Esplanadilla korjataan painumia

Pohjoisesplanadilla uusitaan ajoratojen pintarakenteita. Esplanadien kokeilun purku alkaa lokakuussa.
Rakennusten julkisivunäkymä Pohjoisesplanadilla.
Kuva: Veikko Somerpuro

Pohjoisesplanadilla Kluuvikadun ja Mikonkadun välillä uusitaan ajoratojen pintarakenteet tukikerroksesta alkaen. Työssä korjataan ajoradalle aikojen saatossa muodostuneet liikenteen aiheuttamat painumat ja parannetaan kadun tasausta. Samalla alueelta puretaan pois väliaikaiset rakenteet, jotka olivat osa Esplanadien kävelyalueen laajennuskokeilua. Työt alkavat syys-lokakuun vaihteessa viikolla 40.

Uusittu pintarakenne palautetaan alkuperäiseen ulkonäköönsä, ja kadulla olevat nupukivet asennetaan takaisin. Työ on suunniteltu yhteistyössä kaupunginmuseon kanssa.

Kadun liikennettä ei katkaista, vaan työmaan ohi pääsee ajamaan. Työt saattavat kuitenkin aiheuttaa tilapäisiä liikennehaittoja alueella liikkuville ja asioiville.

Esplanadien kokeilu puretaan suunnitellusti syksyn aikana

Esplanadien kokeilu suunniteltiin kaksivuotiseksi ja se päättyy tänä syksynä. Kokeilun rakenteiden purku alkaa lokakuussa. Purkutöiden toteutuksen tarkempi suunnittelu on vielä kesken, mutta purkaminen aloitetaan todennäköisesti Eteläesplanadilta Kauppatorin suunnalta. Purkutyöt pyritään toteuttamaan vuoden loppuun mennessä.

Kokeilualueilla olleista kalusteista osa siirretään suoraan käyttöön kaupungin muihin kohteisiin ja osa varastoidaan tulevia hankkeita varten. 

Hankkeissa urakoitsijana toimii Stara.