Helsingin palkanmaksun kokonaistilanne parantunut

Helsingin kaupungin palkanmaksun kokonaistilanne on edelleen parantunut. Uusien palkkavirheiden määrä pysyi kesäkuussa alle kolmen prosentin. Kesäkuussa varsinaisten palkkavirheiden osuus oli 2,2 prosenttia. Osuus on matalampi kuin edellisen palkkajärjestelmän ollessa käytössä.
Helsingin kaupungintalo.
Kuva: Lauri Rotko

Kesäkuun aikana korjaamattomien virheiden määrä eli korjausvelka pieneni kaikkien virhetyyppien osalta yhteensä 9 prosenttia. Kesäkuussa korjausvelan pienenemistä hidasti palkanlaskennan resurssin keskittäminen maksuun tulleiden yleiskorotusten, järjestelyerien ja kertaerien tarkastustyöhön. Niiden maksatus kokonaisuutena onnistui hyvin.

Virheisiin liittyvien yhteydenottojen määrä kasvoi palkanlaskennan asiakaspalvelussa odotetusti kesäkuussa, koska henkilöstöllä oli korotuseriin liittyviä kysymyksiä. Tilanteen odotetaan palaavan ennalleen kesän jälkeen.

Osa kaupungin työntekijöistä saanut useita verotuspäätöksiä

Osa kaupungilla tällä hetkellä työskentelevistä tai aiemmin vuonna 2022 työskennelleistä on saanut Verohallinnolta useita vuoden 2022 verotuspäätöksiä. Ylimääräiset verotuspäätökset ovat johtuneet poikkeavasta rytmistä tulorekisterikorjauksissa. 

Useita verotuspäätöksiä on voinut tulla myös heille, joiden palkassa ei ole ollut virheitä. Jos verotuspäätöksessä on virheelliset tiedot, oikeat tiedot palautuvat automaattisesti, ja siitä saa uuden verotuspäätöksen. Uusi verotuspäätös korvaa aiemman. 

Veronpalautuksen päivä saattaa siirtyä ja maksettava määrä muuttua, jos on saanut uuden verotuspäätöksen. Tämä on normaali lainsäädännön mukainen käytäntö, joka koskee kaikkia veronmaksajia.

Helsingin kaupunki ja Verohallinto varmistavat yhteistyössä, että verotuksen päättyessä 31.10. henkilöstön tiedot tulorekisterissä ovat oikein ja verotus tapahtuu oikeilla tiedoilla.