Helsingin kaupunki uudistaa henkilöstöjohtamistaan tulevina vuosina

Helsingin kaupunki käynnistää henkilöstöjohtamisen kokonaisuudistus -hankkeen, jonka päämääränä on vapauttaa kaupungin esihenkilöiden aikaa ihmisten kohtaamiseen sekä tukea hyvää ja tasalaatuista johtamista yhdenmukaisten toimintamallien ja digitalisoitujen prosessien avulla.
Henkilöstöjohtamisen uudistuksen tavoitteena on vapauttaa kaupungin esihenkilöiden aikaa ihmisten kohtaamiseen sekä tukea hyvää ja tasalaatuista johtamista. Kuva: N2 Albiino/ Matti Pyykkö / Helsinki Partners
Henkilöstöjohtamisen uudistuksen tavoitteena on vapauttaa kaupungin esihenkilöiden aikaa ihmisten kohtaamiseen sekä tukea hyvää ja tasalaatuista johtamista. Kuva: N2 Albiino/ Matti Pyykkö / Helsinki Partners

– Helsingille on työnantajana muodostunut aikojen saatossa erilaisia ja joskus monimutkaisiakin prosesseja, ohjeita ja järjestelmiä ympäri organisaation. Hankkeen tavoitteena on yksinkertaistaa henkilöstöjohtamisen toimintamalleja, selkeyttää ohjeita ja prosesseja sekä parantaa sekä esihenkilöiden että työntekijöiden saamaa tukea, kertoo henkilöstöjohtaja Petri Lumijärvi.

Esihenkilöt ja työntekijät ovat aktiivisesti mukana kehittämässä uusia prosesseja ja toimintamalleja käyttäjälähtöisiksi. Hankkeessa esihenkilöt ja työntekijät esimerkiksi osallistuvat kehitystyöhön kommentoimalla, kehittämällä ja testaamalla uudistettuja prosesseja.

Uudistustyö etenee vaiheittain tulevien vuosien aikana. Hankkeen aikana henkilöstöjohtamiseen liittyvät prosessit tullaan uudistamaan ja keskittämään yhteen digitaaliseen alustaan, joka korvaa useita nykyisin käytössä olevia yksittäisiä järjestelmiä. Hankkeen kokonaiskustannusarvio neljän vuoden aikana on noin 28 miljoonaa euroa.

Hankkeessa kilpailutetaan kaupungille uusi HR-kokonaisjärjestelmä

Tavoitteena on hankkia kattava ja helppokäyttöinen HR-kokonaisjärjestelmä, jonka käytettävyys ja kapasiteetti vastaavat kaupungin strategisia tarpeita. Uuden digitaalisen alustan automatiikka tuo helpotusta käyttäjille ja mahdollistaa tarvittavat raportointi- ja analytiikkatoiminnot.

– Varmistamme uuden järjestelmän sujuvan käyttöönoton kattavalla testaamisella. Esihenkilöt ja työntekijät perehdytetään huolellisesti, ja esihenkilöille tarjottavaa tukea uudistetaan käyttäjälähtöisesti. Emme ota järjestelmää käyttöön ilman, että se todistettavasti toimii ja sopii meidän tarpeisiimme. Tämä on ensisijaisen tärkeää ja huomioitu jo hankkeen valmisteluvaiheessa, toteaa Lumijärvi.

HR-kokonaisjärjestelmän kilpailutus on valmistelussa, ja tavoitteena on julkaista se syksyllä 2024.