Räfstalko i Brunnsparken ordnas den första söndagen i november

Helsingfors stad bjuder in stadsborna att delta på det traditionella räfstalkot i Brunnsparken söndagen den 3 november 2024 klockan 11–15.
Ett barn och en familj krattar i Brunnsparken.
Räfstalkot är en glad händelse för hela familjen. Bild: Roni Rekomaa

I Brunnsparken ordnas det traditionella räfsevenemanget den första söndagen i november, och alla invånare är välkomna att komma dit och räfsa löv.

Startplatsen för talkot är den öppna platsen i Brunnsparken. Där ombes alla talkoarbetare att samlas klockan 11. Talkot avslutas klockan 15, men man kan också komma och hjälpa till en kortare stund.

Talkoarbetarna får handledning och anvisningar på plats. Staden står för arbetsredskap, men det är en bra idé att ta med egna handskar. De 150 första talkoarbetarna bjuds på varm dryck och något smått att äta.

Talkot har arrangerats i över 20 år
 

Det gemensamma räfstalkot i Brunnsparken är en tiotals år gammal tradition för Helsingfors stad. Räfsglädje och samarbetsstämning utlovas.

”Under de senaste åren har ungefär ett hundratal stadsbor som vill göra sitt för att hjälpa miljön deltagit. Det är av kärlek som man vill ta hand om Brunnsparken.  Förutom att räfsa får deltagarna ta del av utomhusglädje och byta några ord med andra frivilliga”, säger Armi Koskela, samordnare för frivilligarbete vid Helsingfors stad. 

Talkot arrangeras som ett samarbete mellan stadsmiljösektorn och Stara, stadens affärsverk för byggtjänster. 

Staden arrangerar också andra talkon regelbundet. Mer information om talkon hittar du på frivilligverksamhetens webbplats.

Tapahtuman alkupiste kartalla.
Startplatsen för talkot på kartan: serveringstält och utdelning av redskap i den sydvästra delen av Brunnsparken. Bild: Helsingin kaupungin karttapalvelu