Hei yli 45-vuotias! Tule mukaan rekrytointitapahtumaan 4.9. Helsingin Kaapelitehtaalle

Maksuton tapahtuma on suunnattu erityisesti yli 45-vuotiaille työttömille ja työssä käyville, jotka hakevat uutta työ- tai opiskelupaikkaa tai ovat kiinnostuneita yrittämisestä. Keynote-puhujana tapahtumassa nähdään hyvinvointivalmentaja Jutta Larm.

Helsingin kaupunki on mukana jo viidettä kertaa järjestettävässä UusioUra-rekrytointi- ja uravalmennustapahtumassa. Helsingin kaupunki haluaa, että kaupunkiorganisaatio on kaupungin väestön näköinen ja arvostaa työnhakijaa tämän iästä tai taustasta riippumatta.

Tapahtuman näytteilleasettajina on yritysten ja oppilaitosten lisäksi monia työllistämistä edistäviä organisaatioita. Helsingin kaupunki kertoo tapahtumassa työtä etsiville kaupungin monipuolisista työllistymismahdollisuuksista ja paikan päältä saa ohjausta kohti mieleistänsä työpaikkaa kaupungilla.

“Kaupunki osallistuu UusioUra-tapahtumaan tänä syksynä kahden messuosaston voimin, jotka ovat Stadin AO sekä Business Helsingin, Helsinkirekryn ja Työllisyyspalveluiden yhteisosasto. Haemme työntekijöitä erityisesti niille aloille, joissa on tällä hetkellä pulaa osaajista. Tällaisia aloja ovat esimerkiksi sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimiala”, kertoo palvelupäällikkö Risto Rantala Helsingin kaupungilta.

Kaupunki rekrytoi osaajia monimuotoisesti

Kaupunki on kiinnostunut kaikenikäisistä hakijoista ja suosii anonyymia rekrytointia. Helsinki on myös pilotoinut positiivista erityiskohtelua rekrytoinnissa. Monimuotoisen rekrytoinnin lähtökohtana on hakijoiden tasa-arvoinen ja yhdenvertainen kohtelu sekä henkilöstön monimuotoisuuden edistäminen. Tällä hetkellä Helsingin kaupungin työntekijöiden keski-ikä on noin 46 vuotta.

Kaupunkistrategian mukaan Helsinki haluaa tehdä kaikkensa kaupunkilaisten työllistymisen eteen. Tavoitteena on, että helsinkiläisten todennäköisyys työllistyä paranee ja niin yritykset kuin kaupunki saavat riittävästi osaavaa työvoimaa. Kaupungilla on omalta osaltaan mahdollisuus helpottaa työmarkkinoiden kohtaantoa. Tässä myös rekrytointitapahtumilla on oma tärkeä roolinsa.

“Tuemme eri ikäisten työntekijöiden työllistymistä sekä palveluksessamme pysymistä monin tavoin. Meillä on erilaisia työelämän joustoja eri elämäntilanteisiin sekä työn ja vapaa-ajan yhteensovittamiseen ja valmennamme esihenkilöitämme niiden käyttämiseen. Suuri organisaatiomme tuo myös paljon mahdollisuuksia tehtäväjärjestelyille ja sisäiselle liikkuvuudelle”, Helsingin kaupungin henkilöstöpolitiikan johtaja Joanna Brady-Bister kertoo.

“Tulevana työllisyysviranomaisena kaupungilla on vahva intressi sekä ennaltaehkäistä työttömyyttä että tukea kaikkia työnhakijoita mahdollisimman nopeaan työllistymiseen. Tunnistamme yli 55-vuotiaat erityisenä kohderyhmänä, joiden työssä pysymistä ja työllistymistä haluamme tukea”, Rantala jatkaa.

Tapahtumassa kuullaan tekoälyn hyödyntämisestä työnhaussa

Ammattiliitto Pro:n järjestämässä UusioUra-tapahtumassa on näytteilleasettajien lisäksi luvassa monia innostavia puheenvuoroja esimerkiksi oman osaamisen sanoittamisesta sekä LinkedIn-profiilin ja tekoälyn hyödyntämisestä työnhaussa. Keynote-puhujana tapahtumassa nähdään hyvinvointivalmentaja Jutta Larm.