Helsinki tarjoaa maksutonta pyöränhuoltoa Liikkujan viikon perjantaina 20. syyskuuta

Tule mukaan viettämään vuosittaista Liikkujan viikkoa 16.–22.9.! Helsingin kaupunki tarjoaa Kansalaistorilla polkupyörän pikahuoltoa ja mahdollisuuden koristella oma polkupyörä perjantaina 20.9.
Pyöräilyolosuhteita on parannettu muun muassa toteuttamalla uusia pyöräväyliä. Kuva: Oskari Kaupinmäki
Pyöräilyolosuhteita on parannettu muun muassa toteuttamalla uusia pyöräväyliä. Kuva: Oskari Kaupinmäki

Liikkujan viikkoa vietetään ympäri Eurooppaa. Viikon teema on tänä vuonna yhteiset kaupunkitilat. Teemaviikko kannustaa ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintojaan ja niiden vaikutuksia ympäristöön, yhteiskuntaan ja terveyteen.

Helsingissä viikko huipentuu perjantaina 20.9. Kansalaistorilla, jossa asukkaat voivat huollattaa ja tuunata polkupyöränsä syyskuntoon kello 11–17.

Pyöräily on tärkeä osa helsinkiläistä liikennekulttuuria

Pyöräliikennettä edistetään Helsingissä osana kaikkea liikenne- ja kaupunkisuunnittelua. Tänä vuonna pyöräilyolosuhteita on parannettu muun muassa toteuttamalla uusia pyöräväyliä. Esimerkiksi Rautatieaseman alittava Kaisantunneli avattiin 4.5. ja elokuussa liikennöinnin aloittaneen ratikkalinjan 13 varrelle tehtiin uudet pyörätiet Hermannin rantatielle. 

Joukkoliikennettä ja pyöräliikennettä kehitetäänkin käsi kädessä, jotta kestävien kulkutapojen suosimisesta tulisi kaupunkilaisille entistä helpompaa.

Vuoteen 2030 mennessä Helsingin tavoitteena on saada koko kantakaupungin pyöräliikenteen väylien tavoiteverkko sekä kaupungin kattava baanaverkko valmiiksi, mikä mahdollistaa yhä useamman määränpään saavuttamisen myös pyörällä.

Pyöräilyn ja muiden kestävien kulkutapojen suosiminen edistää terveyttä ja lisää yhteisten kaupunkitilojen viihtyisyyttä ja turvallisuutta, kun autoliikenteestä koituvat ympäristöhaitat vähenevät. Helsinki kannustaa kaupunkilaisia hyödyntämään uutta pyöräilyinfraa ja kokeilemaan uusia reittejä Liikkujan viikolla.

– Pyörällä liikkumisen ei missään nimessä tarvitse olla elämäntapa, vaan yksi liikkumistapa muiden joukossa, pyöräliikenteen koordinaattori Oskari Kaupinmäki kannustaa.

Sinua voisi kiinnostaa

Kaisantunnelin Pyörätalli parantaa Rautatientorin ja Helsingin keskusta-alueen liityntäpysäköintiä. Kuva: Jussi Hellsten

Kaisantunnelin Pyörätalli avautuu 1. heinäkuuta

Julkaistu:
Helsingin uudet pyörätiet, kuten kuvassa Hämeentiellä, ovat pääosin yksisuuntaisia. Kaksisuuntaisen pyörätien tunnistaa liikennemerkeistä. Kuva: Raine Huvila

Pyöräilykatsaus opastaa oikeaan ajotapaan

Julkaistu: