Hanasaaren voimalan tulevaisuutta pohditaan yhdessä voimailupajassa 3.9.

Voimailupajan aikana voi tutustua Hanasaaren voimalan tulevaisuuteen tietoiskujen kautta, osallistua työpajatyöskentelyyn sekä jättää kommentteja ja ehdotuksia Hanasaaren voimalan tulevasta kehityksestä. Voimailupajassa voi piipahtaa, kun itselle sopii.
Hanasaaren voimalaitoksen turbiinihalli. Kuva: Tuomas Uusheimo
Hanasaaren voimalaitoksen turbiinihalli. Kuva: Tuomas Uusheimo

Voimailupaja on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille ja aiheesta kiinnostuneille

Milloin? 3. syyskuuta kello 17.00–19.30 Suvilahdessa, Tiivistämöllä.

Paikka? Tiivistämö sijaitsee keskellä Suvilahden kulttuuri- ja tapahtuma-aluetta rakennuksessa numero 5. Sisääntulo alueelle osoitteista Sörnäisten rantatie 22 ja Kaasutehtaankatu 1.

Jos et pääse paikan päälle, muista kertoa mielipiteesi Hanasaaren voimalaitoksen tulevaisuudesta Kerrokantasi -verkkokyselyssä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Kysely on auki 15.9. asti.

Mistä on kyse? Hanasaaren voimalaitos on lämmittänyt helsinkiläisiä koteja vuosikymmenten ajan. Nyt komeaa rakennusta odottaa toisenlainen tulevaisuus. Mutta millainen? Onko se täyttänyt jo tehtävänsä, vai voisiko sillä olla vielä annettavaa helsinkiläisille? Vastauksia tähän kysymykseen haetaan nyt käynnissä olevassa Hanasaaren voimalaitoksen visiotyössä. Kaupungin omistama energiayhtiö Helen lopetti energiantuotannon Hanasaaren hiilivoimalaitoksessa huhtikuussa 2023. Helsingin kaupungin tavoite on säilyttää voimala ja löytää sille uutta käyttöä.

Syyskuun lopulla valmistuva visiotyö luo suuntaviivoja voimalan ja sen lähialueen kehittämiselle ja toimii pohjana myös tulevalle kilpailulle, jolla voimalan tuleva käyttö tullaan ratkaisemaan. Visiotyötä hyödynnetään myös voimalan väliaikaiskäytön suunnittelussa.