Hietaniemenkadulla ja Hietakannaksentiellä pyöräillään jatkossa ajoradalla

Hietaniemenkadulla ja Hietakannaksentiellä liikennejärjestelyt ovat uudistuneet ja pyöräily on siirretty ajoradalle. Jatkossa jalkakäytävät ovat koko leveydeltää
Hietaniemenkadun ajorata ja reunalla olevat jalkakäytävät, joilla puurivit.

Hietaniemenkadulla ja Hietakannaksentiellä liikennejärjestelyt ovat uudistuneet ja pyöräily on siirretty ajoradalle. Jatkossa jalkakäytävät ovat koko leveydeltään jalankulkijoiden käytössä.

Mechelininkadun risteysalueelle Hietaniemenkadulle on tehty erilliset pyöräkaistat, jotka liittyvät Mechelininkadun pyöräreittiin.

Yksisuuntaiset pyöräliikenteen järjestelyt lisäävät turvallisuutta

Muutoksen taustalla on pyöräliikenteen tavoiteverkko, jossa pyöräliikenteen järjestelyt ovat kantakaupungissa pääsääntöisesti yksisuuntaisia. Yksisuuntaiset pyöräliikenteen järjestelyt lisäävät pyöräliikenteen turvallisuutta risteyksissä ja mahdollistavat paremman jatkuvuuden eri suuntiin.

”Pyöräliikenteen siirto ajoradalle parantaa jalankulun olosuhteita ja pyöräliikenteen jalankululle aiheutuvaa haittaa. Hietaniemenkatu ja Hietakannaksentie on nykyisellään merkittävä pyöräliikenteen reitti ja on osa tulevan Munkkiniemenbaanan linjausta. Nyt laadittu ratkaisu täyttää monelta osin baanaverkolle esitetyt tavoitteet”, kertoo liikenneinsinööri Elina Rundell.

Hietaniemenkatu ja Hietakannaksentie ovat toiminnalliselta luokitukseltaan tonttikatuja, ja joilla nopeusrajoitus on 30 km/h. Autoliikenteen määrä Hietaniemenkadulla on vähäistä.  Tulevaisuudessa muutokset Merikannontien päässä vähentävät entisestään Hietakannaksentielle ohjautuvan autoliikenteen läpiajoa.

Uutisen pääkuva: Hietaniemenkatu syyskuussa 2022 / Helsingin kaupunki.

Kartta: Helsingin kaupunki
Kartta: Helsingin kaupunki