Kaartin jääkärirykmentti harjoittelee viikon pääkaupunkiseudulla

Kaartin jääkärirykmentin johtama viikon kestävä Kehä 21 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 6.-11.3.2021 pääkaupunkiseudulla.
Kaartin jääkärirykmenttiä varusteissaan.

Kaartin jääkärirykmentin johtama viikon kestävä Kehä 21 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään lauantaista 6. maaliskuuta alkaen pääkaupunkiseudulla. Harjoitusammunnoista saattaa aiheutua melua lähistöllä.

Vuoden 2021 ensimmäisen Kehä 21 -paikallispuolustusharjoituksen päämääränä on valmiuden kehittäminen pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Paikallispuolustuksen suorituskykyä harjoitetaan vaativissa olosuhteissa ja taktisissa tilanteissa sekä hybridiuhkien torjunnassa.

Harjoitukseen liittyy paikallistason viranomaisyhteistyön harjoittelu. Sen tavoitteena on kehittää viranomaisten keskinäisiä toimintavalmiuksia. Viranomaisista mukana ovat Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilaitokset, Helsingin ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitokset sekä Rajavartiolaitos.

Harjoitusjoukkojen vahvuus on noin 700 henkilöä koostuen varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta.

Harjoitusjoukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä. Harjoituksessa on mukana noin 160 ajoneuvoa.

Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri puolella Suomea. Niissä korostuu yhteistoiminnan harjoittelu viranomaisten kanssa.

Helsingin harjoitusalueet ovat Roihupelto, Kumpula, Kalasatama, Östersundom, Malminkartano, Etelä-Haaga, Meilahti, Vuosaari ja Pasila. Katso tarkemmin ajankohdat ja alueet Helsingissä, joissa melua saattaa kuulua: Melutiedote(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Kuva: Kaartin jääkärirykmentti