Helsinki saa paljon palautetta
Saamme vuosittain palautejärjestelmän kautta noin 60 000 palautetta koskien eri aiheita. Suurin osa palautteista, noin 80 %, kohdistuu kaupunkiympäristön toimialalle. Yleisimmät aiheet näissä palautteissa ovat katujen kunnossapito, lumenauraus ja väärin pysäköidyt ajoneuvot. Seuraavaksi suurimmat palautteensaajat ovat sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala sekä kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala. Ohjaamme aina saamamme palautteen aiheesta vastaavalle taholle.
Eniten palautetta saamme maanantaisin ja vähiten palautetta saamme puolestaan lauantaisin.
Vastaamme palautteeseen
Luemme kaiken saamamme palautteen. Pyrimme vastaamaan viikon kuluessa niihin palautteisiin, joihin halutaan vastaus. Heti uuden palautepalvelun käyttöönoton jälkeen vastaamiseen kului tavallista pidempi aika, mutta toimintatapojen vakiintuessa olemme saaneet vastausaikaa lyhennettyä yli kahdesta viikosta noin viikkoon. Vuonna 2024 keskimääräinen vastausaika palautteisiin oli 8,29 vuorokautta.
Jos palaute sisältää arkaluontoista tietoa, voimme vastata siihen vain silloin, kun palautteenantaja on kirjautunut palveluun. Noin 14 % on annettu kirjautuneena. Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla tämä luku on korkeampi, yli 40 %, mikä kuvastaa toimialan palautteiden arkaluontoisuutta.
Hyödynnämme palautetta
Hyödynnämme saamaamme palautetta pääosin kahdella tavalla: välittömillä toimenpiteillä sekä pitkäjänteisellä kehitystyöllä.
Välittömiä toimenpiteitä ovat esimerkiksi kaatuneen liikennemerkin korjaaminen tai verkkosivujen tekstien päivittäminen, kun ongelmista tai virheistä on saatu tieto. Kaupunkilaisten palautteet ovat tärkeitä, sillä niiden avulla viat huomataan ja saadaan korjattua nopeammin.
Tavoitteena on kehittää Helsingistä toimiva ja viihtyisä paikka kaikille kaupunkilaisille ja vierailijoille. Tähän kaupungin toiminnan pitempiaikaiseen kehittämiseen liittyviä palautteita voivat olla esimerkiksi kaupunkilaisten kehitysideat ja toiveet sekä toistuvasti samoista aiheista tulevat palautteet, jotka johtavat laajempiin korjaaviin toimenpiteisiin. Palautteet sisältävät arvokasta tietoa esimerkiksi koetusta turvallisuudesta ja kaupunkilaisille tärkeistä paikoista.
Palautteita ja vikailmoituksia tutkitaan systemaattisesti esimerkiksi liikennesuunnittelussa sekä suunniteltaessa puistojen ja viheralueiden korjauksia ja hankintoja, kuten uusia roskiksia tai penkkejä. Palvelujen jatkuva parantaminen saadun palautteen avulla on arkipäivää ympäri kaupunkia. Esimerkiksi suun terveydenhuollossa ja kirjastoissa kehitetään palautteen ansiosta jatkuvasti viihtyisyyttä, esteettömyyttä ja sujuvampaa digitaalista asiointia.