Kaivopuiston haravointitalkoot järjestetään marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina

Helsingin kaupunki kutsuu kaupunkilaiset osallistumaan Kaivopuiston perinteisiin haravointitalkoisiin sunnuntaina 3. marraskuuta kello 11–15.
lapsi ja perhe haravointitalkoissa Kaivopuistossa.
Haravointitalkoot on iloinen koko perheen tapahtuma Kuva: Roni Rekomaa

Kaivopuistossa järjestetään marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina perinteikäs haravointitapahtuma, jonne kaikki asukkaat ovat tervetulleita haravoimaan lehtiä.

Talkoiden aloituspaikkana on Kaivopuiston aukio, jonne talkoolaisia pyydetään kokoontumaan klo 11. Talkoot päättyvät klo 15, mutta auttamaan voi tulla myös lyhyemmäksi aikaa.

Talkoolaiset saavat paikan päällä opastusta ja ohjausta. Kaupunki tuo paikalle työvälineet, mutta omat hanskat kannattaa ottaa mukaan. Tarjolla on pientä purtavaa ja lämmintä juomaa 150 ensimmäiselle talkoolaiselle.

Talkoita järjestetty jo yli 20 vuotta

Kaivopuiston yhteiset haravointitalkoot ovat vuosikymmeniä vanha Helsingin kaupungin perinne. Luvassa on haravoinnin riemua ja yhdessä tekemisen meininkiä.

– Viime vuosina paikalle on saapunut noin satakunta kaupunkilaista, jotka haluavat tehdä oman osansa ympäristön hyväksi – rakkaasta Kaivopuistosta halutaan pitää huolta.  Haravoinnin ohessa osallistujat kokevat ulkoilun riemua ja vaihtavat kuulumisia muiden vapaaehtoisten kanssa, kertoo vapaaehtoistyön koordinaattori Armi Koskela Helsingin kaupungilta. 

Talkoot järjestetään kaupunkiympäristön toimialan ja kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Staran yhteistyönä. 

Kaupunki järjestää säännöllisesti myös muita talkoita. Lisätietoja talkoista saa vapaaehtoistoiminnan sivuilta.

Tapahtuman alkupiste kartalla.
Talkoiden aloituspaikka kartalla: välineiden jako ja tarjoiluteltat sijaitsevat Kaivohuoneen lounaispuolella. Kuva: Helsingin kaupungin karttapalvelu