Kaupunginhallituksen konsernijaosto nimesi HAM Helsingin taidemuseosäätiön valmisteluvaiheen hallituksen

Kaupunginhallituksen konsernijaosto nimesi kokouksessaan 14. helmikuuta jäsenet HAM Helsingin taidemuseosäätiön valmisteluvaiheen hallitukseen. Hallituksen puhee

Kaupunginhallituksen konsernijaosto nimesi kokouksessaan 14. helmikuuta jäsenet HAM Helsingin taidemuseosäätiön valmisteluvaiheen hallitukseen. Hallituksen puheenjohtajaksi nimettiin Kiinteistö Oy Kaapelitalon toimitusjohtaja Kai Huotari.

Jäseniksi hallitukseen tulevat kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan vs. toimialajohtaja Laura Aalto, Museoliiton toimitusjohtaja Petra Havu, taloussuunnittelupäällikkö Ari Hietamäki ja kaupunginlakimies Jenni Rope kaupunginkansliasta sekä Designmuseon johtaja Jukka Savolainen.

Kaupunginhallitus hyväksyi viime joulukuussa HAM Helsingin taidemuseosäätiön perustamisen. HAM on tällä hetkellä osa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaa. Säätiöiminen tehdään kaksivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa kaupunginhallitus perusti säätiön pienellä pääomalla ja konsernijaosto nimesi nyt säätiön valmisteluvaiheen hallituksen. Toisessa vaiheessa keväällä 2022 kaupunginvaltuusto päättää taidemuseon toiminnan ja henkilöstön siirtämisestä säätiöön. Säätiön ensimmäisen hallituksen toimikausi kestää tämän vuoden loppuun, ja sen tehtävänä on varmistaa edellytykset museon toiminnalle säätiömuotoisena

Kokouksessaan konsernijaosto kuuli myös ajankohtaiskatsauksia. Kokouksen kaikki päätökset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kunnes pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat löytyvät täältä.

Konsernijaoston tehtävänä on seurata Helsingin kaupunkikonsernin toimintaa ja sitä, että konserniin kuuluvat tytäryhtiöt ja säätiöt toimivat valtuuston ja hallituksen asettamien tavoitteiden mukaisesti. Konserniin kuuluu noin kahdeksankymmentä tytäryhtiötä ja säätiötä.