Alppiruusupuisto saa uudet opastetaulut ja ääniopastuksen

Alppiruusupuisto saa tänä kesänä uudet opastaulut sekä ääniopastuksen, joiden avulla kävijät voivat tutustua kasvilajikkeisiin sekä puiston historiaan kasvinjalostustyössä.
Ihminen kävelemässä kukkivien alppiruusujen keskellä. Kuva: Julia Kivelä

Helsingin suosittu kesänähtävyys Haagan Alppiruusupuisto saa tänä kesänä uudet opastaulut sekä ääniopastuksen, joiden avulla kävijät voivat tutustua kasvilajikkeisiin sekä puiston historiaan kasvinjalostustyössä. Opastus on toteutettu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Uusissa opastauluissa, joita on yhteensä 12 kappaletta, on taiteilija Laila Nevakiven maalaama kaunis vesivärikuvitus. Taulujen asiasisällöstä vastaa alppiruusuasiantuntija Jussi Lähteenmäki. Graafisen suunnittelun on tehnyt Jaana Rautio. Tauluissa on QR-koodi, jonka kautta pääsee omalla älypuhelimella kuuntelemaan lisää puiston tarinoita ääniopastuksessa.

Uusia tauluja juhlitaan opastetulla kävelyllä keskiviikkona 8.6. kello 18.00. Oppaina ovat rodoasiantuntija Jussi Lähteenmäki ja Elina Nummi kaupunkiympäristön toimialalta. Kierros lähtee pääsisäänkäynniltä Laajasuontien mutkasta, alppiruusupuolen pääopastaulun luota. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Puistossa on jalostettu lajikkeita Suomen oloihin

Alppiruusupuisto perustettiin vuonna 1975 Helsingin yliopiston kasvinjalostuksen koealueeksi, ja se toimii tässä tehtävässä osittain edelleen. Puisto on vuosien saatossa laajentunut atsaleoiden koealueella ja viimeisimpänä sinne perustettiin hortensiavaltainen metsäpuutarha. Kärsivällisen jalostustyön tuloksena on saatu aikaiseksi Suomessa menestyviä alppiruusu- ja atsalealajikkeita.

Alppiruusupuisto on samanaikaisesti avoin kaupungin puisto, mikä tekee siitä kansainvälisestikin ainutlaatuisen kohteen, sillä yleensä tutkimusalueet ovat yleisöltä suljettuja. Alppiruusujen kukinnan aikaan touko-kesäkuussa puistossa vierailee tuhansia helsinkiläisiä ja matkailijoita ihailemassa eksoottista kukkaloistoa.

Helsingin kaupunki jatkaa puiston kohennusta ensi vuonna. Koko pääsisäänkäynti Laajasuontien puolella uusitaan. Pääsisäänkäynnille rakennetaan uusi portti ja sisääntuloa kohennetaan myös istutuksin. Puistoon lisätään myös pyörätelineitä ja roska-astioita.

Lisätietoja

Opastaulut ovat nähtävissä myös Vihreät sylit -sivustolla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

 

Kuva: Julia Kivelä / Helsinki Partners