Helsingin kaupunki vastaanottaa ostolaskut jatkossa vain sähköisinä

Siirtymäaika sähköisiin ostolaskuihin päättyy ja 1.8.2024 alkaen Helsingin kaupunki palauttaa paperiset ja sähköpostitse lähetetyt ostolaskut toimittajalle.
Kaupunki vastaanottaa jatkossa ainoastaan sähköisiä laskuja. Kuva: Rakastaja Robert
Kaupunki vastaanottaa jatkossa ainoastaan sähköisiä laskuja. Kuva: Rakastaja Robert

Helsingin kaupunki on edellyttänyt tavaran- ja palveluntoimittajilta sähköisiä ostolaskuja vuodesta 2019 alkaen. Jotta toimittajilla on ollut mahdollisuus siirtymäaikaan, paperisia tai sähköpostitse lähetettyjä ostolaskuja on toistaiseksi käsitelty poikkeustapauksissa. Siirtymäaika päättyy 1.8.2024, minkä jälkeen palautamme virheellisessä muodossa saapuneet ostolaskut lähettäjälle.  

Huomioithan, että kaupunki ei vastaa mahdollisista maksuviiveistä, maksukehotuksista tai korkolaskuista, jotka syntyvät virheellisessä muodossa lähetetyn ostolaskun palautuksesta.  

Helsingin kaupungin verkkolaskutusosoitteet löydät hel.fi -sivuilta. Verkkolaskujen välittäjä on Basware Oyj, jonka välittäjätunnus on BAWCFI22.  

Toimialojen ja liikelaitosten verkkolaskuosoitteet eli OVT-tunnukset ovat muotoa 003702012566 + toimialakohtainen tarkenne.  

Jos yritykselläsi ei ole omaa verkkolaskutuksen mahdollistavaa laskutusjärjestelmää, tarjoamme ilmaisen verkkolaskujen lähetysmahdollisuuden toimittajaportaalin kautta. Linkki toimittajaportaaliin löytyy hel.fi -sivuilta.

Jotta ostolaskun käsittely on mahdollisimman sujuvaa, tarkista, että lähettämäsi lasku täyttää laskumerkintävaatimukset:

  • Yleiset laskumerkintävaatimukset löytyvät Verohallituksen verkkosivuilta verohallinnon ohjeista www.vero.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
  • Helsingin kaupungin vaatimat tunnisteet ovat laskun lähettäjän nimi, laskun päiväys, laskunnumero, viitenumero, laskun summa, eräpäivä, myyjän y-tunnus ja Helsingin kaupungin laskutusohjeen mukaiset viitetiedot.

Olemme kertoneet muutoksesta Helsingin kaupunkia säännöllisesti laskuttaville yrityksille ja organisaatioille erillisessä infokirjeessä 15.4.2024.

Lisätietoja antaa tarvittaessa Maria Hublin-Riikonen maria.hublin-riikonen@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)