Helsinki Security Forum -turvallisuuskonferenssi kokoaa yhteen kansainvälisiä päättäjiä ja asiantuntijoita

Helsinki Security Forum -konferenssi kokoaa yhteen kansainvälisen turvallisuuspolitiikan merkittäviä päätöksentekijöitä ja asiantuntijoita.
Ilmakuva Helsingistä.

Ulkopoliittinen instituutti järjestää Helsinki Security Forum -turvallisuuskonferenssin Helsingissä 30.9.–2.10.2022. Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan keskittyvä konferenssi kokoaa yhteen kansainvälisen turvallisuuspolitiikan merkittäviä päätöksentekijöitä ja asiantuntijoita. Kutsuvierastapahtuma koostuu suljetusta ohjelmasta sekä laajalle yleisölle striimattavista paneelikeskusteluista.

Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävän Helsinki Security Forumin teemana on pohjoisen Euroopan muuttuva turvallisuustilanne. Tapahtuma täydentää muiden korkean profiilin kansainvälisten turvallisuuskonferenssien kokonaisuutta tuomalla mukaan keskusteluun erityisesti Suomen ja lähialueidemme kannalta merkittäviä kansainvälisiä turvallisuuskysymyksiä. Konferenssin puhujina ovat muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Sanna Marin, ulkoministeri Pekka Haavisto, puolustusministeri Antti Kaikkonen, Etyjin pääsihteeri Helga Schmid, EU-komissaari Jutta Urpilainen sekä asiantuntijat Michael Kofman ja Constanze Stelzenmüller. Tasavallan presidentti on myös konferenssin suojelija.

Tilaisuuden tukijoina ja yhteistyökumppaneina toimii Helsingin kaupungin lisäksi ulkoministeriö, puolustusministeriö ja Arktinen keskus. Helsingin pormestari Juhana Vartiainen osallistuu ohjelmaan kaupungin muiden edustajien kera.

– Kaupungit ylläpitävät ja rakentavat asukkaidensa turvallisuutta vuoden jokaisena päivänä. Helsinki Suomen suurimpana kaupunkina kantaa aivan erityistä vastuuta hyvän turvallisuustilanteen ylläpitämisessä ja suojelemisessa. Pidänkin erittäin tärkeänä, että Helsingin kaupunki on osa Helsinki Security Forumia, jonka nimikin viestii kaupunkien perustavanlaatuisesta roolista kansainvälisessä turvallisuusympäristössä ja Helsingin historiallisesta roolista vuoden 1975 ETYK-kokouksessa, pormestari Vartiainen toteaa.

Myös kaupungin turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Minna Liimatainen näkee kaupungeissa tehtävän ennakoivan turvallisuustyön ensiarvoisen tärkeänä.

– Turvallisuus on kivijalka, jonka varaan toimiva yhteiskunta, myös kaupunki, rakentuu. Meidän tehtävämme on toimia asukkaiden ja alueen toimijoiden kanssa yhteistyössä sen edistämiseksi. Tämä korkeatasoinen tapahtuma on mielestäni vahva osoitus yhteisestä sitoutumisesta turvallisuustyöhön, Liimatainen sanoo.


Lue lisää

Helsinki Security Forumin ohjelma(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (vain englanniksi)
Rekisteröityminen livestreamin seuraamiseen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (vain englanniksi)

Pormestari Vartiaisen vieraskynäkirjoitus Helsinki Security Forum -tapahtumasivulla:
Knowledge does not increase pain(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) (vain englanniksi)

Kuva: Jussi Hellsten