuksen oppilaita, opettajia ja kaikkia kouluyhteisön jäseniä. 

Sääntöjä sovelletaan kouluaikana ja koulumatkojen aikana. Sen lisäksi säännöt ovat voimassa oppilaan osallistuessa koulun toimintaan koulun ulkopuolella esimerkiksi retkillä, leirikouluissa ja työelämään tutustumisjaksoilla. 

Koulun aluetta ovat koulurakennukset ja piha-alue.  

3.      Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet 

Oppilaalla on oikeus yhdenvertaiseen ja tasa-arvoiseen kohteluun. Oppilaalla on oikeus saada opetusta kaikkina koulun työpäivinä turvallisessa opiskeluympäristössä. 

Oppilaalla on velvollisuus osallistua opetukseen, suorittaa tehtävänsä parhaansa mukaan ja käyttäytyä asiallisesti. 

Oppilaan on käyttäydyttävä muita kiusaamatta ja syrjimättä sekä toimittava siten, ettei hän vaaranna muiden opiskelijoiden, oppilaitosyhteisön tai opiskeluympäristön turvallisuutta tai terveyttä.

4.      Hyvä käytös 

Kohtelias, toiset huomioon ottava ja rauhallinen käytös edistää kouluyhteisön viihtyisyyttä. Ohjeet hyvään käytökseen: 

  • toimin ystävällisesti toiset huomioon ottaen 
  • annan toisille työ- ja opiskelurauhan 
  • noudatan annettuja ohjeita ja aikatauluja sekä hyviä ruokailutapoja 
  • huolehdin ympäristön siisteydestä ja koulun omaisuudesta 
  • korvaan aiheuttamani vahingot ja siivoan aiheuttamani epäjärjestyksen ja sotkut 
  • En kiusaa enkä syrji ketään ja havaitessani kiusaamista tai syrjimistä ilmoitan siitä koulun aikuiselle.
5.      Turvallisuus 

Jokaisella on velvollisuus toimia koulussa niin, että se edistää turvallisuutta. Opettajien antamien ohjeiden ja koulun sääntöjen tarkoitus on taata koulutyön turvallinen sujuminen ja siksi niitä on noudatettava. Opettajilla ja koulun henkilökunnalla on oikeus poistaa oppilaalta häiriötä aiheuttava tai turvallisuutta vaarantava esine. 

6.      Oleskelu ja liikkuminen 

Välituntisäännöt vahvistetaan lukuvuoden alkaessa ja niistä tiedotetaan oppilaille. Ulkovälitunnit vietetään koulun alueella. Koulun alueelta poistutaan koulupäivän aikana perustelluista syistä siten, että oma luokanvalvoja tai muu koulun edustaja on asiasta tietoinen.  

7.      Tavaroista, siisteydestä ja ympäristöstä huolehtiminen 

Kaikki koulussa toimivat pitävät huolta kouluympäristön siisteydestä, käsittelevät hyvin koulun omaisuutta sekä kunnioittavat muiden omaisuutta. Oppilas pitää huolta omista tavaroistaan. Koulu ei vastaa oppilaan kouluun tuomista tavaroista. 

8.      Tietokoneiden, matkapuhelinten ja muiden mobiililaitteiden käyttö 

Oppituntien aikana oppilas ei käytä matkapuhelinta. ne ovat äänettöminä ja esim. oppilaan laukussa. Oppituntien ja koulun muun toiminnan aikana tietokoneita, matkapuhelimia ja muita laitteita on lupa käyttää opettajan antamien ohjeiden mukaan. Niiden käyttö oppituntien aikana voidaan kieltää, mikäli ne aiheuttavat häiriötä. Oppilas sitoutuu käyttämään koulun tietoteknisiä laitteita annettujen ohjeiden mukaan siihen tarkoitukseen kuin tehtäväksi on annettu.

Tietoverkossa tulee noudattaa hyviä käytös- ja toimintatapoja. Toisen henkilön kuvaaminen on sallittua vain tämän suostumuksella. Toisen ihmisen kuvia, videoita tai hänen laatimiaan viestejä (tekstiviestit, sähköpostiviestit, Wilma-viestit tai muut yksityiset viestit) ei saa jakaa ilman tämän suostumusta minkään kanavan kautta. 

9.      Päihteet ja muut vaaralliset esineet 

Kouluun tai sen läheisyyteen tai ei ole lupa tuoda laissa kiellettyjä, vaarallisia tai omaisuuden vahingoittamiseen tarkoitettuja aineita tai esineitä. Näitä ovat muun muassa alkoholi, tupakka, nuuska ja tupakkatuotteet, huumausaineet, veitset, laserosoittimet ja muut vastaavat esineet. 

10.  Järjestyssääntöjen laadinta ja toimivuuden seuranta 

Järjestyssäännöt on laadittu yhteistyössä oppilaiden, opettajien ja huoltajien kanssa.  

Lukuvuosittain täsmennetään järjestyssääntöjen pohjalta arjen käytäntöjä. 

Järjestyssääntöjen noudattamista seurataan ja ne käydään oppilaiden kanssa säännöllisesti läpi. Järjestyssäännöt ovat esillä Wilman pysyvissä tiedotteissa.

Henkilökuntamme yhteystiedot

Koulusihteeri

Anne Tapiovaara
+358 9 310 80938(Linkki aloittaa puhelun), +358 40 334 1247(Linkki aloittaa puhelun)
anne.tapiovaara@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Kanslia on avoinna oppilaille klo 8-14.30.
Kansliassa käsitellään oppilaiden koulunkäyntiin liittyviä asioita (esim. oppilastietoja, osoitteita, matkalippuasioita). Koulusihteerille ilmoitetaan nimen, osoitteen, puhelinnumeron ja henkikirjoitustietojen muutoksista.

Rehtori

Outi Hokkanen
puh. 09 310 82007, 050 328 5105
outi.hokkanen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Apulaisrehtorit

Sari Tapojärvi (sijaisasiat, siivous- ja ruokapalveluiden yhteyshenkilö)
puh. 09 310 80947, 040 334 9248
sari.tapojarvi@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Risto Hänninen (koulunkäynninohjaajat, iltapäivätoiminta ja tulkkiasiat)
puh. 09 310 86543, 040 334 8586
risto.hanninen@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Henna Nurmi (taksit)    
puh. 09 310 72179, 050 401 3046 
henna.nurmi@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Harjoittelijoiden yhteyshenkilö

Hanna Hallikas
hanna.hallikas@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Johtokunnan puheenjohtaja 

Wäinämö Väärämänty    
wruotti@welho.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja 

Tia Leeve
tia@saunalahti.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Iltapäiväkerho

Iltapäiväkerho puh. 09 310 82091, 040 334 9249
Taksi, puhelin puh. 09 310 72178, 050 401 3045

Iltapäivätoiminnan aluekoordinaattori 

Tiina Ytembe Ngatcha
puh. 09 310 82249, 040 531 9718
tiina.ytembengatcha@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Kohdevastaava 

Teemu Kupiainen
050 433 9417
kv.pitajanmaki@sol.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Kouluravintola

A-talo, puh. 040 353 3933
B-talo, puh. 040 353 4037
kouluravintola.pitajanmaki@palmia.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Sähköpostiosoitteet ovat pääsääntöisesti muotoa etunimi.sukunimi@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman). Poikkeukset mainittu kyseisten opettajien nimen kohdalla.

1A Emma Hanikka
1B Heidi Tuomisto
1-4C Sanna Lehti
1-3G Saara Suomi-Arafat  
1-3E Hanna Ekström
 
2A Milja Vuoristo
2B Helena Holmström​

3A Elina Kosonen
3B Karoliina Suvanto
3-6D Virpi Roive
3-6K Jaana Aaltonen
3-6L Teemu Korhonen ja Niko Häkli

4A Kristiina Pynnöniemi
4B Sonja Aittokoski
4-6F Risto Hänninen

5A Johanna Korkia-Aho​
5B Salla Suominen

6A Jaana Antikainen​
6B Venla Vartiainen

Valmistava luokka 3-6 Teuta Dautaj

7A Severi Salmelin ja Olli-Pekka Rasikila ​
7B Pia Sandström ja Päivi Haakana
7G ​Tinja Lohenoja ja Kea Ruuttunen
7-9C Sanna Ketomäki 
7-9D Leea Kavonius
7-9E Tanja Valkonen
7-9L Sanna Mäkelä

8A Mari Talvinko ja Jenna Mäkinen
8B ​Fiinu Mosorin
8G Ulla Gustafsson ja Johanna Väisänen
8-9D Risto Hänninen

9A Juuso Maasara​ ja Ossi Hosio ​
9B Timo Salmelin ja Antti Pylkkänen​
9G Eeva Salonen ja Katja Räikkönen

Opettajamme aakkosjärjestyksessä

Aaltonen Jaana, erityisluokanopettaja, 3-6K​, 040 742 2756
Aittokoski Sonja, 4B
Antikainen Jaana, luokanopettaja, 6A​
Dautaj Teuta, valmistava opetus
Ekström Hanna, erityisluokanopettaja, 1-3E, 040 145 2931
Gustafsson Ulla, kotitalous, kemia , 8G​
Haakana Päivi, äidinkieli ja kirjallisuus, 7B
Hallikas Hanna, islamin uskonto
Hanikka Emma, 1A
Holmström Helena, luokanopettaja, 2B
Hosio Ossi, matematiikka, kemia, 9A
Häkli Niko, erityisopettaja, 3-6L
Hänninen Risto, apulaisrehtori​, erityisluokanopettaja, 4-6F, 040 334 8586
Iivanainen Tuula, erityisopettaja, 040 145 1855
Kavonius Leea, erityisluokanopettaja, 7-9D
Kivijalka Sanna, erityisluokanopettaja, 7-9C, 050 352 6183
Korhonen Teemu, erityisluokanopettaja, 3-6L, 040 679 0947
Kosonen Elina, luokanopettaja, 3A
Korkia-Aho Johanna, luokanopettaja, 5A
Kronqvist Hanna, oppilaanohjaus, 040 334 9247
Lehti Sanna, erityisluokanopettaja, 1-4C, 040 145 2810
Lohenoja Tinja-Tuulia, käsityö, ​7G
Maasara Juuso, matematiikka, fysiikka, 9A​
Mosorin Fiinu, matematiikka, fysiikka, kemia, 8B
Mäkelä Sanna, erityisluokanopettaja, 7-9L​, 040 742 2593
Mäkinen Jenna, biologia, maantieto, terveystieto, 8A
Nurmi Henna, apulaisrehtori, uskonto, elämänkatsomustieto, suomi toisena kielenä, 050 401 3046
Ollberg Aurélie, katolinen uskonto
Pylkkänen Antti, resurssiopettaja, 9B
Pynnöniemi Kristiina, luokanopettaja, 4A
Raiskila Olli-Pekka, äidinkieli ja kirjallisuus, suomi toisena kielenä, 7A
Rantzos Dimitrios, ortodoksinen uskonto
Roive Virpi, erityisluokanopettaja, 3-6D, 040 676 5172
Ruuttunen Kea, äidinkieli ja kirjallisuus, suomi toisena kielenä, 7G
Räikkönen Katja, liikunta, terveystieto, 9G
Salmelin Severi, liikunta, terveystieto, 7A
Salmelin Timo, historia, yhteiskuntaoppi, 9B​
Salonen Eeva, kuvataide, 9G
Salonen Erkko, matematiikka, fysiikka, tietotekniikka​
Sandström Pia, musiikki, 7B
Simelius Anu, 040 145 0417
Suomi-Arafat Saara, erityisluokanopettaja, 1-3G, 040 742 2102
Suominen Salla, luokanopettaja, 5B
Suvanto Karoliina, luokanopettaja, 3B
Talvinko Mari, suomi toisena kielenä, 8A
Tapojärvi Sari, apulaisrehtori, kotitalous, biologia, 040 334 9248
Tuomi Essi, OTE-opettaja, 040 336 1041​​
Tuomisto Heidi, luokanopettaja, 1B
Valkonen Tanja, erityisluokanopettaja, 7-9E, 040 334 8583
Vartiainen Venla, luokanopettaja, 6B
Vuoristo Milja, luokanopettaja, 2A
Väisänen Johanna, ruotsi, saksa, englanti, espanja, 7G
 

Koulunkäyntiavustajat

Hanhikoski Fanni
Hautaniemi Julia 
Jantunen Anna
Kujanpää Ida
Lilley Tuija
Lillfors Kim 
Lipponen Tiina
Malmi Päivi 
Seikkula Marika 
Sillanpää Laura 
Stjernberg Nina 

Lisäksi meillä on tarvittaessa koulunkäynninohjaajia Seuren henkilöstöpalveluiden kautta. 

Opinto-ohjaaja

Hanna Kronqvist
puh. 09 310 80941, 040 334 9247
hanna.kronqvist@edu.hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Terveydenhoitaja 

Emmi Avela
puh. 040 542 8368
emmi.avela@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) tai Wilma-viesti
Pitäjänmäen peruskoululla maanantaista perjantaihin.

Psykologi 

Henriikka Hoffström
puh. 09 310 83283, 040 6738417
henriikka.hoffstrom@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)tai Wilma-viesti
Tavattavissa koululla tiistaista torstaihin.
Yhteydenotot ensisijaisesti Wilman kautta.

Kuraattori 

Elina Raekallio
puh. 09 310 71804, 050 368 6647
elina.raekallio@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) tai Wilma-viesti
Tavoitettavissa koululla maanantaista perjantaihin.

Kouluvalmentaja 

Helena Viinikainen
puh. 040 685 0360
Tavoitettavissa koululla maanantaista perjantaihin.
Kouluvalmentaja tukee oppilaiden koulunkäyntiä ja hyvinvointia.

Aamu- ja iltapäivätoiminta, kerhot ja harrastukset

Ennen oppitunteja järjestettävä aamupäivätoiminta on maksutonta. Se on tarkoitettu 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille.
Huonokuuloisille ja viittomakielisille erityisluokanoppilaille aamupäivätoimintaan osallistuminen on mahdollista vuosiluokilla 1-6.

Järjestämme  aamupäivätoimintaa jokaisena koulupäivänä 8.10–8.55. Toimintaa järjestetään sään salliessa ulkona. Toimintaan ilmoittaudutaan elokuussa Wilmassa.

Voit kysyä lisätietoa koulun aamupäivätoiminnasta apulaisrehtori Risto Hänniseltä sähköpostitse risto.hanninen(at)edu.hel.fi.

Lisätietoja koulujen aamupäivätoiminnasta löydät perusopetuksen sivuiltamme.

Perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista ja suunnattu 1.–2.-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille.
Huonokuuloisille ja viittomakielisille erityisluokanoppilaille iltapäivätoimintaan osallistuminen on mahdollista vuosiluokilla 1-6. 

Lue lisää iltapäivätoiminnasta ja sen maksuista perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme.

Katso kouluamme lähimpänä olevat iltapäivätoimintapaikat.

Voit etsiä alueemme iltapäivätoimintapaikat palvelukartalta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Voit palvelukartalla syöttää kotiosoitteesi sille varattuun kenttään.

Koulussamme järjestetään oppilaille maksuttomia harrastuksia ja kerhoja sekä Harrastamisen Suomen mallin kautta että koulun kerhotoimintana. Perusopetuksen yhteisiltä sivuiltamme löydät lisätietoa kerho- ja harrastustoiminnasta. 

Alla on tietoa meidän koulumme kerhoista ja harrastuksista.

Harrastamisen Suomen mallin harrastukset lukuvuonna 2024 - 2025

Harrastamisen Suomen mallin maksuttomia harrastuksia on tarjolla 3.–9.luokkien oppilaille kaikissa Helsingin peruskouluissa.  

Uusi harrastuskausi alkaa 2.9.2024.

Harrastukset on tarkoitettu ensisijaisesti oman koulun oppilaille. Voit valita myös jollakin toisella koululla järjestettävän harrastuksen. Osallistujat ovat vakuutettuja harrastuksen aikana.

Harrastamisen Suomen mallin ryhmiin ilmoittaudutaan suoraan harrastuksen järjestäjälle. Harrastusryhmät täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Olet tervetullut tutustumaan harrastukseen ilman ilmoittautumista, jos ryhmässä on tilaa. Mikäli joudut perumaan ilmoittautumisen, ole yhteydessä harrastuksen järjestäjään mahdollisimman nopeasti. Harrastuksen järjestäjä tiedottaa mahdollisista peruutuspaikoista ja lisäryhmistä.  

Maanantai    
Pelisuunnittelu ja koodaus (3.–6.lk)  

Aika: Maanantaisin klo 14.15 – 15.30 (alkaen 2.9.)  

Paikka: Malminkartanon nuorisotalo (os. Piianpolku 3-5C)  

Koodarit alkeisryhmässä opetellaan ohjelmoinnin peruslogiikkaa koodiblokkeja hyödyntämällä. Taitojen kehittyessä ja ryhmän edetessä koodaamme omia pelejä ja yksinkertaisia ohjelmia.  

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu koodaukseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Lisätietoja: harrastuskoordinaattori@xroc.gg  (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Järjestäjä: xRoc / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä  

Minecraft Seikkailijat (3.-6.lk)  

Aika: Maanantaisin klo 15.30 – 16.45 (alkaen 2.9.)  

Paikka: Malminkartanon nuorisotalo (os. Piianpolku 3-5C)  

Minecraft Peliharrastusryhmissä hyppäämme Minecraftin villiin ja arvaamattomaan erämaailmaan tukenamme vain ja ainoastaan toisemme sekä otamme vastaan kaikki pelin tuovat haasteet yhdessä! Jokainen osallistuja pääsee osallistumaan ryhmän sisällön tuottamiseen omilla ideoilla ja tavoitteena olisikin, että jokaisen toive päästäisiin toteuttamaan!  

Ilmoittautuminen:Ilmoittaudu Minecraftiin tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Lisätietoja: harrastuskoordinaattori@xroc.gg  (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Järjestäjä: xRoc / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä  

Tiistai
Luontoharrastus (3.-6.lk)

Aika: Tiistaisin klo 14 - 15

Paikka: Kuvaamataidon/Käsityön luokka 

Retkeillään, seikkaillaan ja fiilistellään lähiluonnossa. Pelataan yhdessä, tutkitaan vaikkapa ötököitä, rakennetaan lumesta, tehdään luontokokeita, testataan trangian käyttöä, tehdään luontotaidetta ja paljon muuta! Mitä luontoon liittyvää sinä haluaisit ryhmässä tehdä? Ohjaaja toteuttaa mahdollisuuksien mukaan osallistujien toiveita, joten tämä harrastus on osallistujiensa näköinen. 

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu luontoharrastukseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

Lisätietoja: lup-lapset@luontoliitto.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) 

Järjestäjä: Luontoliiton Uudenmaan piiri / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä 

Lentopallo (7.-9.lk)

Aika: Tiistaisin klo 17 – 18.30 (alkaen 3.9.)

Paikka: Malminkartanon harrastushalli (os. Ruosilantie 18)

Tervetuloa pelaamaan lentopalloa! Ryhmässä opetellaan lentopallon perustaitoja, tutustutaan eri osa-alueiden, kuten syötön, passaamisen ja iskulyönnin saloihin - sekä tietenkin pelataan. Tule mukaan harrastamaan!

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu lentopalloon tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Yhteystiedot: Marja Leppänen, marja.h.leppanen@gmail.com (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)puh. 040 5898242

Järjestäjä: Puma-Volley / Harrastamisen Suomen malli  

Eläinryhmä (3.-6.lk)  

Aika: Tiistaisin klo 14.30 – 15.30 Huom! Bussikuljetus Konalan ala-asteelta (Riihipellonkuja 2) klo 13.55 ja Malminkartanon kirjastolta klo 14.00 (alkaen 3.9.)  

Paikka: Rosbackan eläintila  

Eläinharrastuksessa tutustumme eri eläimiin, niiden käsittelyyn, ruokintaan ja hoitoon. Tilalla on kanoja, ankkoja, lampaita, vuohia, kaneja, kissoja ja koiria, joita hoidamme yhdessä. Lisäksi retkeilemme lähiluonnossa eläinten kanssa, tutustumme maatilan arkeen ja metsätalouteen.  

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu eläinryhmään tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Lisätietoja: Pauliina Okkonen, elaintoiminta@rosbacka.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Järjestäjä: Kehittämisosuuskunta liito / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä  

Kiipeily (3.-6.lk)  

Aika: Tiistaisin klo 14.50 – 15.50 (alkaen 3.9.)  

Paikka: Ajomiehentie 1 (Ristikko)  

Kiipeily on monipuolinen laji, jossa koko keho saa tehdä töitä. Ohjaustunneilla aloitetaan kiipeilyn perusteista ja osallistujien kehittyessä opetetaan myös edistyneempiä tekniikoita. Kiipeily tuottaa hyvin helposti onnistumisen tunteita, sillä kehittyminen on varsinkin alkuvaiheessa hyvin nopeaa. Sisäkiipeily edistää fyysistä kuntoa, voimaa ja joustavuutta sekä parantaa ongelmanratkaisu- ja keskittymiskykyjä.  

Ilmoittaudu: ilmoittaudu kiipeilyyn tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Yhteystiedot: katja.kettunen@kiipeilyareena.com  (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Järjestäjä: Kiipeilyvisio / Harrastamisen Suomen malli  

Keskiviikko
Eläinryhmä (3.-6.lk)  

Aika: Keskiviikkoisin klo 15.30 – 16.30 Huom! Bussikuljetus Konalan ala-asteelta (Riihipellonkuja 2) klo 14.55 ja Malminkartanon kirjastolta klo 15.00 (alkaen 4.9.).  

Paikka: Rosbackan eläintila  

Eläinharrastuksessa tutustumme eri eläimiin, niiden käsittelyyn, ruokintaan ja hoitoon. Tilalla on kanoja, ankkoja, lampaita, vuohia, kaneja, kissoja ja koiria, joita hoidamme yhdessä. Lisäksi retkeilemme lähiluonnossa eläinten kanssa, tutustumme maatilan arkeen ja metsätalouteen. Harrastukseen edestakainen bussikuljetus.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu eläinryhmään tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Lisätietoja: Pauliina Okkonen, elaintoiminta@rosbacka.fi  (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Järjestäjä: Kehittämisosuuskunta liito / Harrastamisen Suomen malli Helsingissä  

Sporttiklubi (3.-4.lk)  

Aika: Keskiviikkoisin klo 14 – 15 (4.9. alkaen)  

Paikka: Liikuntasali, B-sali

Sporttiklubi tarjoaa lajikokeiluja sekä monipuolista, hauskaa ja innostavaa liikuntaa oman kehon painolla: kehon hallintaa, perusliikkeitä ja yhdessäoloa – hengästytään ja liikutaan pilke silmäkulmassa. Sisältö rakennetaan osallistujien taitojen ja toiveiden mukaan, koskaan ei tiedä, mitä kivaa seuraavassa harjoituksessa tapahtuu!  

Ilmoittautuminen: ilmoittaudu sporttiklubiin tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Yhteystiedot: Olli Väätäinen (olli@jalkipoltto.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) / 0440755664) & Anna Mäkelä (0505477224) 

Järjestäjä: Jälkipoltto / harrastamisen Suomen malli  

Sporttiklubi (4.-6.lk)  

Aika: Keskiviikkoisin klo 15 – 16 (4.9. alkaen)  

Paikka: Liikuntasali, B-sali  

Sporttiklubi tarjoaa lajikokeiluja sekä monipuolista, hauskaa ja innostavaa liikuntaa oman kehon painolla: kehon hallintaa, perusliikkeitä ja yhdessäoloa – hengästytään ja liikutaan pilke silmäkulmassa. Sisältö rakennetaan osallistujien taitojen ja toiveiden mukaan, koskaan ei tiedä, mitä kivaa seuraavassa harjoituksessa tapahtuu!  

Ilmoittautuminen: ilmoittaudu sporttiklubiin tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Yhteystiedot: Olli Väätäinen (olli@jalkipoltto.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) / 0440755664) & Anna Mäkelä (0505477224) 

Järjestäjä: Jälkipoltto / harrastamisen Suomen malli  

Kiipeily (3.-6.lk)  

Aika: Keskiviikkoisin klo 14.50 – 15.50 (alkaen 4.9.)  

Paikka: Ajomiehentie 1 (Ristikko)  

Kiipeily on monipuolinen laji, jossa koko keho saa tehdä töitä. Ohjaustunneilla aloitetaan kiipeilyn perusteista ja osallistujien kehittyessä opetetaan myös edistyneempiä tekniikoita. Kiipeily tuottaa hyvin helposti onnistumisen tunteita, sillä kehittyminen on varsinkin alkuvaiheessa hyvin nopeaa. Sisäkiipeily edistää fyysistä kuntoa, voimaa ja joustavuutta sekä parantaa ongelmanratkaisu- ja keskittymiskykyjä.  

Ilmoittaudu: ilmoittaudu kiipeilyyn tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Yhteystiedot: katja.kettunen@kiipeilyareena.com  (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Järjestäjä: Kiipeilyvisio / Harrastamisen Suomen malli  

Torstai
Paini ja itsepuolustus (7.-9.lk)

Aika: Torstaisin klo 15.30 – 17 (5.9. alkaen)

Paikka: Malminkartanon harrastushalli, Ruosilantie 18

Haluatko lisätä itsevarmuutta ja turvallisuuden tunnetta? Haluatko oppia itsepuolustusta? Tule oppimaan itsepuolustustaitoja! Harrastusryhmä on räätälöity nuorille sopivaksi ottaen huomioon kehon rakenteet ja voimavarat. Ryhmä sopii kaikille sukupuolesta riippumatta. Kaikki mukaan treenaamaan!

Ilmoittautuminen: ilmoittaudu itsepuolustukseen tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Yhteystiedot: mpylsy82@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Järjestäjä: Suomen Unifightliitto / Harrastamisen Suomen malli  

Teatteri (3.-6.lk)  

Aika: Torstaisin klo 14.30 – 16 (5.9. alkaen)

Paikka: A-Sali

Harrastuksessa käydään läpi teatterityön osa-alueita kuten näyttelijäntaiteen, teatteriohjaamisen ja esitysdramaturgian perusteita. Ryhmässä tehdään yhdessä esiintymistaitoa, liike- ja puheilmaisua kehittäviä teatteriharjoitteita kuten improvisaatio-, rooli- ja kohtausharjoitteita.  

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu teatteriin tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Lisätietoja: Arja Tiili p. 050 375 6728, puhelinajat ma, ke ja pe klo 10-12, koordinaattori@breakthefight.com  (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Järjestäjä: Break the Fight / Harrastamisen Suomen malli  

Viittomakielinen teatteri (2.-6.lk)  

Aika: Torstaisin klo 14.15 – 15.45 (5.9. alkaen)

Paikka: Koulun käsityöluokka

Ryhmä on Pitäjänmäen koulun 2.-6. luokkalaisille suunnattu viittomakielinen teatteri- ja ilmaisuharrastus. Harrastuksessa osallistujat pääsevät harjoittelemaan näyttelemisen taitoja, heittäytymistä, luomaan tarinoita, kokeilemaan maskeerausta, suunnittelemaan lavasteita sekä näyttelemään eri hahmoja. Ryhmässä käytetään suomalaista viittomakieltä, joten osallistujilta   toivotaan sujuvaa viittomakielen taitoa. Ryhmää vetää kaksi opettajaa, jotka on   koulutettu viittomakielisten lasten harrastustoimintaan ja ovat omalla taiteenalallaan ammattilaisia.  

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu viittomakieliseen teatteriin tästä (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

Lisätietoja:info@ursaminor.fi  (Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

Järjestäjä: Osk Ursa Minor / Harrastamisen Suomen malli  

Perjantai
Lentopallo (7.-9.lk)

Aika: Perjantaisin klo 16 – 17.30 (alkaen 6.9.)

Paikka: Malminkartanon harrastushalli (os. Ruosilantie 18)

Tervetuloa pelaamaan lentopalloa! Ryhmässä opetellaan lentopallon perustaitoja, tutustutaan eri osa-alueiden, kuten syötön, passaamisen ja iskulyönnin saloihin - sekä tietenkin pelataan. Tule mukaan harrastamaan!

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu lentopalloon tästä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Yhteystiedot: Marja Leppänen, marja.h.leppanen@gmail.com(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman) puh. 040 5898242

Järjestäjä: Puma-Volley / Harrastamisen Suomen malli  

Oppilaille on tarjolla monenlaista vapaaehtoista ohjattua toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän – mielekästä tekemistä ja kivaa yhdessäoloa turvallisessa ympäristössä.

Koulumme johtokunta

Jokaisessa koulussa toimii johtokunta, joka ohjaa ja kehittää koulun toimintaa. Koulun johtokunta koostuu huoltajien, oppilaiden ja henkilöstön edustajista. Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee jäsenet neljäksi vuodeksi. Nykyisten johtokuntien toimikausi on 2021-2025. Johtokunta muun muassa hyväksyy vuosittain koulun toimintasuunnitelman. 

Opettajajäsenet

Olli-Pekka Raiskila, varajäsenenä Minna Saranpää
Tanja Valkonen, varajäsenenä Timo Salmelin

Henkilökunnan jäsenet

Anne Tapiovaara, varajäsenenä Anna Jantunen

Huoltajajäsenet

Wäinämö Väärämänty, puheenjohtaja
Cristina Mäkinen,, varapuheenjohtaja
Janne Mannermaa
Arto Rantanen
Tia Leeve

Sihteerinä ja esittelijänä toimii rehtori Outi Hokkanen.     

Helsingin kaupunki                                           Pöytäkirja                     3/2024       

Pitäjänmäen peruskoulu

Johtokunnan kokous

30.9.2024                                        

________________________________________________________________________

 

Kokousaika Maanantaina 30.9.2024 klo 17.00
Kokouspaikka Viinenkuja 6, henkilöstön taukotila

Läsnä
Wäinämö Väärämänty, puheenjohtaja
Tia Leeve, jäsen
Janne Mannermaa, jäsen
Cristina Mäkinen, jäsen
Arto Rantanen, jäsen
Olli-Pekka Raiskila, opettajajäsen
Tanja Valkonen, opettajajäsen
Anne Tapiovaara, henkilökunnan edustaja
Outi Hokkanen, sihteeri, esittelijä

Oppilasedustajat
Stella Malin 9B
Krystian Szura 9A

17§

Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.00.

18§

Päätösvaltaisuuden toteaminen
Päätösehdotus:
Johtokunta päättää todeta kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätös:
Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

19§

Esityslistan hyväksyminen
Päätösehdotus:
Johtokunta päättää hyväksyä esityslistan kokouksen työjärjestykseksi.

Päätös:
Johtokunta päätti hyväksyä esityslistan kokouksen työjärjestykseksi.

20§

Pöytäkirjantarkastajien valinta

Päätösehdotus:
Johtokunta päättää valita jäsenet Arto Rantasen ja Janne Mannermaan tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan.

Päätös:
Johtokunta valitsi Arto Rantasen ja Janne Mannermaan pöytäkirjantarkastajiksi.

21§

Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen johtokunnan oppilasedustajille

Kaikilla perusopetuksen kouluilla on johtokunnassa kaksi oppilasedustajaa. Oppilaat nimeävät keskuudestaan edustajat ennen syksyn ensimmäisestä johtokunnan kokousta. Oppilasedustajat toimivat yhden lukuvuoden johtokunnassa. Johtokunta myöntää heille läsnäolo- ja puheoikeuden siten, että varsinaisen oppilasjäsenen ollessa estynyt, läsnäolo- ja puheoikeus on hänen henkilökohtaisella varajäsenellään.

Oppilasedustajat eivät osallistu päätöksentekoon. Oppilasedustajalla ei ole läsnäolo-oikeutta silloin, kun kokouksessa käsitellään oppilaiden kurinpitoa koskevaa asiaa tai salassa pidettävää asiaa. Johtokunnan asioiden käsittelyssä ja puheessa huomioidaan oppilasedustajien läsnäolo.

Päätösehdotus:

Johtokunta vahvistaa oppilaskunnan valitsemien edustajien läsnäolo- ja puheoikeuden lukuvuodeksi 2024-2025. Oppilasedustajat ovat:

Varsinainen jäsen:          Henkilökohtainen varajäsen:

Stella Malin 9B                                 Timi Leeve 9D

Krystian Szura 9A                             Leo Ollikainen 9A

Päätös:

Johtokunta vahvisti oppilaskunnan valitsemien edustajien läsnäolo ja puheoikeuden lukuvuodeksi 2024-2025.

22§ Varapuheenjohtajasta päättäminen

Johtokunnan varapuheenjohtaja erosi luottamustehtävästään kesällä 2024.

Päätösehdotus:

Huoltajajäsenet esittävät keskuudestaan varapuheenjohtajan jäljellä olevaksi toimikaudeksi eli 30.9.2025 saakka.

Päätös:

Johtokunta valitsi huoltajajäsen Cristina Mäkisen varapuheenjohtajaksi jäljellä olevaksi toimikaudeksi eli 30.9.2025 saakka.

23§

Lukuvuoden 2025–2026 työ- ja loma-ajat

Taustaa:

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala pyytää johtokunnan lausuntoa alla olevista vaihtoehdoista liittyen suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-aikoihin lukuvuonna 2025 – 2026 (Liite 1):

1. vaihtoehto

Työaika alkaa syksyllä 7.8.2025 (to) ja päättyy 20.12.2025 (la).

Syysloma on viikolla 42 eli 13.10.2025 (ma) - 17.10.2025 (pe).

Joululoma on 22.12.2025 (ma) - 6.1.2026 (ti).

Työaika alkaa keväällä 7.1.2026 (ke) ja päättyy 30.5.2026 (la).

Talviloma on viikolla 8 eli 16.2.2026 (ma) - 20.2.2026 (pe).

Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi aikaisemmin elokuussa. Joululoma olisi hieman yli kaksi viikkoa niin, että opiskelu alkaisi loppiaisen jälkeen. Lokakuussa olisi viikon syysloma ja helmikuussa viikon talviloma.

2. vaihtoehto

Työaika alkaa syksyllä 12.8.2025 (ti) ja päättyy 20.12.2025 (la).

Syysloma on viikolla 42 eli 16.10.2025 (to) - 17.10.2025 (pe).

Joululoma on 22.12.2025 (ma) - 6.1.2026 (ti).

Työaika alkaa keväällä 7.1.2026 (ke) ja päättyy 30.5.2026 (la).

Talviloma on viikolla 8 eli 16.2.2026 (ma) - 20.2.2026 (pe).

Tässä vaihtoehdossa lukuvuosi alkaisi hieman myöhemmin elokuussa, mutta syysloma olisi kaksi päivää. Muuten sama kuin vaihtoehto 1.

Ennen johtokunnan kokousta asia tulee käsitellä opettajien ja muun henkilökunnan keskuudessa näiden mielipiteen selvittämiseksi. Oppilaskunnalta pyydetään oma lausunto, joka liitetään johtokunnan lausuntoon.

Esittelijä esittelee oppilaskuntien hallitusten (Liitteet 2 ja 3), koko koulun oppilaiden (Liite 4) sekä henkilökunnan (Liite 5) näkemykset 2025-2026 työ- ja loma-ajoista.

  • Sekä ala- että yläkoulun oppilaskuntien hallitukset kannattivat vaihtoehtoa 1.
  • Koulun kaikille oppilaille annettiin mahdollisuus äänestää Forms-kyselynä tai käsiäänestyksenä luokassa 23.9.2024 mennessä. Kaikkiaan 148 oppilasta äänesti ja heistä 127 äänesti vaihtoehtoa 1.
  • 18.9.2024 henkilöstökokouksessa tehdyn Forms- kyselyn mukaan selkeä enemmistö henkilökunnan jäsenistä kannatti vaihtoehtoa 1.

Päätösehdotus:

Oppilaskuntien hallitukset esittävät vaihtoehtoa 1 ja koulun kaikille oppilaille suunnatussa kyselyssä valtaosa äänesti vaihtoehtoa 1. Henkilöstökokouksessa 18.9.2024 tehdyn Forms-kyselyn mukaan selkeä enemmistö äänestäneistä kannatti vaihtoehtoa 1.

Pitäjänmäen peruskoulun johtokunta esittää kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajoiksi lukuvuodelle 2025-2026 vaihtoehtoa 1.

Päätös:

Pitäjänmäen peruskoulun johtokunta päätti esittää kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle suomenkielisten peruskoulujen työ- ja loma-ajoiksi lukuvuodelle 2025-2026 vaihtoehtoa 1.

24§

Lukuvuoden 2024-2025 toimintasuunnitelman hyväksyminen

Pitäjänmäen peruskoulun toimintasuunnitelma 2024-2025 on johtokunnan nähtävänä Wilmassa. Toimintasuunnitelmaa käsitellään osittain myös johtokunnan kokouksessa.

Päätösehdotus

Lukuvuoden 2024-2025 toimintasuunnitelmaa on valmisteltu yhteistyönä henkilöstön kanssa. Toimintasuunnitelmaa on käsitelty henkilökunnan kokouksissa 21.8. sekä 18.9.2024. Opiskeluhuollon kokouksessa toimintasuunnitelmaa käsiteltiin 13.8.2024. Johtokunta päättää hyväksyä lukuvuoden 2024–2025 toimintasuunnitelman.

Päätös:

Johtokunta päätti hyväksyä lukuvuoden 2024-2025 toimintasuunnitelman.

25§

Johtokunnan seuraavasta kokouksesta sopiminen

Johtokunta päätti pitää seuraavan kokouksen 31.3.2025 klo 17.00.

26§            

Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 17.27.
Wäinämö Väärämänty, puheenjohtaja                                                           
Outi Hokkanen, sihteeri
Arto Rantanen, pöytäkirjantarkastaja                                                                         
Janne Mannermaa, pöytäkirjantarkastaja 

                                                              

 

Helsingin kaupunki 
Pöytäkirja 2/2023
Pitäjänmäen peruskoulu
Johtokunnan kokous
30.3.2023

Kokousaika Torstaina 30.3.2023 klo 17.00
Kokouspaikka Pitäjänmäen peruskoulu, henkilöstön taukotila

Läsnä 
Wäinämö Väärämänty puheenjohtaja
Anna Laine varapuheenjohtaja
Cristina Mäkinen jäsen
Anne Whellams jäsen
Markku Lepojärvi varajäsen
Olli-Pekka Raiskila opettajajäsen
Tanja Valkonen opettajajäsen
Anne Tapiovaara henkilökunnan edustaja
Outi Hokkanen sihteeri, esittelijä
Oppilasedustajat ei paikalla


Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.00.


Päätösvaltaisuuden toteaminen
Päätösehdotus:
Johtokunta päättää todeta kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
Päätös:
Johtokunta päätti todeta kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.


Esityslistan hyväksyminen
Päätösehdotus:
Johtokunta päättää hyväksyä esityslistan kokouksen työjärjestykseksi.
Päätös:
Johtokunta päätti hyväksyä esityslistan kokouksen työjärjestykseksi.

10§
Pöytäkirjantarkastajien valinta
Päätösehdotus:
Johtokunta päättää valita jäsenet Anna Laineen ja Cristina Mäkisen
tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan.
Päätös:
Johtokunta päätti valita jäsenet Anna Laine ja Cristina Mäkinen tarkastamaan
tämän kokouksen pöytäkirjan.

11§
Pitäjänmäen peruskoulun vuoden 2023 talousarvion käyttösuunnitelman
vahvistaminen

Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi 13.12.2022 §303 kasvatuksen ja koulutuksen
toimialan vuoden 2023 tulosbudjetin ja oikeutti toimialajohtajan päättämään käyttötalouden
ja investointien kokonaismäärärahojen puitteissa määrärahojen vastuuhenkilöt ja heidän
määrärahansa ja tarkistamaan niitä tarvittaessa. Toimialajohtaja päätti 8.2.2023 §12
toimialan palvelukokonaisuuksien käyttömenojen määrärahat sekä niiden vastuuhenkilöt
ajalle 1.1.2023 - 31.12.2023.

Kaupunginhallitus on antanut päätöksellään 13.12.2022 talousarvion noudattamisohjeet
(Intra). Määrärahojen vastuuhenkilöt ovat vastuussa talousarvion tavoitteiden
saavuttamisesta, euromäärien noudattamisesta sekä tuloarvion ja tulojen perinnän
toteutumisesta sekä muista tulosbudjetin toteuttamisen edellyttämistä toimenpiteistä
ohjeiden mukaisesti. Perusopetusjohtaja on suomenkielisen perusopetuksen
määrärahojen vastuuhenkilö. Rehtori on koulun ja oppilaitoksen määrärahojen
vastuuhenkilö.

Toimialajohtaja päätti palvelukokonaisuuksien ja hallinnon käyttömenojen sekä
investointien määrärahat 8.2.2023, jonka pohjalta perusopetusjohtaja päätti kehyksen
talousarviovuodeksi 2023 tulosbudjetin tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti. Tämän
perusteella aluepäälliköt ovat päättäneet yksittäisten koulujen kehyksistä.

Esittelijä toteaa, että koulun talousarvion käyttösuunnitelma on valmisteltu myönnetyn
kehyksen puitteissa johtokunnan hyväksyttäväksi.

Pitäjänmäen peruskoulun koulun osalta budjettikehys on yhteensä 5 773 482 euroa.
Käyttösuunnitelma perustuu oppilasmäärän keskiarvoon, kevään 2023 osalta on 471
oppilasta ja syksyn ennusteen 2023 osalta 486 oppilasta.

Pöytäkirjan liitteenä (Johtokuntaraportti 2023 Liite 1) on koulun käyttösuunnitelma, tulo- ja
menoerittely menolajiryhmittäin ja toiminnoittain.

Käyttösuunnitelmassa on varattuna määräraha kertaluonteiseen palkitsemiseen, joka on
suuruudeltaan 0,6 % henkilöstön säännöllisen työajan palkkasummasta.

Päätösehdotus:
Pitäjänmäen peruskoulun johtokunta päättää hyväksyä talousarvion
käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.

Lisäksi johtokunta päättää, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan
tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja
toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii. Rehtori tuo seuraavaan
johtokunnan kokoukseen tiedoksi tehdyt muutokset.

Päätös:
Pitäjänmäen peruskoulun johtokunta päätti hyväksyä talousarvion
käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.

Lisäksi johtokunta päätti, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan
tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja
toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii. Rehtori tuo seuraavaan
johtokunnan kokoukseen tiedoksi tehdyt muutokset.

12§
Esitys johtokunnalle lisäyksestä toimintasuunnitelmaan 6A - ja 6B -luokkien
luokkaretkestä

Päätösehdotus:
Johtokunta päättänee lisätä toimintasuunnitelmaan 6A - ja 6B -luokkien
suunnitelman luokkaretkestä.
6A ja 6B -luokat tekevät luokkaretken 23.5.2023 Tytyrin Elämyskaivokseen
Lohjalle. Lähtö koululta on klo 9.00 Taksilady Oy:n tilausbussilla. Tytyrin
kaivokseen luokat tutustuvat opastetulla kierroksella klo 10.30-12.00.
Bussikuljetus takaisin koululle lähtee klo 12.15. Saapuminen takaisin koululle
tapahtuu n. klo 13.30. Retki rahoitetaan luokan yhteisestä kassasta, jota on
kerrytetty myyjäistoiminnalla.

Päätös:
Johtokunta päätti lisäyksestä toimintasuunnitelmaan 6A- ja 6B-luokkien
luokkaretkestä 23.5.2023 Lohjalle Tytyrin Elämyskaivokseen.

13§
Seuraavan kokouksen ajankohdan sopiminen
Seuraava johtokunnan kokous pidetään keskiviikkona 31.5.2023 klo 17.00.

14§
Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 17.24.
Helsingissä 30.3.2023

Pöytäkirjan vakuudeksi
Wäinämö Väärämänty puheenjohtaja
Outi Hokkanen sihteeri
Anna Laine pöytäkirjantarkastaja
Cristina Mäkinen pöytäkirjantarkastaja

Helsingin kaupunki Esityslista 3/2023
Pitäjänmäen peruskoulu
Johtokunnan kokous
29.5.2023

Kokousaika Maanantai 29.5.2023 klo 17.00
Kokouspaikka Pitäjänmäen peruskoulu, A-talo, henkilöstön taukotila

Läsnä
Wäinämö Väärämänty puheenjohtaja
Anna Laine varapuheenjohtaja
Tia Leeve jäsen
Cristina Mäkinen jäsen
Anne Whellams jäsen
Olli-Pekka Raiskila opettajajäsen
Tanja Valkonen opettajajäsen
Anne Tapiovaara henkilökunnan edustaja
Outi Hokkanen sihteeri, esittelijä
Oppilasedustajat ei paikalla

15§
Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.01.

16§
Päätösvaltaisuuden toteaminen
Päätösehdotus:
Johtokunta päättää todeta kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.
Päätös:
Johtokunta päätti todeta kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

17§
Esityslistan hyväksyminen
Päätösehdotus:
Johtokunta päättää hyväksyä esityslistan kokouksen työjärjestykseksi.
Muutos: Kohta 20§ muutetaan seuraavasta kokouksesta päättäminen. Tämän
jälkeiset pykälöinnit muuttuvat vastaavasti.
Päätös:
Johtokunta päätti hyväksyä esityslistan kokouksen työjärjestykseksi sisältäen
ehdotuksen muutoksesta.

18§
Pöytäkirjantarkastajien valinta
Päätösehdotus
Johtokunta päättää valita jäsenet Olli-Pekka Raiskila ja Tia Leeve
tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan.
Päätös:
Johtokunta päätti valita jäsenet Olli-Pekka Raiskila ja Tia Leeve tarkastamaan
tämän kokouksen pöytäkirjan.

19§
Lukuvuoden 2022–2023 toimintakertomuksen hyväksyminen
Päätösehdotus
Johtokunta päättää hyväksyä lukuvuoden 2022–2023 toimintakertomuksen.
Toimintakertomus on käsitelty johtoryhmässä 22.5.2023. Henkilöstö on
käsitellyt toimintakertomusta tiimeissä 22.5.2023 mennessä.
Päätös:
Johtokunta päätti hyväksyä lukuvuoden 2022–2023 toimintakertomuksen.
Toimintakertomus on käsitelty johtoryhmässä 22.5.2023. Henkilöstö käsitteli
toimintakertomusta tiimeissä 22.5.2023 mennessä.

20§
Seuraavasta kokouksesta päättäminen
Johtokunnan seuraava kokous pidetään maanantaina 25.9.2023 klo 17.00.

21§
Ilmoitusasiat
• Kouluvalmentajatoiminta on vakinaistettu 1.8.2023 alkaen.
• Henkilökunnan äänestyksen mukaan emme pidä lauantaityöpäivää lukuvuonna 2023–2024.
• Luokat ja opettajat lukuvuonna 2023–2024. Aineisto käydään läpi kokouksessa.
• Lukuvuoden 2023–2024 työ- ja loma-ajat kaupungin suomenkielisissä
peruskouluissa ja lukioissa ovat:
 Syyslukukausi 10.8.2023 (to) - 22.12.2023 (pe)
 Syysloma 16.10.2023 (ma) - 20.10.2023 (pe)
 Joululoma 23.12.2023 (la) - 7.1.2024 (su)
 Kevätlukukausi 8.1.2024 (ma) - 1.6.2024 (la)
 Talviloma 19.2.2024 (ma) - 23.2.2024 (pe)

22§
Kokouksen päättäminen
Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 17.48.
Wäinämö Väärämänty puheenjohtaja 
Outi Hokkanen sihteeri
Tia Leeve pöytäkirjantarkastaja 
Olli-Pekka Raiskila pöytäkirjantarkastaja
 

 

Helsingin kaupunki                                           Pöytäkirja                     1/2024       
Pitäjänmäen peruskoulu
Johtokunnan kokous
18.3.2024                                       
________________________________________________________________________

Kokousaika                      Maanantaina 18.3.2024 klo 17.00
Kokouspaikka                 Pitäjänmäen peruskoulu, henkilöstön taukotila
Jakelu                               Wäinämö Väärämänty                     puheenjohtaja
                                           Kimmo Tykkälä                                  varajäsen 
                                           Cristina Mäkinen                               jäsen
                                           Tia Leeve                                             jäsen
                                           Anne Whellams                                  jäsen

                                           Olli-Pekka Raiskila                            opettajajäsen
                                            Tanja Valkonen                                 opettajajäsen
                                            Anne Tapiovaara                              henkilökunnan edustaja
                                            Outi Hokkanen                                  sihteeri, esittelijä

Oppilasedustajat            Whellams Samuel 9A       
                                            Salama Annika 9G

Kokouksen avaus

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 16.57.

 

Päätösvaltaisuuden toteaminen

Päätösehdotus:

Johtokunta päättää todeta kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätös:

Ehdotuksen mukaan.

 

Esityslistan hyväksyminen

Päätösehdotus:

Johtokunta päättää hyväksyä esityslistan kokouksen työjärjestykseksi.

Päätös:

Esityslista hyväksytään kokouksen työjärjestykseksi sillä muutoksella, että

varsinaisen jäsenen Anna Laineen tilalla kokouksessa paikalla on varajäsen Kimmo Tykkälä.

 

Pöytäkirjantarkastajien valinta

Päätösehdotus:

Johtokunta päättää valita jäsenet Kimmo Tykkälä ja Cristina Mäkisen tarkastamaan tämän kokouksen pöytäkirjan.

Päätös:

Ehdotuksen mukaan.

 

Pitäjänmäen peruskoulun vuoden 2024 talousarvion käyttösuunnitelman vahvistaminen

Kasvatus- ja koulutuslautakunta hyväksyi 12.12.2023 §275 kasvatuksen ja koulutuksen toimialan vuoden 2024 tulosbudjetin ja oikeutti toimialajohtajan päättämään käyttötalouden ja investointien kokonaismäärärahojen puitteissa määrärahojen vastuuhenkilöt ja heidän määrärahansa ja tarkistamaan niitä tarvittaessa. Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 §9 ja muutospäätöksellä 14.2.2024 §12 toimialan palvelukokonaisuuksien käyttömenojen määrärahat sekä niiden vastuuhenkilöt ajalle 1.1.2024 - 31.12.2024.

Kaupunginhallitus on antanut päätöksellään 12.12.2023 talousarvion noudattamisohjeet. Määrärahojen vastuuhenkilöt ovat vastuussa talousarvion tavoitteiden saavuttamisesta, euromäärien noudattamisesta sekä tuloarvion ja tulojen perinnän toteutumisesta sekä muista tulosbudjetin toteuttamisen edellyttämistä toimenpiteistä ohjeiden mukaisesti. Perusopetusjohtaja on suomenkielisen perusopetuksen määrärahojen vastuuhenkilö. Rehtori on koulun määrärahojen vastuuhenkilö.

Toimialajohtaja päätti 30.1.2024 ja 14.2.2024 palvelukokonaisuuksien ja hallinnon käyttömenojen sekä investointien määrärahat, joiden pohjalta perusopetusjohtaja päätti 29.2.2024 kehyksen talousarviovuodeksi 2024 tulosbudjetin tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti. Tämän perusteella aluepäälliköt ovat päättäneet yksittäisten koulujen kehyksistä.

Esittelijä toteaa, että koulun talousarvion käyttösuunnitelma on valmisteltu myönnetyn kehyksen puitteissa johtokunnan hyväksyttäväksi.

Pitäjänmäen peruskoulun osalta budjettikehys on yhteensä 5 928 993 euroa. Käyttösuunnitelma perustuu oppilasmäärän keskiarvoon, kevään 2024 osalta on 472 oppilasta ja syksyn ennusteen 2024 osalta 498 oppilasta.

Käyttösuunnitelmassa on varattuna määräraha kertaluonteiseen palkitsemiseen, joka on suuruudeltaan 0,955 % henkilöstön säännöllisen työajan palkkasummasta.

LIITE1 Johtokuntaraportti 2024

Päätösehdotus:

Pitäjänmäen peruskoulun johtokunta päättää hyväksyä talousarvion käyttösuunnitelman esittelijän ehdotuksen mukaisesti.

Lisäksi johtokunta päättää, että rehtorilla on oikeus kohdentaa johtokunnan tässä kokouksessa päättämän käyttösuunnitelman määrärahoja tiliryhmien ja toimintoalueiden välillä, jos koulun toiminta sitä vaatii. Rehtori tuo seuraavaan johtokunnan kokoukseen tiedoksi tehdyt muutokset.

Päätös: 

Ehdotuksen mukaan.

 

Esitys johtokunnalle Pitäjänmäen peruskoulun järjestyssääntöjen päivittämisestä kohdan 8 osalta

Taustaa:    

Perusopetusjohtaja on 5.10.2023 rehtoritiedotteessaan (RehTi) ohjeistanut kouluja päivittämään järjestyssääntöjä oppijoiden omien mobiililaitteiden käytöstä opetuksen aikana. Oppijoiden omien mobiililaitteiden käyttö koulupäivän ja erityisesti oppituntien aikana vaikuttaa usein oppilaan keskittymiseen ja oppimistilanteisiin. Kännyköiden tuomista kouluun ei voi kokonaan kieltää, eikä oppijoita voi velvoittaa jättämään puhelimiaan päivän/oppitunnin ajaksi kännykkäparkkiin. Toivoa ja pyytää voi, mutta ei velvoittaa. Koulun järjestyssäännöissä voidaan kuitenkin linjata oppijan omien laitteiden käyttöä oppituntien ja opetuksen aikana.

Pitäjänmäen peruskoulun järjestyssääntöjen päivittämistä kohdan 8 osalta on käsitelty koko koulun vanhempainillassa 9.11.2023, henkilöstökokouksessa 6.2.2024 sekä ala- että yläkoulun oppilaskuntien hallituksissa 7.3.2024 ja 4.3.2024. Oppilaskuntien lausunnot LIITE2. Johtokunnan päätöksen jälkeen järjestyssäännöt käydään läpi kaikissa luokissa kevään 2024 aikana.

Päätösehdotus:

Johtokunta päättänee päivittää Pitäjänmäen peruskoulun järjestyssääntöjä kohdan 8 osalta seuraavasti (muutettavat ja lisättävät kohdat tummennettuina):

8.      Tietokoneiden, matkapuhelinten ja muiden mobiililaitteiden käyttö ​

Oppituntien aikana oppilas ei käytä matkapuhelinta. Ne ovat äänettöminä ja esim. oppilaan laukussa. Alakoululaisilla puhelin on koko päivän repussa

äänettömällä. Oppituntien ja koulun muun toiminnan aikana tietokoneita, matkapuhelimia ja muita laitteita on lupa käyttää opettajan antamien ohjeiden mukaan. Niiden käyttö oppituntien aikana voidaan kieltää, mikäli ne aiheuttavat häiriötä. Oppilas sitoutuu käyttämään koulun tietoteknisiä laitteita annettujen ohjeiden mukaan siihen tarkoitukseen kuin tehtäväksi on annettu. Tämä koskee myös retkiä ja opintokäyntejä.

Tietoverkossa tulee noudattaa hyviä käytös- ja toimintatapoja. Toisen henkilön kuvaaminen on sallittua vain tämän suostumuksella. Toisen ihmisen kuvia, videoita tai hänen laatimiaan viestejä (tekstiviestit, sähköpostiviestit, Wilmaviestit tai muut yksityiset viestit) ei saa jakaa ilman tämän suostumusta minkään kanavan kautta. ​

Mobiililaitteiden käyttöön voidaan puuttua sekä oppi- että välitunneilla, jos laitetta käytetään kiusaamis- ja/tai häiritsemistarkoituksessa.

Rehtorilla tai opettajalla on oikeus ottaa haltuunsa oppilaalta matkapuhelin, tietokone tai mobiililaite, mikäli laitteen käyttö häiritsee opetusta ja/tai omaa ja muiden oppimista tai sitä käytetään häiritsemis- ja/tai kiusaamistarkoituksessa esimerkiksi välitunnilla.

Omat mobiililaitteet ovat mukana koulussa omalla vastuulla. Koulu ei korvaa rikkoutunutta tai hävinnyttä laitetta.

Päätös:

Ehdotuksen mukaan.

 

Muut asiat

  • Johtokunnan seuraavan kokouksen ajankohdasta päättäminen;

Seuraava kokous on maanantaina 27.5.2024 klo 17.00.

  • Johtokunnan varsinaisen jäsenen Cristina Mäkisen henkilökohtainen varajäsen Minna Mattila on pyytänyt eroa. Kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnan suomenkielinen jaosto on myöntänyt eron ja valinnut Cristina Mäkisen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Janne Mannermaan johtokunnan toimikauden loppuun saakka eli syyskuun loppuun 2025 asti.

              

Kokouksen päättäminen

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 17.45.                                                

Helsingissä 18.3.2024

Pöytäkirjan vakuudeksi

 

Wäinämö Väärämänty                                                           Outi Hokkanen
puheenjohtaja                                                                         esittelijä ja sihteeri

Cristina Mäkinen                                                                    Kimmo Tykkälä
pöytäkirjantarkastaja                                                            pöytäkirjantarkastaja

 

 

Koulumme sosiaalisessa mediassa

Kerromme Pitäjänmäen peruskoulun arjesta myös Facebookissa, otathan meidät seurantaan.

Pitäjänmäen peruskoulu Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sijainti

Viinenkuja 6 A, 00370 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Ainoa esteetön autopaikka sijaitsee ulkona alle 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on vähintään 3,6 m.
  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.
  • Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Sisätilat

  • Toimipisteessä on 3 kerrosta.
  • Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot eivät ole sormin tunnusteltavissa. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
  • Tilassa on pyörätuolinostin.
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.
  • Toimipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
  • Toinen esteetön wc on kerroksessa 2.