Kino Caisa tuo Kallioon elokuvia valtavirran vierestä

Kulttuurikeskus Caisa jatkaa työtään yhdenvertaisen Helsingin rakentamiseksi nyt myös elokuvaohjelmistolla. Kino Caisa tuo Kallioon elokuvaelämyksiä, jota ei kenties muualla nähdä.
Kino Caisa sijaitsee Kulttuurikeskus Caisassa, osoitteessa Kaikukatu 4. Paikka tunnetaan myös Leipätehtaana. Kuva: Maarit Hohteri
Kino Caisa sijaitsee Kulttuurikeskus Caisassa, osoitteessa Kaikukatu 4. Paikka tunnetaan myös Leipätehtaana. Kuva: Maarit Hohteri

Kaikukadulla, Leipätehtaalla sijaitseva Kulttuurikeskus Caisa edistää moninaisuutta ja inkluusiota taiteen ja kulttuurin keinoin. Tämän syksyn uusi avaus on Kino Caisa, jonka elokuvanäytökset alkavat tiistaina 1. lokakuuta.

Kino Caisan ohjelmistossa esille pääsevät valtavirtaelokuvissa näkymättömiin jäävät ihmiset, tarinat ja tarinankertojat. Monikieliset tai usealta eri kielialueelta tulevat elokuvat nostavat näkyviin myös vähemmistöjä edustavat, ammattitaitoiset elokuvantekijät.

– Toivon, että Kino Caisan elokuvat herättävät ajatuksia ja antavat uusia näkökulmia ihmisyyteen ja maailmaan. Toivon elokuvien myös lisäävän ymmärrystä ihmisyyden moninaisuudesta, Caisan kulttuurituottaja ja Kino Caisan ohjelmistosta vastaava Johanna Rissanen toivoo.

Vastaisuudessa elokuvanäytöksiä on joka tiistai kaksi, kello 14 ja 18. Näytösten kieli on englanti eli kaikki elokuvat on joko puhuttu tai tekstitetty englanniksi.

– Jokainen voi valita omaan elämänrytmiinsä parhaiten sopivan ajankohdan. Toivottavasti myös edulliset, seitsemän euron liput tuovat leffaelämykset useamman ulottuville, Rissanen sanoo. Lippuja saa Lippu.fi-palvelusta ja Caisan infotiskiltä. 

Elokuvatapahtumien moniosaaja Diego Ginartesin kuratoimassa lokakuun ohjelmassa nähdään elokuvat You Resemble Me, Costa Brava, Lebanon, Bacurau ja Prism, joissa käsitellään muun muassa rasismia, pakolaisuutta ja mielenterveyttä. Ne eivät ole käyneet läpi laajalevikkisten elokuvien tarkastusta, minkä vuoksi niille on asetettu ikäraja K-18. Ikärajassa ei siis ole kyse aiheiden arkaluonteisuudesta. Kino Caisan ohjelmisto täydentyy syksyn edetessä.

Lokakuussa Kino Caisassa nähdään elokuvat You Resemble Me, Bacurau, Costa Brava, Lebanon sekä Prism.
Lokakuussa Kino Caisassa nähdään elokuvat You Resemble Me, Bacurau, Costa Brava, Lebanon sekä Prism.